Geoportal, l’eina web per comparar preus de benzineres

Tots estem veient com la gasolina i el dièsel pugen de preu diàriament, arribant a preus mai vistos, per la invasió d’Ucraïna per part de Rússia. Avui us portem una pàgina web del Govern amb la qual podreu comparar el preu de les diferents benzineres d’una zona, estalviar combustible i calcular quant gastareu en combustible en una ruta concreta. També està disponible per mòbils Android.

Geoportal

La pujada dels preus de la gasolina no para i qualsevol truc per estalviar en combustible és benvingut. Per això, avui us portem una eina molt útil: Geoportal, la pàgina oficial del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico.

És una eina gratuïta, que s’actualitza cada cinc minuts i amb un mapa de tot Espanya on es pot buscar, entre d’altres, benzineres barates.

La web detalla els preus del litre de combustible de cada benzinera i permet comparar rutes perquè el conductor pugui triar la més econòmica.

Sobre el preu del combustible ja us expliquem com Google Maps us pot ajudar a conèixer el preu de les benzineres d’una zona concreta. Podeu recuperar aquest article AQUÍ.

Opcions de filtrat a Geoportal
A Geoportal podràs obtenir molta informació en la recerca de benzineres, per proveir a qualsevol zona del país.

El cercador de Geoportal disposa de diversos filtres que us seran molt útils:

  • Tipus de cerca: aquí pots seleccionar si busques estacions de serveis o pals marítims de proveïment. Sí, també serveix per proveir vaixells.
  • Província: Aquí podràs delimitar la teva cerca a una província concreta
  • Localitat: Aquí podràs delimitar la teva cerca a una població concreta
  • Tipus de carburant: Escull el tipus de combustible que t’interessa. Trobaràs els habituals, gasolina 95, 98 i gasoil, però també les variants (E10, Premium,…) i combustibles alternatius com el gas natural, el bioetanol o l’hidrogen.
  • Venda: aquí podràs seleccionar si la benzinera ven al públic o cooperativistes
  • Tipus de servei: també podràs seleccionar si vols trobar estacions de servei on el proveït ho faci un treballador o on hi hagi autoservei.
  • Opció Plans de descompte: Si marques aquesta opció podràs filtrar per descomptes que fan determinades cadenes de benzineres. També podràs veure benzineres amb descomptes específics per a col·lectius com camioners, agricultors o taxistes.

A més d’aquestes opcions “bàsiques”, el cercador permet especificar una hora concreta per assegurar-te que no trobaràs tancat l’establiment. També és possible seleccionar per horaris, fins i tot per adreça o codi postal. I el més important: estacions de serveis més econòmiques i plans de descompte.

Estalviar combustible amb Geoportal

Els resultats de les cerques a Geoportal són molt útils per estalviar en combustible. Es mostren les estacions de servei ordenades pel preu del litre del combustible, des del més baix fins als més alts.

Hem provat aquesta eina amb les estacions de servei de tota la província de Barcelona i els resultats són sorprenents.

Entre el preu més baix i el més alt del gasoil A hi ha una diferència de 0,60 € per litre!!!.

Calcular la benzina que consumiràs en una ruta

Un altre dels beneficis de Geoportal és poder conèixer per endavant el cost que suposarà fer una ruta concreta, aconsellant-te la ruta que menys gasolina consumeixi. En aquesta eina hauràs d’especificar:

  • El tipus de carburant que fas servir al teu vehicle
  • La ruta que voleu fer, marcant l’origen i la destinació
  • També podeu especificar altres dades no obligatòries com l’hora a la qual preveieu sortir i si voleu o no pagar peatges.

Amb tota aquesta informació Geoportal us calcularà la ruta més econòmica per a aquesta ruta concreta.

També en versió mòbil

Geoportal és un servei totalment gratuït, ofert pel Ministeri per a la Transició Ecològica, que no només està disponible en versió web. També la trobareu en versió d’app gratuïta, encara que només per a dispositius Android. Podeu descargar-la AQUÍ

F
F
Twitter
LAlbaCaravaning on Twitter
Latest Tweet: Y
people follow LAlbaCaravaning
Twitter Pic Y
F
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found