Les millors platges d’Espanya: PAÍS BASC (Part 2)

L’any passat us vam presentar les considerades millors 20 platges d’Espanya. Durant aquest estiu anem a ampliar i a enumerar-vos les millors platges per Comunitat Autònoma. Després de visitar GALÍCIA,  ASTÚRIES i CANTÀBRIA visitem una terra poblada de boscos de fajos i roures centenaris, llacunes i aiguamolls, un paisatge verd o blau, però sempre intens: el PAÍS BASC.

PAÍS BASC (2ª Part)

PLATJA DE LAGA – Ibarrangelu

 

La bella platja dunar de Laga, enclavada en la Reserva de la Biosfera de Urdaibai i al costat del cap de Ogoño (279 m), pertany al municipi de Ibarrangelu. És un dels arenals més bonics de la costa biscaïna. Amb els seus 574 metres de sorra fina i orada, la platja es troba oberta a la mar. Nucli dels surfistes de Guernica i voltants, les ones de Laga són curtes i intenses, pics d’esquerra i de dretes. La zona aquest de la platja és la més concorreguda. Necessita un swell mitjà de direcció oest per a començar a funcionar. Pot aguantar fins als dos metres. Compta amb un club de surf i una escola. També es practiquen altres esports aquàtics, com la vela o el piragüisme. Els més intrèpids fins i tot s’atreveixen a saltar des del penyal de Ogoño amb els seus parapents.

 

PLATJA D’ISUNTZA – Lekeitio

La platja d’Isuntza es troba en el municipi de Lekeitio, a l’est del litoral biscaí. En estar situada en el mateix nucli urbà, al costat del port i el parc de la localitat, Isuntza té nombroses zones de passeig, bars, restaurants i hotels als seus voltants.
A més, la platja de Lekeitio compta amb socorristes, hondartzainas i aparcament urbà. També disposa de lavabos públics, lavabos, dutxes, vestuaris, guardabicicletas i dutxes per a rentar els peus. Ofereix, així mateix, la possibilitat de realitzar algunes activitats esportives, com ara piragüisme, voleibol i submarinisme. Des de la platja, es poden observar excel·lents panoràmiques de l’illa de Sant Nicolás, a la qual podrem accedir pel dic en baixamar.

 

PLATJA DE BAKIO – Bakio

 

La bella platja de Bakio, situada en el municipi biscaí del mateix nom, compta amb un llarg passeig que recorre tota la platja, des d’on podem albirar un extraordinari paisatge costaner. A més, en estar situat en ple centre urbà, disposa de tota classe de serveis i llocs d’oci als seus voltants. Així mateix, ofereix al visitant la possibilitat de realitzar activitats com el surf, el piragüisme o voleibol de platja. És una platja que ofereix ones de pics de dretes i esquerres, amb tres zones diferenciades, la zona oest amb una dreta potent que només trenca els dies grans, El Carreró i Penyes Vermelles, on podem trobar ones de qualitat gràcies als seus fons de sorra i roques. És idònia per a surfistes de tots els nivells. Ofereix ones pràcticament tot l’any en tractar-se d’una platja oberta. Gaudeix d’un club local i dues escoles de surf. Aguanta fins a 2,5-3 metres i acull importants esdeveniments de surf.

 

PLATJA DE LAIDATXU – Mundaka

La platja de Laidatxu es troba en el municipi biscaí de Mundaka, molt a prop del nucli urbà. De dimensions petites i sorra fina i orada, la qualitat de les seves aigües és molt bona, per la qual cosa és molt recomanable per a famílies amb nens.
Considerada com una de les 10 millors ones del món, Mundaka ofereix ones esquerres de gran nivell, aptes només per a surfistes amb coneixements alts. Necessita condicions molt especials. La seva ona, espectacularment tubular, es caracteritza a més per la seva gran longitud. Pot aguantar fins als 4 metres.
La seva situació en la sortida de la ria de Guernica, fa que els seus fons no siguin constants i que canviïn al llarg de l’any. Enclavada en la Reserva de la Biosfera Urdaibai, declarada patrimoni de la humanitat per la UNESCO, és un dels paratges més espectaculars de la costa basca.
La platja de Mundaka alberga importants esdeveniments de nivell mundial. Aquest petit arenal ofereix també la possibilitat de realitzar altres activitats, com a piragüisme, windsurf… En la temporada d’estiu, podem prendre un ferri per a traslladar-nos fins a la pròxima platja de Laida, i recórrer així part de la bella Reserva de la Biosfera d’Urdaibai.

 

PLATJA DE L’ILLA DE SANTA CLARA – Donostia / San Sebastián

Aquest petit arenal es troba en el costat de l’embarcador de l’Illa de Santa Clara, en el centre de la badia de la Petxina. Apareix només durant unes hores al dia, amb baixamar, romanent totalment submergit quan la marea està alta. Es pot accedir a la platja amb embarcació, utilitzant el servei de motors de l’Illa de Santa Clara.

 

PLATJA SANTIAGO DE DEBA – Deba

 

La platja de Santiago de Deba es troba a l’oest del litoral guipuscoà, al costat de la desembocadura del riu que porta el nom del municipi. Amb 400 metres de longitud, comprèn també la platja de Lapari, ocupant una superfície total de 80.000 m². De fina sorra daurada, és una platja de fort onatge, perquè es troba oberta a la mar. És ideal per a fer llargs passejos, bé per la riba o bé pels tres passejos marítims que l’envolten. Així mateix, tot aquell que decideixi acudir a aquesta bella platja podrà practicar activitats esportives com ara surf, piragüisme o windsurf. A la platja de Deba es localitza una de les ones de major grandària que podem trobar en la costa basca, una dreta coneguda com Sorgin-Zulo, de gran força i que pot arribar a aguantar fins als 5 metres. El seu fons de roca i sorra la fa encara, si cap, més perillosa. Els dies que no hi ha tanta mar els pics se succeeixen al llarg de la platja i més prop de la riba, que en funció dels fons poden donar bones sessions. Compta amb un club de surf local.

 

PLATJA DE BARINATXE – Getxo / Sopela

Enclavada entre els municipis biscaïns de Sopela i Getxo, la platja de Barinatxe està composta per tres elements vitals de la naturalesa: aigua d’una immensa bravesa, fina sorra i un aire volàtil que emana una puresa solament pròpia d’enclavaments tan característics com aquest. Precisament gràcies al seu innat i impredictible ecosistema, Barinatxe s’ha guanyat el nom de “La Salvatge”. Es tracta d’una platja àmplia i oberta, flanquejada per bells penya-segats, i que compta amb una zona naturista. Així mateix, la platja de Barinatxe ofereix l’oportunitat de realitzar nombroses activitats, entre les quals destaca el surf, a causa del gran onatge de les seves aigües. Com el seu propi nom indica es tracta d’una platja salvatge amb un sistema dunar propi. Compta amb un edifici multiusos amb vestuaris, dutxes i on tenen la seva seu les escoles de surf locals, compta amb dos clubs de surf i com la resta de les platges d’aquesta zona hi ha una gran afluència de banyistes i surfistes. Orientada al nord-oest, la freqüència d’ones és bastant alta. És una platja que compta amb diferents pics, la més coneguda és l’ona de la Triangular, de fons rocós, que pot aguantar bastant grandària i funciona amb totes les marees. Es tracta d’una dreta llarga amb un pic molt concentrat però bastant noble, la qual cosa la fa ideal per a la pràctica del longboard, en marea baixa té una esquerra més vertical amb seccions tuberas. En la zona oest de la platja està l’ona de la Batedora, on predominen les esquerres. En la zona centre es troba El Corrent, una esquerra molt tècnica i molt canviant en funció de la marea, la grandària del swell i el corrent. A Barinatxe els fons són molt canviants i poden donar ones de molta qualitat. Els seus penya-segats són ideals per a la pràctica del parapent.

 

Segueix coneixent les millors platges d’Espanya AQUÍ

F
F
Twitter
LAlbaCaravaning on Twitter
Latest Tweet: Y
people follow LAlbaCaravaning
Twitter Pic Y
F
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found