Les millors platges d’Espanya: ASTÚRIES (Part 1)

L’any passat us vam presentar les considerades millors 20 platges d’Espanya. Durant aquest estiu anem a ampliar i a enumerar-vos les millors platges per Comunitat Autònoma. Després de visitar GALÍCIA, anem a un litoral que us sorprendrà per les seves formes i paisatges i les seves aigües cristal·lines, cridant especialment l’atenció la seva proximitat a la muntanya, així com els seus diferents atractius en funció de les marees: parlem d’ASTÚRIES.

ASTÚRIES (1ª Part)

PLATJA DEL SILENCIO – Cudillero

 

 

La màgia del silenci de la mar, el lloc on el rugir del Cantàbric es converteix en amanyac. Això és la platja del Silencio, una petxina protegida per penya-segats i illots de diverses grandàries que aplaquen la força de la mar i que fan d’aquest lloc, probablement, un dels més bells d’Astúries.

Amb un accés a peu d’uns 500 metres, mitjançant nombroses escales, aquesta ancorada de clars còdols és un paratge gairebé verge, encara que molt visitat. No disposa de serveis, i potser per això la seva bellesa es conserva intacta i està freqüentada per naturistes.

 

PLATJA DE CUEVAS DEL MAR – Llanes

 

A la desembocadura del riu Cuevas, existeix una platja esquitxada per enormes formacions rocoses perforades per la mar que deixen al descobert coves i túnels. Es tracta d’un paisatge càrstic de gran bellesa.
Cuevas del Mar és un arenal molt turístic, amb un alt nivell d’ocupació, pròxim a Nueva de Llanes. És de sorra blanca i registra un onatge moderat, encara que el seu bany no és perillós, i s’obre en forma triangular.
Disposa d’un ampli aparcament, bons equipaments i una àrea recreativa.

 

PLATJA DE RODILES – Villaviciosa

 

El parc-platja està enclavat en la Reserva Natural de la Ria de Villaviciosa i forma part del Paisatge Protegit de la Costa Oriental. Rodiles disposa d’una extensa zona arbrada de pins i eucaliptus i d’un passeig marítim de fusta pel marge de la ria que el transformen en un arenal únic.

Amb més d’un quilòmetre de longitud i 300 metres d’ample, que sofreixen grans variacions amb les marees, és una de les platges més grans i una de les més concorregudes, també per als aficionats als esports aquàtics, com el surf i a la pesca. És una zona molt oberta, amb fort onatge.

Disposa de transport públic, a més d’un aparcament controlat i càmpings en els seus voltants.

 

PLATJA DE CADAVEDO / LA RIBEIRONA – Valdés

 

Era un antic centre balener en l’època medieval que ara gaudeix d’un indubtable atractiu turístic. Aquesta platja, que pren el seu nom del poble més pròxim, s’estén amb la forma d’una petxina coberta per còdols i sorra, en un entorn rural.L’arenal és ventós i l’onatge que arriba al litoral és moderat.

L’accés amb cotxe és senzill, a través d’una carretera des de Cadavéu. A més, disposa d’un ampli aparcament. Aquestes facilitats fan que la seva ocupació a l’estiu sigui elevada.

 

PLATJA DE POO – Llanes

 

Aquesta platja amb forma d’embut, des de la qual és difícil entrellucar la mar al fons dels penya-segats, reposa en la desembocadura d’un petit rierol anomenat Riu Vallina. Quan la marea puja, la mar entra per la canal que s’ha format amb el pas dels segles i es queda estancada com si es tractés d’una piscina de poca profunditat. Totes aquestes característiques fan que sigui un arenal familiar, ja que el bany és molt segur.

L’accés a aquest arenal es pot realitzar amb cotxe o a peu des de Poo. Compta amb un petit aparcament insuficient per al seu alt nivell d’ocupació i està envoltada de prades.

 

PLATJA DE BALLOTA – Llanes

 

És la germana tranquil·la de la platja d’ Andrín. Separades només pel mirador de la Boriza, Ballota gaudeix d’unes aigües tranquil·les amb poc onatge i una sorra fina i blanca. El conjunt que forma juntament amb l’illot del Castre és d’espectacular bellesa.

Ballota té com a peculiaritat un potent bufó actiu en els dies d’onatge. En plenamar, la zona de sorra es cobreix gairebé per complet deixant com a resultat una platja de bitlles i roques. No disposa de molts equipaments i el seu accés és senzill i està freqüentada per naturistes.

 

PLATJA PENARRONDA – Castropol i Tapia de Casariego

 

La platja de Penarronda la comparteixen els consells de Castropol (Barres) i Tàpia de Casariego (Santa Gadía). Dividida pel rierol de mateix nom, Penarronda és única: compte entre la seva flora amb Malcomia littorea, és a dir, alhelí de mar, una espècie en perill d’extinció, que no és present en cap altre lloc d’Astúries.

A més, destaca per la seva singular bellesa, en forma de petxina allargada i amb una roca rodona en el centre que dona nom a la platja. Té bons equipaments, és ventosa i amb fort onatge, la qual cosa la fa perfecta per a la pràctica del surf.

En Tàpia de Casariego s’accedeix per Santa Gadía i en Castropol per la localitat de Barres. Forma part de la Reserva de la Biosfera Riu Eo, Oscos i Terras de Burón.

 

Segueix coneixent les millors platges d’Espanya AQUÍ

F
F
Twitter
LAlbaCaravaning on Twitter
Latest Tweet: Y
people follow LAlbaCaravaning
Twitter Pic Y
F
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found