Pobles de Catalunya que has de visitar: Besalú

Hi ha dos Catalunyes, la metropolitana i la rural. Ambdues molt diferents i totes amb encant, però si sou dels que us agrada la tranquil·litat, la natura i la història, la Catalunya rural us agradarà més.

En aquesta sèrie d’articles, que vam iniciar fa tres setmanes, ensenyant-vos ja Espinelves, Cadaqués i Rupit, us presentarem pobles de la Catalunya rural, de costa, d’interior o de muntanya, que, per les seves característiques, heu d’apuntar-los en majúscules en la vostra llibreta de futurs destins, als quals dedicar una ruta o un cap de setmana amb la vostra autocaravana.

Segur que ens deixem molts però aquests són, al nostre parer, alguns dels més recomanables.

Avui seguim a la Catalunya Central, i ens fixem en una joia medieval situada en el cor de la Catalunya volcànica, a la comarca de la Garrotxa: Besalú.

Besalú

Aquest magnífic poble de la província de Girona se situa entre l’Estany de Banyoles i els volcans d’Olot. Compta amb una població de 2.492 habitants i pertany a la comarca de la Garrotxa. El seu nom prroviene de Bisuldunum, fortalesa entre dos rius, el va riure Fluvià al sud i el va riure Capellades al nord.

Les seves pedres han vist passar els segles, pràcticament immutables, des que en el segle X es construís allí el Castell de Besalú. És considerada una de les mostres més representatives d’urbanització medieval de Catalunya, sent els seus carrers encara avui un exemple de com es creaven pobles i ciutats fa 1000 anys.

Als seus carrers trobareu imponents construccions com el pont que ens dóna accés i la benvinguda a la població, o edificis representatius de l’època com els banys jueus, l’antic hospital de pelegrins i altres més que us mostrarem a continuació.

 

Entre aquests edificis històrics que no us podeu perdre destaquem:

  • El pont, anomenat el Pont Vell, del segle XI, de 105 metres de llarg i 30 impressionants metres d’altura, que és el símbol de la població.
  • L’Església del Monestir de Sant Pere, un dels edificis religiosos millor conservats de Catalunya. Fundada en el 977, té un finestral original amb dos lleons, que simbolitzava la protecció de l’església, amb un mico i home nu sota, símbols del mal i el paganisme.
  • La Casa Cornellà, situada en la mateixa plaça que l’església. És un dels edificis romànics civils més ben conservats.
  • L’Hospital de Sant Julià, que conserva la seva façana intacta des del segle XII.
  • La Sinagoga i el Miqvé, els banys jueus. Aquests banys, situats sota la sinagoga, es van descobrir en 1964 i és el primer i únic edifici d’aquestes característiques de tota la Península Ibèrica i el tercer dels deu que hi ha en tota Europa.

  • Altres edificis com l’església romànica de Sant Vicenç, on s’aprecia la transició cap al gòtic, la Cúria Reial o la Col·legiata de de Santa María, tampoc us ho podeu perdre.

On fer nit en autocaravana a Besalú?

Fins aquí el nostre resum de l’històric poble de Besalú. Esperem que hàgim despertat la vostra curiositat i descobriu aquesta zona en alguna de les vostres futures sortides.

Estigueu atents a les nostres xarxes socials per a descobrir nous pobles que no us podeu perdre a Catalunya.

No teniu autocaravana però voleu viure l’experiència? Nosaltres us lloguem una! A L’Alba disposem d’una àmplia flota d’autocaravanes de lloguer, en constant renovació i completament revisades després de cada lloguer. Disposareu de tots els serveis amb els últims models del sector i gaudireu d’uns dies perfectes en família o amb amics. Fent CLIC AQUÍ trobareu tota la informació sobre el nostre servei de lloguer. També podeu contactar amb nosaltres per Whatsapp: 636.95.88.84 (fent clic en el número de telèfon des del teu mòbil per iniciar una conversa amb nosaltres).

 

F
F
Twitter
LAlbaCaravaning on Twitter
Latest Tweet: 🇹🇷🚐 Avui visitem Istanbul, en furgoneta camper, de la mà de @FBidaiakF. ➡️ https://t.co/5sxpD0LRvb
169 people follow LAlbaCaravaning
Twitter Pic soykarac Twitter Pic montsede Twitter Pic dianacar Twitter Pic JosepMay Twitter Pic frizzbik
F
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found