Pobles de Catalunya que has de visitar: Pals

Hi ha dos Catalunyes, la metropolitana i la rural. Ambdues molt diferents i totes amb encant, però si sou dels que us agrada la tranquil·litat, la natura i la història, la Catalunya rural us agradarà més.

En aquesta sèrie d’articles, que vam iniciar fa tres setmanes, ensenyant-vos ja Espinelves, Cadaqués, Rupit i Besalú us presentarem pobles de la Catalunya rural, de costa, d’interior o de muntanya, que, per les seves característiques, heu d’apuntar-los en majúscules en la vostra llibreta de futurs destins, als quals dedicar una ruta o un cap de setmana amb la vostra autocaravana.

Segur que ens deixem molts però aquests són, al nostre parer, alguns dels més recomanables.

Avui viatgem a L’Empordà, visitant un altre poble parat en el temps, que sembla tret d’un capítol de Joc de Trons: Pals

Pals

Pals és un municipi amb un valuós patrimoni històric. Passejant pel recinte emmurallat, sentireu la màgia de les pedres, pràcticament inalterades pel pas del temps. Trobareu combinats, en perfecta harmonia, l’estil romànic, el gòtic i el barroc. Podreu admirar els delicats treballs dels antics mestres picapedrers i ferrers en els relleus i arabescs,  en els reixats forjats i perforats al foc… no importa si ja coneixeu el poble, perquè com deia Josep Pla: … Pals no mereix una visita sinó cent visites. En cadascuna d’elles, descobrireu un racó on s’amaguen detalls sorprenents.

Passejar pels carrerons de la vila, ens transporta directament a l’època medieval: trobem voltes, arcs de ferradura, portalades i finestres romàniques i gòtiques i la petjada evident dels antics pobladors plasmada  en la pedra on es van esculpir les sepultures antropomòrfiques anteriors a l’any 1000.

Pals, envoltat de naturalesa, ens obsequia amb un paisatge idíl·lic replet de contrastos, llum i color. El massís del Quermany destaca en el paisatge com a punt més elevat, des d’on podem admirar:  el conjunt medieval situat sobre un pujol denominat “Mont Aspre”; l’extensa plana agrícola, la zona de marenys on nidifiquen diverses espècies d’ocells a la primavera, els arrossars i la platja dotada d’un sistema dunar protegit.

Pals, juntament amb els municipis de Torroella de Montgrí, Bellcaire d’Empordà, Palau Sator, Ullà, Fontanilles i Gualta, a la comarca del Baix Empordà i l’Escala a la comarca de l’Alt Empordà, formen el Parc Natural del Montgrí, las Illes Medes y el Baix Ter.

La Platja de Pals, és àmplia i arenosa amb vista panoràmiques úniques, ideal per a gaudir-la en família, practicar esports aquàtics, passejar, descansar o, simplement, contemplar el paisatge i les magnífiques vistes amb les Illes Medes al fons. A causa de la seva gran extensió, es divideix en 2 sectors. Al nord, trobem la Platja del Grau, tranquil·la, poc profunda, de sorra fina i orada que enllaça, cap al sud, amb la Platja Gran, més profunda  i de sorra més granulada.

 

El rebost del Empordà està repleta de productes de proximitat procedents de la mar, la muntanya, l’horta, … El bon fer dels xefs, fan que la nostra cuina tingui identitat pròpia, qualitat i sabor exquisit.

L’Arròs de Pals i la Gamba  de Palamós, la botifarra dolça, els bunyols del Empordà, la ceba de Figueres i la poma de “farciment” de Vilabertran, la quallada, … són productes locals certificats amb el segell de la Marca de Garantia del Empordà.

En els restaurants de Pals, podreu degustar un ampli ventall de plats preparats amb aquests i altres productes ( fruites i verdures fresques, peixos i mariscos, carns blanques i vermelles,…) elaborats amb enginy i originalitat que dotessin la vostra estada en el municipi de bon gust.

On fer nit en autocaravana a Pals?

Fins aquí el nostre resum del medieval i marítim poble de Pals. Esperem que hàgim despertat la vostra curiositat i descobriu aquesta zona en alguna de les vostres futures sortides.

Estigueu atents a les nostres xarxes socials per a descobrir nous pobles que no us podeu perdre a Catalunya.

No teniu autocaravana però voleu viure l’experiència? Nosaltres us lloguem una! A L’Alba disposem d’una àmplia flota d’autocaravanes de lloguer, en constant renovació i completament revisades després de cada lloguer. Disposareu de tots els serveis amb els últims models del sector i gaudireu d’uns dies perfectes en família o amb amics. Fent CLIC AQUÍ trobareu tota la informació sobre el nostre servei de lloguer. També podeu contactar amb nosaltres per Whatsapp: 636.95.88.84 (fent clic en el número de telèfon des del teu mòbil per iniciar una conversa amb nosaltres).

 

F
F
Twitter
LAlbaCaravaning on Twitter
Latest Tweet: Y
people follow LAlbaCaravaning
Twitter Pic Y
F
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found