Turisme de proximitat: tresors de l’Área Metropolitana de Barcelona (4ª part)

Vivim quelcom que mai vam pensar que passaria. El simple fet de parlar d’pandèmia, fins fa poc, era parlar de ficció. Però com se sol dir, moltes vegades la realitat supera la ficció. El Covid19 ens ha donat un bany de realitat, en el qual hem canviat els nostres hàbits, per a així estar més segurs.

També nosaltres ens hem adaptat a la nova realitat, mantenint la nostra exposició visitable a través de l’exposició virtual dels nostres models en aquest blog durant el confinament (podeu consultar-la AQUÍ). I ara, que ja estem a la nova normalitat, obrint l’atenció presencial al públic, amb totes les mesures de seguretat i totes les precaucions.

En les nostres rutes i llocs recomanats per a visitar també ens hem adaptat. En aquest, en els anteriors i en els pròxims articles, us anirem presentant llocs genials sense sortir de la vostra àrea sanitària/província en un inici i, posteriorment, llocs de turisme de proximitat, aquest turisme que tant ajudarà a recuperar l’economia i el normal funcionament postconfinament.

Sense més preàmbul passem a presentar-vos tresors amagats de l’Àrea Metropolitana de Barcelona on viure experiències en família sense allunyar-se molt de casa.

Podeu consultar les parts anteriors d’aquest article AQUÍ:

Tesors de l’Àrea Metropolitana de Barcelona Part 4

Jardí Botànic Històric de Barcelona

 

El seu origen és de l’any 1929, quan les autoritats de Barcelona, dins del conjunt de millores de la ciutat plantejades per a l’Exposició Universal, va decidir convertir la muntanya de Montjuïc en un gran parc urbà. Aprofitant dues foradades que havien fet a la muntanya unes pedreres en desús, el farmacèutic Pius Font i Quer va iniciar el que avui coneixem com el Jardí Botànic de Barcelona.

En un inici es van plantar espècies rares de la Península i de les Balears, però a poc a poc es van anar incorporant noves de diferents climes i regions. Avui dia als seus jardins es poden trobar espècies de distants i molt diferents regions: Austràlia, Sud-Àfrica, Califòrnia, Xile, les Illes Canàries i la zona mediterrània, incloent aquesta zona plantes del nord d’Àfrica.

Ho trobareu obert d’11 a 20h cada dia. Disposeu de diferents tipus d’entrada: només el Jardí Botànic per 3,5 €, visitant també l’exposició temporal 5 € o per 7 € podeu visitar o el Castell de Montjuïc o el Museu de Ciències Naturals. El primer diumenge de cada mes i tots els diumenges a partir de les 15h l’entrada és gratuïta.


Parc de la Molinada a Pallejà

Antigament les famílias de Pallejà que no tenien possibilitat de plantar fruites i hortalisses a la seva casa, per no disposar d’espai exterior suficient per a això, conreaven horts familiars en els anomenats “Horts de Baix”, situats en la ribera del va riure Llobregat. El nom de Molinada prové d’una curiositat de llavors: aquests horts no eren regats amb aigua del riu Llobregat, que tenien al costat, si no que l’aigua arribava d’una bassa des d’un molí del segle XVI situat en la part alta del poble.

En aquests terrenys en el segle XIX el doctor Josep Tarruella va manar construir una gran casa de tres plantes, d’estil clàssic i amb una magnífica torre i jardins en els seus voltants. En aquests jardins es van plantar multitud d’arbres imponents: plàtans, palmeres washingtonias, pi pinyer, castanyers de la lndia i til·lers.

Recentment s’ha reconvertit en parc urbà, derrocant els vells murs que confinaven els terrenys del parc, d’una hectàrea d’extensió, i tant els ciutadans de Pallejà com els seus visitants, poden gaudir dels seus passejos arbrats a l’ombra, els jocs infantils i del seu centre cívic, amb múltiples activitats.

Foto: www.palleja.cat

Està situat al costat de l’ajuntament i del castell de Pallejà, ben cultural d’interès nacional, que no us podeu perdre.

Voleu conèixer més castells de Catalunya? No us perdeu aquests articles del nostre blog.


La Casa de les Aigües de Montcada i Reixac

Foto: meet.barcelona.cat

El 1878, a Barcelona, va haver-hi una llarga sequera i l’anomenat Rec Comtal, de l’Edat mitjana i fet aprofitant una antiga via d’aigua romana alimentada pel Besós, havia perdut molt de cabal. Per a donar solució al problema, les autoritats encarreguen a l’arquitecte Antoni Rovira i Trias la construcció d’una central extractora i de bombament per a aprofitar el cabal subterrani del Besós, la Casa dels Aigües.

El complex es va construir molt ràpidament i va estar funcionant durant 100 anys. Després de la contaminació de les aigües subterrànies en 1989 es va clausurar i va quedar en desús. En els anys posteriors va patir una gran deteriorament, un incendi i diversos robatoris. Però en 1995 es va decidir recuperar l’edifici, restaurant-lo i convertint-lo en un museu.

Actualment segueix en reconstrucció però gran part és visitable. En el seu interior podreu veure les calderes que alimentaven de vapor dues màquines de vapor verticals, úniques en el món. També podreu veure la sala on estan situats els tres pous; la sala de control, on es controlava la qualitat de l’aigua i el cabal i la casa del maquinista, que curiosament mai va ser habitada per ningú.

Us recomanem que planifiqueu la vostra visita coincidint amb alguna de les seves visites teatralitzades, que inclouen audiovisuals explicatius i la visita dels edificis i el jardí acompanyats de l’arquitecte Rovira i Trias interpretat per un actor. Ideal per a una bona estona educativa en família.


Donada les noves circumstàncies, les autocaravanes, caravanes i furgonetes camper han demostrat ser una de les formes de turisme més segures, pel component d’aïllament de la unitat familiar que comporten, sense grans salons/menjadors d’hotels o piscines d’apartaments plenes de gent, que costarà de tornar a veure ja que no ajuden en la contenció del virus. Sabem que molts ja penseu en comprar una per a la vostra família o que voleu llogar per a passar, per fi, un cap de setmana a l’aire lliure, desconfinats però segurs.

Us animem a contactar-nos per a visitar amb cita prèvia la nostra àmplia exposició per telèfon (659.231.720) o per correu (vendes@lalba.net). Trobareu tant models nous com seminous, de la nostra flota de lloguer, amb importants descomptes i facilitats de finançament.

 

 

 

F
F
Twitter
LAlbaCaravaning on Twitter
Latest Tweet: Y
people follow LAlbaCaravaning
Twitter Pic Y
F
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found