Punts a revisar en la teva autocaravana, furgoneta o cotxe, abans de sortir de viatge

En aquest article us llistem els punts que has de revisar en el teu vehicle, abans de fer un viatge llarg. D’aquesta manera t’asseguraràs una ruta sense sorpreses ni avaries inesperades, que arruïnin les vostres vacances.

T’incloem informació útil tant per a turismes com per a autocaravanes. Som-hi!

Oli:

Has de comprovar la quantitat i l’estat de l’oli del teu cotxe, furgoneta camper o autocaravana. El nivell ha d’estar entre el mínim i el màxim, marcat en la vareta i s’ha de mirar quan el motor del teu vehicle està fred.
Per a assegurar una bona lubricació del teu motor, i evitar avaries greus, assegura’t també de canviar l’oli i el filtre dins dels períodes recomanats en el pla de manteniment del vehicle, que trobaràs en el manual del fabricant.
Una bona lubricació del motor evita el desgast excessiu i allarga la vida d’aquest.

Anticongelant:

Assegura’t també que el circuit de refrigeració del teu vehicle conté aigua destil·lada o anticongelant suficient, a través del nivell marcat en el dipòsit d’aigua. Has de tenir en compte d’emplenar-ho amb el motor en fred per a evitar cremades amb els vapors que es desprenen en obrir el tap d’emplenat.
En cas de trobar el nivell excessivament baix hauràs de comprovar si existeix alguna fugida en el circuit per on s’estigui perdent.

Eixugaparabrisa:

Molt important també per a evitar problemes de visibilitat en cas de trobar pluja o brutícia que caigui sobre el teu vehicle en la teva ruta. Has de comprovar que disposis de líquid eixugaparabrisa en el dipòsit habilitat per a aquest en el teu vehicle i comprovar l’estat de les gomes de les escombretes. Unes escombretes en mal estat no netegessin el teu parabrisa de manera correcta, limitant molt la teva visibilitat, i poden arribar fins i tot a ratllar-lo, en cas d’estar en molt mal estat.

Llums:

Revisa que totes les llums del teu vehicle funcionen correctament i canvia-les si tens alguna fosa.
Abans de sortir de ruta comprova que la càrrega d’equipatge en el teu vehicle no ha elevat el morro d’aquest, fent que les teves llums enlluernin a la resta de vehicles. Regula això mitjançant l’interruptor que trobaràs en el teu vehicle, que actua sobre la inclinació dels fars davanters.

Frens:

En aquest punt has de comprovar el nivell del líquid de frens i l’estat de pastilles i discos. Unes pastilles molt desgastades reduiran la capacitat de frenat del teu vehicle i poden danyar els discos, fent que la reparació sigui més cara.

Pneumàtics:

Assegura’t que tots els pneumàtics del teu vehicle estiguin a la pressió correcta. Trobaràs en algun punt del teu vehicle, normalment en el marc de la porta del conductor, una taula amb les pressions òptimes per als teus pneumàtics.
Has de comprovar també l’estat en què es troben. Hauràs de comprovar el desgast sofert pels pneumàtics mitjançant els testimonis que tenen els pneumàtics actuals, indicant una profunditat de 3 mil·límetres. També pots comprovar-ho amb una moneda d’euro: si en posar la moneda en una dels solcs del pneumàtic no s’arriba a tapar parcialment la part central platejada, els teus pneumàtics han de ser canviats.
Revisa visualment també l’estat dels pneumàtics buscant zones amb excessiu desgast per frenades, corts o objectes clavats en ells, per a evitar burxades i rebentades en ruta.
Assegura’t també de  revisar que el pneumàtic de recanvi estigui en òptimes condicions per si ho necessitessis i que portes en el vehicle les eines necessàries per a canviar-lo.

Bateria:

Els borns de la bateria han d’estar nets, sense corrosió (aquesta pols blanca que segurament heu vist alguna vegada). Els cables que la connecten amb el vehicle no han d’estar danyats i l’aspecte de la bateria ha de ser bo, sense fugides ni danys en la seva carcassa.

Sistema d’encesa i injecció:

Si notes dificultats per a l’arrencada hauràs de comprovar que la bateria i l’alternador funcionen bé. Si això està bé el problema segurament vindrà del sistema d’injecció del vehicle, que estigui una mica obstruït per exemple. En el mercat trobaràs líquids per a la neteja dels injectors, que poden ajudar a solucionar el problema abans que ocasioni costoses reparacions.

Suspensió:

Si notes un balanceig excessiu en prendre una corba, o els teus amortidors sonen en comprimir-se i descomprimir-se hauràs de fer-los revisar per un taller mecànic. Aquests són una part molt important de la seguretat del teu vehicle i, en cas d’estar en mal estat, poden ser els causants de pèrdues del control del vehicle.

Elements de seguretat i manteniment:

Ja hem comentat la importància de revisar l’estat del pneumàtic de recanvi abans de sortir de ruta. També hauràs de comprovar que disposes d’armilles reflectores, un kit de bombetes i fusibles de recanvi (complet), els triangles i les eines necessàries per a substituir un pneumàtic.
 Assegura’t també que portes la documentació del vehicle en regla per si te la requereixen en algun moment de la teva ruta.

Esperem que aquests consells us siguin útils i que gaudiu molt de l’estiu i dels vostres vehicles en família. Bon estiu i bona ruta!!!

F
F
Twitter
LAlbaCaravaning on Twitter
Latest Tweet: Y
people follow LAlbaCaravaning
Twitter Pic Y
F
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found