Consells per autocaravanistes novells

“Ningú neix sabent” resa el refranyer popular. És per això que hem pensat a dedicar un article del nostre blog a donar-vos una sèrie de consells que et seran molt útils si recentment has adquirit una autocaravana o una furgoneta camper, si estàs pensant a adquirir una o si et disposes a llogar un dels nostres excel·lents vehicles aquestes vacances.

Pensant a llogar una autocaravana per a gaudir en família de manera segura i evitant les aglomeracions? Contacteu amb el nostre equip per Whatsapp: 636.95.88.84 per a informar-vos de preus i disponibilitat. Encara tenim alguna autocaravana de lloguer disponibles per a setembre!

Unes vacances diferents: en autocaravana

Viatjar en autocaravana o furgoneta camper és una experiència vacacional o d’oci molt diferent a les típiques vacances en un hotel, on estàs lligat a una ubicació concreta i a uns horaris que has d’assumir si no et vols quedar sense menjar o sopar. A més, donada la situació actual, en autocaravana t’assegures un espai segur per a la teva família, on et sentiràs com a casa, encara que amb millors vistes!.

Llibertat de moviment amb totes les comoditats de casa, d’un hotel o d’un apartament. Aquest podria ser un bon resum de l’experiència de viatjar amb autocaravana.

Conduir una autocaravana

Amb el permís de conduir tipus B podràs conduir qualsevol autocaravana de MMA igual o inferior a 3.500 kg, que són pràcticament totes. Per tant, no et preocupis, no hauràs de tornar a l’autoescola per a gaudir d’unes vacances nòmades en família. Encara que hauràs d’assegurar-te que no carregues massa la teva autocaravana per a no superar aquesta massa màxima autoritzada.

En aquest cas, amb autocaravanes o furgonetes camper que no superin els 3.500 kg, les velocitats màximes permeses són les habituals en un cotxe: 120 km/h en autopista i autovia i 90 km/h en carretera convencional.

Fins aquí tot fàcil, veritat? Però si que hi ha aspectes que has de tenir en compte, que diferencien la forma en la qual es condueix una autocaravana comparada amb un cotxe, tots relacionats amb les seves dimensions. En conduir una autocaravana has de tenir molt en compte la seva longitud quan hagis de realitzar girs tancats, per exemple dins d’una població. En aquestes situacions hauràs d’ampliar el radi del teu gir separant-te més dels vehicles que hi hagi aparcats al carrer o les voreres i parets que limiten el teu gir per a no colpejar res amb la part central de l’autocaravana. Si heu conduït una furgoneta gran és molt semblant.

A més de la longitud una autocaravana és més alta i voluminosa que un vehicle i per tant en condicions de vent lateral hauràs d’extremar les precaucions, reduint la velocitat, ja que l’efecte que produeix en una autocaravana és major. En avançaments a camions o autocars tingues en compte que en sobrepassar-los sobtadament notaràs el vent lateral i per tant hauràs de subjectar fermament el volant per a evitar ser desviat del teu trajecte en excés i evitar possibles esglais.

Per a major seguretat també us recomanem que abans d’iniciar el teu viatge després d’una parada o pernocta, revisis que totes les portes estan correctament tancades per a evitar esglais en ruta per una distracció.

I com en tot vehicle, abans d’iniciar un viatge llarg hauries de comprovar que l’estat dels diferents sistemes de l’autocaravana estan en bon estat. Líquids a nivell, estat dels pneumàtics, dipòsits d’aigua, estat de la bombona de gas,… són alguns aspectes que hauries de comprovar abans de partir.

La bateria auxiliar

Tota autocaravana o furgoneta camper disposa d’una bateria auxiliar, a més de l’habitual del motor, per a alimentar l’habitatge. Aquesta bateria es recarrega mentre condueixes, quan s’endolla a la xarxa elèctrica mitjançant el cable disposat per a això o també, en cas de disposar d’ella, mitjançant una placa solar.

La bateria és un element vital per a disposar de les diferents comoditats que presta una autocaravana i per tant hauria de ser una prioritat saber en tot moment l’estat de càrrega d’aquesta. Revisa el nivell de càrrega sovint i planifica la teva ruta per a poder carregar la teva bateria auxiliar el necessari.

Els dipòsits d’aigua d’una autocaravana

Un altre sistema clau a tenir en compte és el sistema d’aigües. En una autocaravana trobem tres tipus d’aigües amb el seu corresponent dipòsit cadascun:

  • Les aigües netes o blanques: seria l’aigua emmagatzemada neta que alimenta els diferents punts d’aigua de l’autocaravana: dutxa, wc, i les diferents aixetes, tant el del lavabo com el de la cuina.
  • Les aigües grises: aquestes són les aigües que ja han estat usades i que es van emmagatzemant en un dipòsit. Aquí pararan l’aigua de la dutxa i de les piques del lavabo i la cuina. Per tant, són totes les aigües usades exceptuant a les que vénen del WC.
  • Les aigües negres: són les aigües usades que provenen del wc

El nivell d’aquests dipòsits també ha de ser controlat per a evitar disgustos. Pel que fa al dipòsit d’aigües netes hauràs d’assegurar-te no quedar-te sense aigua en ell i, en emplenar-lo, assegurar-te que l’aigua és potable. Per contra, els dipòsits d’aigües grises i negres han de controlar-se per a evitar superar la seva capacitat i a l’hora de buidar-los hauràs d’assegurar-te fer-ho en un lloc adequat per a això, evitant danyar el medi ambient i les multes que deriven. Trobareu punts de buidatge d’aigües i càrrega d’aigua potable en gasolineres, àrees de pernocta o càmpings. Tranquil, hi ha molts i segur que amb una bona planificació de la ruta no tindràs cap problema.

A taula!

Tota autocaravana disposa de zona de cuina i molt espai per a magatzematge, així com nevera amb congelador. Si vols que el teu viatge sigui econòmic i t’agrada cuinar us recomanem que planifiqueu abans els menús i carregueu l’autocaravana amb els ingredients necessaris per a això. Tingues en compte que moltes vegades no disposaràs d’una botiga pròxima on comprar una cosa oblidada en un últim moment.

Els productes frescos us aconsellem que els compreu en ruta en els diferents pobles que trobeu, i així provar els productes de la zona que segur que seran econòmics i, a l’ésser de proximitat, de major qualitat que els que puguis trobar en el supermercat d’una gran ciutat.

També podeu complementar la vostra experiència amb bars i restaurants que trobeu en ruta o que prèviament hàgiu buscat en la planificació del viatge. Eines com Tripadvisor o Google Maps us poden recomanar llocs de qualitat a preus molt interessants on provar la gastronomia local.

Sigui com sigui un bon consell en aquest aspecte és tenir sempre present el nivell de càrrega de la bombona de gas per a no quedar-vos sense foc a mitjà cuinar.

On dormir?

El primer que heu de tenir en compte és que no podreu acampar amb la vostra autocaravana en qualsevol lloc. Per als principiants us recomanem començar pernoctant en àrees pensades per a això on per una petita quantitat podreu pernoctar sense problema, endollar la vostra autocaravana i buidar i omplir dipòsits. Per a trobar aquests llocs en la fase de planificació del viatge disposeu de pàgines web i aplicacions mòbils on es llisten els diferents punts on pots pernoctar de forma actualitzada i amb informació sobre els serveis que trobareu en cadascun d’ells.

Entre les moltes opcions que hi ha us recomanem AreasAC.es, on es llisten totes les àrees de pernocta d’Espanya i de tota Europa, per països. Si en canvi cerques més opcions les aplicacions Park4Night  y Caramaps. disponibles tant per a Iphone com per a Android, us brinden milers de llocs compartits per la seva comunitat d’usuaris on pernoctar. Segur que trobeu llocs meravellosos on veure sortir el sol des del llit! Trobareu més opcions en aquest article de onroadmagazine.com

En aquest tema, si aneu més a l’aventura, també és important remarcar la importància d’estar atent a la senyalització dins de poblat ja que trobéssiu zones o directament pobles sencers on es prohibeix acampar o pernoctar. La teoria diu que, si simplement aparques, i no treus elements de la teva autocaravana que ocupin més espai que l’autocaravana en si, no hauria d’haver-hi problema però us podeu trobar amb algun agent de la llei que no tingui això molt clar. Aquest és un tema complex i per això us recomanem que llegiu l’article que dediquem a aquest tema: Legislació: Evita les multes al pernoctar en autocaravana.

Més consells útils per a gaudir del teu viatge en família en autocaravana

  • Planifica per a evitar esglais però permet-te també petites aventures improvisades conforme us sentiu més còmodes amb la vostra autocaravana i l’aneu coneixent. D’aquesta manera assaboríssiu més la llibertat que proporciona el fet de viatjar amb la casa a coll.
  • Pren-te el teu temps, gaudeix i elimina l’estrès de la teva ruta. Si pot ser, no planifiquis conduir més de 200 quilòmetres de mitjana diària. Evitaràs així que el teu viatge es faci pesat i la fatiga al volant. I t’asseguressis que no et perds res en la teva ruta.
  • Si encara no tens autocaravana i compraràs una, assegura’t assessorar-te bé, per professionals del sector, que t’ajudin a triar l’autocaravana més adequada per a la teva família, i que ells mateixos disposin de taller autoritzat per a manteniments o reparacions en garantia (com és el nostre cas). Contacta amb el nostre equip comercial si estàs interessat per correu: vendes@lalba.net.
  • Si en canvi llogaràs assegura’t de fer-ho amb temps suficient. En determinades dates (estiu, ponts, Setmana Santa) la demanda augmenta considerablement i podries no trobar autocaravana de lloguer disponible si no ets una cosa previsora. Contacta amb el nostre departament de lloguer en cas que busquis llogar, encara tenim alguna disponible per a setembre (Whatsapp: 691248151).

Esperem que gaudiu de l’experiència de viatjar en autocaravana tant com nosaltres. I ja sabeu, si teniu qualsevol dubte, el nostre equip, amb àmplia experiència en el sector, us assessorarà i ajudarà amb problema que tingueu o dubte que us sorgeixi (recanvis, accessoris, mecànica, funcionament de sistemes, finançament, rutes per a les nostres autocaravanes de lloguer,…).

 

 

F
F
Twitter
LAlbaCaravaning on Twitter
Latest Tweet: Y
people follow LAlbaCaravaning
Twitter Pic Y
F
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found