Les millors platges d’Espanya: GALÍCIA (Part 2)

L’any passat us vam presentar les considerades millors 20 platges d’Espanya. Durant aquest estiu anem a ampliar i a enumerar-vos sobre les millors platges per Comunitat Autònoma. Començarem per un autèntic paradís, amb zones de llacunes, rius com el cristall, majestuosos salts d’aigua en el profund d’un bosc verge i oceans plens de vida: parlem de GALÍCIA.

GALÍCIA (2ª Part)

PLATJA DE LAXE – La Corunya

Una de les millors platges de Galícia per a anar amb nens, gràcies a les seves aigües tranquil·les i la seva sorra blanca i fina. A més, la facilitat d’accés i els serveis que té, acompanyen la comoditat dels més petits.

PLATJA DE XILLOI – Lugo

Una platja tranquil·la amb dunes, joncs i petits penya-segats. A més, les vistes i el paisatge són espectaculars. Té 1 quilòmetre de longitud i està bastant resguardada pels penya-segats situats en els seus laterals.

 

PLATJA DE COVAS – Lugo

Es tracta d’una de les platges urbanes més conegudes de la zona, que pot considerar-se una de les millors platges de Galícia per a anar amb nens, gràcies a la seva comoditat (espai suficient) i tranquil·litat. És una platja d’alta ocupació en la temporada d’estiu, però els seus 1.500 metres de longitud fan que això no es converteixi en un problema.

 

PLATJA A LANZADA – Pontevedra

La platja de Lanzada és una de les platges més populars de Galícia. La seva longitud de 2,5 quilòmetres fa que mai faltin llocs per a gaudir-la. És una de les preferides pels surfistes i els amants del bodyboard, windsurf o kitesurf, gràcies al vent i a l’onatge.
La platja té l’aspecte més paradisíac de la costa gallega. Es troba en la part de terra que uneix el municipi illenc d’O Grove amb el continent. Es triga una hora a arribar des de la ciutat de Pontevedra.

 

 

PLATJA DE MELIDE (ILLA DE ONS) – Pontevedra

Situada a l’illa de Ons, a la qual cal accedir amb vaixell, la platja de Melide és una de les platges nudistes més famoses de Galícia. Es troba en una zona on totes les platges són pràcticament verges, la qual cosa els dona un valor afegit. L’entorn natural de la platja és, com sol ocórrer a Galícia, increïble. Per a arribar a ella hauràs de caminar des del moll on et deixa el vaixell.

 

PLATJA DE AREA MAIOR – La Corunya

 

Al peu de la Muntanya, tancada per la blanquíssima llengua de sorra de la platja de Area Maior, està la llacuna d’As Xarfas, un complex ecosistema dunar de gran riquesa botànica i faunística. Aquí regnen les garses, que venen atretes per l’abundància d’amfibis i rèptils.
Molt a prop, completant aquest bell espai natural, la magnífica platja do Ancoradoiro, envoltada de belles pinedes… perfectes per a una migdiada després del bany.

 

PLATJA DE MOROUZOS – La Corunya

 

Aquesta platja està situada a Ortigueira, en el nord de la província de la Corunya. El que envolta aquesta platja és un entorn rural, i en ella desemboquen la Ria d’Ortigueira i la Ria de Lladruc, també el riu Baleo.
No té tant d’onatge, encara que hi ha temporades en què això canvia, el vent és bastant freqüent i la sorra és de color fosc amb grans mitjans/gruixuts. Els seus dunars són representatius a Galícia i s’estenen per una zona intermareal, amb bosc de pins, zones de canyisos, entre altres zones.
En un dels seus extrems està la llacuna de San Martiño formada per una depressió del sistema dunar, que causa una represa d’aigua. La seva longitud ocupa uns 3.100 m i d’ample uns 100 m no uniformes. Té bandera blava així que les seves aigües són aptes per a banyar-se i gaudir en elles.

.

Segueix coneixent les millors platges d’Espanya AQUÍ

F
F
Twitter
LAlbaCaravaning on Twitter
Latest Tweet: 🇹🇷🚐 Avui visitem Istanbul, en furgoneta camper, de la mà de @FBidaiakF. ➡️ https://t.co/5sxpD0LRvb
167 people follow LAlbaCaravaning
Twitter Pic alegreph Twitter Pic ramonnos Twitter Pic soykarac Twitter Pic montsede Twitter Pic dianacar
F
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found