Turisme de proximitat: tresors de l’Área Metropolitana de Barcelona (3ª part)

Vivim quelcom que mai vam pensar que passaria. El simple fet de parlar d’pandèmia, fins fa poc, era parlar de ficció. Però com se sol dir, moltes vegades la realitat supera la ficció. El Covid19 ens ha donat un bany de realitat, en el qual hem canviat els nostres hàbits, per a així estar més segurs.

També nosaltres ens hem adaptat a la nova realitat, mantenint la nostra exposició visitable a través de l’exposició virtual dels nostres models en aquest blog durant el confinament. I ara, que ja som en la Fase 1 de desconfinament, obrint l’atenció presencial al públic, amb cita prèvia, amb totes les mesures de seguretat i totes les precaucions.

En les nostres rutes i llocs recomanats per a visitar també ens hem adaptat. En aquest, i en els pròxims articles, us anirem presentant llocs genials sense sortir de la vostra àrea sanitària/província en un inici i, posteriorment, conforme el desconfinament vagi avançant i es permeti més mobilitat, llocs de turisme de proximitat, aquest turisme que tant ajudarà a recuperar l’economia i el normal funcionament postconfinament.

Sense més preàmbul passem a presentar-vos tresors amagats de l’Àrea Metropolitana de Barcelona on viure experiències en família sense allunyar-se molt de casa.

Tresors de l’Àrea Metropolitana de Barcelona Part 3

Parc de Torreblanca de Sant Joan Despí

Foto: rutasmarymon.blogspot.com

La història d’aquest magnífic parc de 9 hectàrees s’explica conjuntament amb la història de les poblacions dels seus voltants: Sant Joan Despí, Sant Feliu de Llobregat i Sant Just Desvern.

El seu nom prové de l’edat mitjana quan en els seus terrenys hi havia una finca agrícola en la qual destacava la seva muralla i la seva torre. A través del temps va prendre el nobre de la Torre Blanca. En el segle XIX el marquès de Monistrol va fer aixecar en aquests terrenys un palau neogòtic amb uns jardins romàntics per on va passejar l’aristocràcia i burgesia de Barcelona i Madrid durant anys. La Guerra Civil va destruir els seus edificis principals quedant la finca en ruïnes. L’any 1982 es va dissenyar el parc i es va obrir al públic.

Trobareu un immens parc al qual no li falta detall: un tranquil llac, amb grutes, coves i illes, és el principla protagonista. Tot això envoltat de vegetació que afavoreix que al parc hi hagi gran varietat d’ocells. També compta amb un divertit laberint fet amb cipreces i un punt elevedo des d’on podreu veure el massís del Garraf.

Aquest és un parc molt actiu i que els veïns s’han fet seu. Un clar exemple són els més de 600 rosers que es troben disseminats pel parc, que es van començar a conrear a la fi del segle XIX i que a dia d’avui cuiden des de la Associació d’Amics dels Roses de Sant Feliu de Llobregat. A més, des de 2012, s’organitzen infinitat d’activitats que complementen aquest excel·lent espai natural envoltat d’urbs. Podreu conèixer el seu histria, conèixer els seus arbres, observar els ocells que nien, ajudar a cura dels rosers, plantar llavors o intercanviar llibres, entre moltes altres activitats que es van organitzant.


Parc de Can Rigal de Barcelona

Foto: barcelona.cat

Un altre magnífic parc urbà, aquest situat en la mateixa ciutat de Barcelona. Es situa en un solar on abans se situava un pàrquing i un viver de Parcs i Jardins que a poc a poc ha anat donant pas al parc.

Un racó de pau, de dues hectàrees, entre Barcelona, en el districte de les Corts, i L’Hospitalet de Llobregat, que ha estat dissenyat baix criteris mediambientals i de sostenibilitat. La vegetació és molt variada: trobareu representat el bosc mediterrani, amb pins i alzines, una zona de prats amb arbres caducifolis i un camí central on creixen les plantes enfiladisses en les seves pèrgoles i pòrtics, aportant ombra al visitant, i plantes que requereixen poca aigua per al seu manteniment, afavorint així la sostenibilitat del parc.

Aquests criteris de sostenibilitat han dotat al parc d’un sistema de recollida de l’aigua de la pluja, que la reparteix per tot el parc, i un sistema per a aprofitar l’aigua que conté un aqüífer que es troba sota el parc. A més s’han instal·lat plaques solars per a generar l’energia necessària per a il·luminar el parc. Els seus camins estan adaptats per a persones amb mobilitat reduïda, amb suaus pendents que substitueixen a les escales.

Els veïns han tingut molt a veure en la creació d’aquest parc, participant des del primer moment en el seu disseny i aconseguint que fos més verd que gris i que comptés amb alguns serveis com a diferents zones per a la pràctica de l’esport, un bar amb terrassa i espais per al joc infantil, amb areneros que segur que encanten als més petits. I això no acaba aquí, està prevista la seva ampliació cap als terrenys situats ja a L’Hospitalet de Llobregat, on es construirà una pista d’esports, un frontó i uns horts públics.


Parc de Can Vidalet d’Esplugues de Llobregat

Foto: tripadvisor

Ens trobem davant un oasi de vegatación, envoltat de carreteres (la N-340, la Rondi de Dalt de Barcelona i l’AP-2) i el gran parc d’Esplugues de Llobregat, que també poden gaudir els seus veïns de L’Hospitalet.

És un dels cinc parcs històrics de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i els seus orígens es remunten a la fi del segle XIX, quan en uns terrenys que eren propietat de tres famílies que tenien allí camps de cultiu de secà i tres mansions (Ca Totó, Ca Roses i Ca Vidalet) Bartomeu Vidal va fer uns jardins. Durant la Guerra Civil les propietats van ser expropiades i ocupades per Indalecio Prieto, ministre de Defensa de la República. Després de la Guerra les propietats van ser retornades als seus propietaris. El Pla Comarcal dels anys 50 va permetre l’inici de la construcció del parc que va ser obert en 1975.

Des de llavors el parc no ha deixat de millorar les ja impressionants característiques del parc amb el seu llac, les seves grutes, els seus camins i els seus pins i alzines singulars per ser centenaris molts d’ells. Trobareu espais de joc per als més petits, una zona per a practicar esports i, per als amants de la naturalesa, un recorregut botànic amb 25 fitxes explicatives dels arbres i arbustos del parc. A més podreu fer una gimcana amb els vostres fills o veure demostracions de ball i percussió.

També aquest parc s’ha adaptat als criteris de sostenibilitat i respecte pel medi ambient. El seu llac s’alimenta d’un aqüífer subterrani, d’una vella mina que es situa sota el parc, i la seva aigua no és tractada químicament.


Donada les noves circumstàncies, les autocaravanes, caravanes i furgonetes camper han demostrat ser una de les formes de turisme més segures, pel component d’aïllament de la unitat familiar que comporten, sense grans salons/menjadors d’hotels o piscines d’apartaments plenes de gent, que costarà de tornar a veure ja que no ajuden en la contenció del virus. Sabem que molts ja penseu en comprar una per a la vostra família o que voleu llogar per a passar, per fi, un cap de setmana a l’aire lliure, desconfinats però segurs.

Us animem a contactar-nos per a visitar amb cita prèvia la nostra àmplia exposició per telèfon (659.231.720) o per correu (vendes@lalba.net). Trobareu tant models nous com seminous, de la nostra flota de lloguer, amb importants descomptes i facilitats de finançament.

Selecció i informació de Descobrir.cat

 

 

F
F
Twitter
LAlbaCaravaning on Twitter
Latest Tweet: 🇹🇷🚐 Avui visitem Istanbul, en furgoneta camper, de la mà de @FBidaiakF. ➡️ https://t.co/5sxpD0LRvb
169 people follow LAlbaCaravaning
Twitter Pic soykarac Twitter Pic montsede Twitter Pic dianacar Twitter Pic JosepMay Twitter Pic frizzbik
F
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found