Les millors platges d’Espanya: CANTÀBRIA (Part 1)

L’any passat us vam presentar les considerades millors 20 platges d’Espanya. Durant aquest estiu anem a ampliar i a enumerar-vos les millors platges per Comunitat Autònoma. Després de visitar GALÍCIA i ASTÚRIES, ens dirigim a una costa amb platges situades en espais molt atractius on poder passejar, gaudir dels intensos perfums marins i observar el moviment de les marees, que ocasionalment poden superar els quatre metres de desnivell: parlem de CANTÀBRIA.

CANTÀBRIA (1ª Part)

PLATJA DE PECHÓN O AMIÓ – Pechón (Val de San Vicente)

 

 

Bella platja situada en la costa occidental de Cantàbria, la més freqüentada de les pròximes a Pechón, localitat de la qual dista menys d’un km. És en realitat un tómbol o llengua de sorra que s’uneix amb un petit illot durant la baixamar.

 

PLATJA DE LOS LOCOS – Suances

 

Platja situada en la costa central de Cantàbria, d’intens onatge per la seva exposició a la mar oberta, que la fa una de les millors per a la pràctica de surf de tota Espanya. Està situada en els voltants de Suances, envoltada d’alts penya-segats, i la baixada a l’arenal es realitza mitjançant una escalinata.

 

PLATJA D’OYAMBRE – El Tejo (Valdáliga)

 

Extensa platja de més de 2 km. de longitud, situada en la costa occidental de Cantàbria, al costat de la desembocadura de la Ria de la Ràbia. Es tracta d’una de les millors conservades de la regió, destacant el seu camp de dunes, que la separa de la ria. Dista 4 km. de Cometes i 6 de San Vicente de la Barquera.
La Platja de Oyambre té una extensió de prop de dos quilòmetres de longitud de sorra blanca i un camp de dunes. Hi ha ones tot l’any, encara que la millor època per a fer surf és a l’hivern amb les grans marors. A pesar que la seva ubicació és remota, sol ser bastant freqüentada.

PLATJA DE LA ARNÍA – Liencres (Piélagos)

 

Platja situada a la costa de l’entorn de Santander, a una zona espectacular pels seus paisatges geològics, amb petits illots vestigi de l’antiga costa, i una espectacular plataforma d’abrasió. Dista d’uns 3 km de la localitat de Soto de la Marina, havent-se de realitzar a peu l’últim tram de la baixada a la platja. El seu accés és complicat i per això no està molt concorreguda. A prop es troba la famosa platja nudista de Somocuevas.

PLATJA DE MATALEÑAS – Cueto (Santander)

 

Platja de gran bellesa, situada als voltants de la ciutat de Santander, entre Cap Menor i Cap Major, ocupant una cala a l’abric d’alts penya-segats. El seu accés es realitza a peu per una empinada escalinata.

 

PLATJA DEL SARDINERO (Primera i segona) – Santander

 

Compta amb gairebé dos quilòmetres de sorra fina si sumem les platges de la Segona, la Primera, la Petxina i el Camell. Està situada en el nucli urbà de Santander, i està unida en la baixamar. Durant molt de temps, va ser un calador de sardines, d’aquí prové el nom del “Sardinero”.

 

PLATJA DEL PUNTAL – Somo (Ribamontán al Mar)

 

Platja situada a la Badia de Santander, al llarg d’una espectacular fletxa arenosa que separa la desembocadura de la Ria de Cubas de la mar oberta. Gaudeix de magnífiques vistes sobre la ciutat de Santander, la zona de Pedreña i, fins i tot amb sort, fins dels Pics d’Europa, i s’accedeix al seu extens arenal des de la localitat de Somo, caminant per un passeig de fusta durant uns 15 minuts.

 

Segueix coneixent les millors platges d’Espanya AQUÍ

F
F
Twitter
LAlbaCaravaning on Twitter
Latest Tweet: Y
people follow LAlbaCaravaning
Twitter Pic Y
F
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found