Les millors platges d’Espanya: ILLES BALEARS – MALLORCA

L’any passat us vam presentar les considerades millors 20 platges d’Espanya. Durant aquest estiu anem a ampliar i a enumerar-vos les millors platges per Comunitat Autònoma. Després de visitar GALÍCIA, ASTÚRIES, CANTÀBRIA i PAÍS BASC visitem un lloc on sentir el Mediterrani a través de les seves transparents i càlides aigües: MALLORCA.

ILLES BALEARS – MALLORCA

CALA CALÓ D’ES MORO – Santanyí

És una de les platges més boniques i populars del sud de l’illa, situada en el bell municipi de Santanyí. I com tot el bo, es Caló d’es Moro es comparteix. Sol tenir una afluència alta de visitants, per la qual cosa et recomanem acudir a primera hora del dia i, de pas, capturar en la teva retina aquesta llum tan bonica que desprèn el sol quan s’aixeca. A més d’unes aigües d’un blau increïble decoren aquesta platja grans roques entre les quals s’intercalen alguns pins i vegetació baixa.

Per a arribar a es Caló d’es Moro hauràs d’aparcar el teu vehicle a 1 quilòmetre aproximadament, a les cases de Sa Comuna. Un passeig que bé val la recompensa que et trobaràs en arribar.

 

PLATJA ES TRENC – Campos

Heus aquí una de les platges que, amb raó, han donat fama a Mallorca de “paradís en la terra”. Un arenal de gairebé 2 km de longitud per més de 20 m d’amplària on podràs nedar en les aigües més turqueses que hagis contemplat mai. Per la seva evident bellesa i valor paisatgístic forma part de l’Àrea Natural d’Especial Interès de Es Trenc-Salobrar de Campos, que inclou també les basses salineres situades en la seva part posterior, freqüentades per milers d’ocells durant els seus viatges intercontinentals entre Àfrica i Europa.

És Trenc és un autèntic emblema del moviment ecologista de Mallorca, l’últim gran arenal sense urbanitzar i ben conservat de l’illa. A la platja pots practicar el nudisme, i gaudiràs de fina sorra blanca i aigües de poca profunditat. En la seva part posterior contemplaràs un sistema dunar on creixen lliris i cards marins, i una zona humida —que pots descobrir mitjançant una visita guiada— en la qual s’han identificat més de 170 espècies d’ocells.

Per a arribar des de Campos (a 10,8 km) o des de la Colònia de Sant Jordi (a 5,1 km) has de seguir les indicacions i estacionar en un aparcament tarifat. També pots arribar còmodament en transport públic.

 

CALA SA CALOBRA – Escorca

Situada en plena Sierra de Tramuntana, en el municipi d’Escorca, la teva arribada a Sa Calobra serà en sí un record inoblidable. Una preciosa platja abrigallada per dos imponents penya-segats que recreen una estampa d’allò més cinematogràfica. És una de les excursions més recomanables que pots fer durant la teva estada a Mallorca. Pots fer-ho per una bonica carretera de moltes corbes i vistes espectaculars, per mar a bord d’una embarcació que surt diàriament del Port de Sóller o caminant descendint pel Torrent de Pareis, declarat Monument Natural en 2003.

A la desembocadura d’aquest torrent t’espera una de les platges més fascinants de l’illa: Sa Calobra. A més de refrescar-te en un entorn de singular bellesa, allí trobaràs també alguns petits negocis de records i alguns restaurants en els quals posar la guinda a la teva escapada per la serra. Si la teva visita coincideix amb el primer cap de setmana de juliol no et perdis l’espectacular concert que té lloc allí tots els anys. Una cita amb la música que guanya adeptes any rere any. L’acústica del lloc converteix la trobada en un espectacle únic.

 

CALA DE SA FONT DE N’ALIS (CALA MONDRAGÓ) – Santanyí

També anomenada Cala Mondragó, la Cala de sa Font de n’Alis es troba en un entorn natural ple de vida, al sud de Porto Petro i al nord de Cala Figuera. La verdor dels pins que l’envolten, el blanc i gris de les roques que detenen les seves aigües turquesa, la sorra blanca i el blau del cel li confereixen un aspecte únic, cobejat per fotògrafs i pintors. Al costat de s’Amarador, la Cala de sa Font de n’Alis, forma el Parc Natural de Mondragó, compost per una gran quantitat d’ambients diferents que li confereixen la seva gran diversitat de paisatges. Es tracta d’una zona protegida del litoral mallorquí en la qual podem veure frondosos boscos de pins i ullastres, camps de cultiu i les resistents savines litorals. La desembocadura d’un torrent proporciona dos estanys, un d’aigua dolça en s’Amarador i un altre salobre en sa Font de n’Alis. A més dels seus extraordinaris valors naturals, que aconsellen una excursió pel seu entorn (informació en l’oficina del Parc), aquesta cala brinda al·licients per a tota la família, sent molt apta per al bany dels més petits, els jocs en la sorra, el tub respirador (busseig de superfície)i el submarinisme, en apnea o amb ampolles.

Per a arribar a la cala pots partir de Santanyí o des del poblet de s’Alqueria Blanca, ja que es troba a 6,4 km del primer i 5,6 km d’aquest últim. No et costarà trobar-la, seguint les indicacions.

 

CALA VARQUES – Manacor

Un profund entrant de mar finalitza en aquesta preciosa cala verge, d’uns 90 m de longitud, amb riba de fina sorra blanca banyada per les aigües més turqueses i lluminoses que puguis imaginar. Està flanquejada per penya-segats baixos coronats per boscos de pins i mates, sense cap edificació a la vista, tal com va ser la costa de Mallorca fa a mig segle. S’obre entre S’Estany d’en Mas i la platja de Es Diumenges Petits, i pel seu indubtable valor natural i paisatgístic forma part d’una Àrea Natural d’Especial Interès.

Només podràs arribar a aquest paradís d’autèntic sabor mediterrani amb barca o realitzant una excursió d’uns 4 km —amb calçat adequat, aigua potable i un pícnic— per un camí l’accés del qual trobaràs en la carretera que uneix Porto Crist amb Portocolom, després del desviament cap a Cala Romàntica. Es pot transitar però no estacionar en el camí ni en la carretera de Porto Crist, per la qual cosa hauràs d’aparcar prop dels desviaments.

 

CALA PORTALS VELLS I – Calvià

És un secret a veus. Portals Vells és una de les platges favorites dels visitants, com ho és també per a molts residents. És còmoda, accessible, i està a només 9 quilòmetres de Magaluf, un dels nuclis turístics més importants del municipi de Calviá. Portals Vells es divideix en diversos braços, entrades de mar conegudes com sa Platgeta, Platja del Mag i Platja del rei, totes elles magnífiques i d’aigües blava turquesa. Abrigallada per una frondosa pineda, Portals Vells forma al costat de l’Illot del Toro i les Illes Malgrat un Àrea Natural d’Especial Interès aprovada pel Parlament de les Illes Balears.

És una platja perfecta per al busseig i el fondeig d’embarcacions i està molt prop del Club Nàutic Portals Vells, pel qual pots fer un gratificant passeig si ets amant de la nàutica. No oblidis visitar la cova de la Mare de Déu, antiga pedrera de marés de la qual es van extreure en els segles XIV i XV blocs per a construir la Catedral de Palma i l’església de Santa Eulália.

 

CALA ARENAL DE SA MESQUIDA – Capdepera

Heus aquí una bellíssima platja de 300 m de longitud, de sorra blanca i fina banyada per increïbles aigües cristal·lines. En la seva part aquest podràs practicar el nudisme, i sobre la sorra trobaràs tot tipus de serveis, com a restaurants, socorrista, lloguer d’hamaques i ombrel·les i la possibilitat de practicar esports nàutics. Una platja perfecta per a passar un dia al costat de la mar, especialment si viatges en família, perquè aquí els teus fills ho gaudiran!

El nom de l’arenal, encaixat entre penyes baixes, té el seu origen en la possessió —com es diu a les grans finques rurals de Mallorca— de Sa Mesquida de Dalt. Juntament amb Cala Moltó i Cala Agulla, Cala Mesquida forma una zona protegida com a Àrea Natural d’Especial Interès. A la seva part posterior s’estén una ampla franja de dunes poblada sobretot per llentiscles i pins, i en un dels seus marges viu una de les majors colònies de gavines i corbs de mar de les Balears.

Per a arribar per carretera des de Capdepera (a 7 km) només has de seguir les indicacions viàries. Podràs estacionar en un aparcament públic a 200 m de la platja.

 

Segueix coneixent les millors platges d’Espanya AQUÍ

F
F
Twitter
LAlbaCaravaning on Twitter
Latest Tweet: Y
people follow LAlbaCaravaning
Twitter Pic Y
F
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found