Les millors platges d’Espanya: GALÍCIA (Part 1)

L’any passat us vam presentar les considerades millors 20 platges d’Espanya. Durant aquest estiu anem a ampliar i explicar-vos sobre les millors platges per Comunitat Autònoma. Començarem per un autèntic paradís, amb zones de llacunes, rius com el cristall, majestuosos salts d’aigua en el profund d’un bosc verge i oceans plens de vida: parlem de GALÍCIA.

GALÍCIA (1ª Part)

PLATJA DE RODAS (ILLAS CÍES) – Pontevedra

Va ser nomenada la millor platja del món pel diari britànic The Guardian. Aigües cristal·lines i tranquil·les, sorra fina i daurada, una suggeridora forma de mitja lluna i, protegint la platja, un bosc de pins que conviden a la migdiada.
Si en el passat les Cíes van ser refugi de pirates, ara estan deshabitades i obertes al públic només a l’estiu. Així es conserven com un paradís natural, sense presses, sense trànsit. Només el rumor de les ones i el vent. Però si trobes a faltar el soroll, puja al Faro. Les vistes són impressionants i podràs gaudir d’un espectacle únic: la cridòria de milers de gavines (potser la major colònia d’Europa) en els penya-segats… volant als teus peus.

PLATJA D’AS CATEDRAIS (LES CATEDRALS) – Lugo

A Galícia, quan s’ajunta la potència de la mar i la paciència del temps el resultat és una obra d’art… la platja d’As Catedrais, un monument natural amb una dimensió sobrenatural. Només cal esperar a la marea baixa, descalçar-se, caminar… i un ja se sent en la glòria.

 

PLATJA DE CARNOTA – La Corunya

Un dels millors espais naturals de totes les Ries Baixas. Marenys i dunes flanquegen els seus 7 quilòmetres de sorra, fent-la la platja més llarga de Galícia.

 

PLATJA DE FROUXEIRA – La Corunya

La platja de Frouxeira és una altra de les increïbles platges que ofereixen un paisatge espectacular. Uns 3 quilòmetres de sorra blanca i fina i molt vent, la qual cosa la fa propícia per a esports aquàtics com el surf.
A part del bonica que és, té tres quilòmetres de llarg, en els quals s’alternen part semi-urbana amb altres zones molt poc concorregudes, fins a arribar al far.
Com a curiositat, cal no oblidar que es creu que la platja té propietats curatives, per la qual cosa atreu a persones majors, que venen a visitar-la a primera hora del matí.

 

 

COMPLEXO DUNAR DE CORRUBEDO – La Corunya

Aquesta enorme platja és en realitat un grup de cinc platges, la més llarga és la Platja Lagoa de prop de tres quilòmetres de llarg i una amplària de 30 metres. En total uns cinc quilòmetres de platja que juntament amb les dunes formen un dels conjunts més impressionants del sud d’Europa. Fina sorra blanca i tots els serveis per a gaudi dels banyistes.

Les dunes i la platja de Corrubedo són, juntament amb les Llacunes de Vixán i de Carregal el Parc Nacional de Corrubedo. Aquest comprèn un dels enclavaments més significatius i valuosos del patrimoni natural gallec. El parc posseeix diverses zones entre elles un immens arenal amb unes magnífiques dunes absolutament inesperades per al viatger que s’acosta fins a aquesta costa.

 

PLATJA D’AS FURNAS – La Corunya

 

Es tracta d’una platja d’entorn verge, formada per fina sorra de color blanc. Abraçada per la bravesa de la mar, amb pous d’aigua cristal·lina i color turquesa. Una altra característica d’aquestes piscines naturals és que estan envoltades majoritàriament per roques i en elles no s’adverteix la seva profunditat real. Destaca també pel seu fort onatge i l’habitual vent. Des de la platja podrem fer un llarg passeig i acostar-nos a les llacunes de Xuño i Muro.
Com a anècdota, podem destacar que es tracta de la platja on Alejandro Amenábar va rodar les escenes de la pel·lícula «Mar Endins», i on Ramón Sampedro el protagonista, va tenir l’accident que li va deixar tetraplègic. En 2018 va tornar a les pantalles de les nostres cases convertint-se en una ubicació clau en la sèrie de televisió «Fariña».

 

PLATJA CHANTEIRO – La Corunya

La platja de Chanteiro és una petita badia d’uns 150 m de llarg i 60 m d’ample situada prop de Ferrol. Té aigües clares, tranquil·les i poc profundes. El que la fa perfecta per a les famílies amb nens.
Les roques marquen els extrems d’aquesta platja per a descobrir cales que semblen tretes de l’illa del Tresor. Un lloc excepcional per a relaxar-se unes hores tirat en la tovallola mentre reps una dosi perfecta de sol.

Segueix coneixent les millors platges d’Espanya AQUÍ

F
F
Twitter
LAlbaCaravaning on Twitter
Latest Tweet: Y
people follow LAlbaCaravaning
Twitter Pic Y
F
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found