Turisme de proximitat: tresors de l’Área Metropolitana de Barcelona (4ª part)

Vivim quelcom que mai vam pensar que passaria. El simple fet de parlar d’pandèmia, fins fa poc, era parlar de ficció. Però com se sol dir, moltes vegades la realitat supera la ficció. El Covid19 ens ha donat un bany de realitat, en el qual hem canviat els nostres hàbits, per a així estar més segurs.

També nosaltres ens hem adaptat a la nova realitat, mantenint la nostra exposició visitable a través de l’exposició virtual dels nostres models en aquest blog durant el confinament (podeu consultar-la AQUÍ). I ara, que ja estem a la nova normalitat, obrint l’atenció presencial al públic, amb totes les mesures de seguretat i totes les precaucions.

En les nostres rutes i llocs recomanats per a visitar també ens hem adaptat. En aquest, en els anteriors i en els pròxims articles, us anirem presentant llocs genials sense sortir de la vostra àrea sanitària/província en un inici i, posteriorment, llocs de turisme de proximitat, aquest turisme que tant ajudarà a recuperar l’economia i el normal funcionament postconfinament.

Sense més preàmbul passem a presentar-vos tresors amagats de l’Àrea Metropolitana de Barcelona on viure experiències en família sense allunyar-se molt de casa.

Podeu consultar les parts anteriors d’aquest article AQUÍ:


Tresors de l’Àrea Metropolitana de Barcelona Part 4

Parc forestal de l’Ermita del Pla de Sant Joan a La Palma de Cervelló

Gran parc forestal en el Barceloní poble de la Palma de Cervelló. Se situa en una gran planícia, al sud-est de nucli urbà, que limita amb la Riera de Rafamans.

Consta d’un gran bosc de pi blanc, que va ocupar les antigues zones de cultiu en forma de terrassa. Aquests terrenys han estat habitats des de la prehistòria i en l’Edat mitjana va ser un lloc on va prosperar l’agricultura. D’aquella època trobem vestigis per tot el parc, representatius de l’agricultura medieval: murs, construccions per a guardar eines, regs,… A més podreu veure una Ermita del segle XI, que va ser restaurada en 2016.

El disseny d’aquest recent parc forestal, que va obrir en 2011, ha respectat al màxim l’entorn, mantenint la seva condició de bosc, adaptant els camins i dotant-ho de zones de descans i d’observació de la naturalesa. La naturalesa i l’educació és un aspecte més d’aquest parc forestal, amb la incorporació d’una Jugoteca, de les quals trobareu més en l’àrea metropolitana, on cada diumenge s’organitzen jocs i tallers per a entrar en contacte amb la naturalesa.

Teniu tota la informació en la web de AMB: Parc forestalJugoteca.


Platges del Prat del Llobregat

El litoral del Prat del Llobregat fins fa uns 10 anys era una zona desastrosa. Contaminada, amb aigües i sorres brutes i sense gens de respecte pel seu ecosistema. Afortunadament des de 2002 s’ha emportat un ardu treball de recuperació de la zona.

La depuradora d’aigües residuals del Delta del Llobregat va marcar un abans i un després. Des de la seva entrada en funcionament els més de 5 quilòmetres de platja del Prat del Llobregat han anat recuperant el seu aspecte de platja, les seves aigües i la seva sorra ara estan netes i són una excel·lent opció per a no allunyar-se molt de casa per a anar a la platja i fugir de la massificació de les platges de Barcelona capital. Gràcies a aquest canvi radical en la zona s’han recuperat espècies que estaven en perill d’extinció, com la tortuga babaua, una de les tres espècies de tortuga que habita en el Mediterrani.

A més a les platges del Prat poden accedir els gossos fora de l’època estival, de l’1 d’octubre al 30 d’abril. Això sí, oblideu la tranquil·litat, ja que el trànsit aeri del pròxim aeroport del Prat és continu, la qual cosa no deixa de tenir el seu encant i fer una mica més úniques aquestes platges més “oblidades”.


Descobrir el Besòs en bicicleta

En aquesta ocasió us proposem una ruta amb bicicleta des de Montcada, concretament des de la seva Parc dels Aigües, fins a la seva desembocadura a Santa Coloma de Gramenet.

Aquesta zona, molt castigada per la contaminació i la indústria en la part final del segle XX, ha estat recuperada, passant del gris al verd amb grans prats, alzines, romaní i incorporant àrees de joc i de descans.

Des del Parc dels Aigües podreu prendre el carril bici que segueix el curs del riu fins a la seva desembocadura, passant pel Parc de Ca Zam (Santa Coloma de Gramenet), un espai que els vecnos van lluitar per convertir en parc, negant-se a la construcció d’habitatges o de fàbriques en el lloc.

Encara que sembli difícil, tan prop de grans ciutats, en aquest passeig podreu veure fins a 230 espècies d’ocells diferents. Una prova de l’alt grau de recuperació ecològica aconseguida.

La ruta és llarga però amb un lleuger desnivell, direcció a la mar, que el fan ideal per a qualsevol persona, caminant, amb bici o en patins. Una vegada arribeu a la desembocadura, si us sentiu amb forces, podeu continuar deixant la mar a la vostra esquerra, per a arribar cap a la zona de la Vila Olímpica de Barcelona, passant pel Fòrum.


Donada les noves circumstàncies, les autocaravanes, caravanes i furgonetes camper han demostrat ser una de les formes de turisme més segures, pel component d’aïllament de la unitat familiar que comporten, sense grans salons/menjadors d’hotels o piscines d’apartaments plenes de gent, que costarà de tornar a veure ja que no ajuden en la contenció del virus. Sabem que molts ja penseu en comprar una per a la vostra família o que voleu llogar per a passar, per fi, un cap de setmana a l’aire lliure, desconfinats però segurs.

Us animem a contactar-nos per a visitar amb cita prèvia la nostra àmplia exposició per telèfon (659.231.720) o per correu (vendes@lalba.net). Trobareu tant models nous com seminous, de la nostra flota de lloguer, amb importants descomptes i facilitats de finançament.

 

 

 

F
F
Twitter
LAlbaCaravaning on Twitter
Latest Tweet: Y
people follow LAlbaCaravaning
Twitter Pic Y
F
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found