Conducció segura amb la teva caravana (Part 1)

No us expliquem res nou si us diem que la conducció d’un vehicle canvia quan aquest porta una caravana enganxada com a remolc. És per això que avui us donem uns consells perquè conduir amb una caravana sigui més segur.

Cerques una caravana per a renovar la teva o iniciar-te en el caravaning? A L’Alba trobaràs una àmplia exposició de les prestigioses i guardonades caravanes Adria, en totes les seves gammes, Aviva, Altea i Adora. També disposem de caravana d’ocasió, en perfecte estat i a preus molt econòmics. No ho pensis més i adquireix la teva caravana nova o d’ocasió facilmente en L’Alba Caravaning. Contacta amb el nostre equip comercial per a visitar la nostra exposició avui mateix: vendes@lalba.net.

Visita la nostra exposició virtual per a veure els models disponibles actualment, amb lliurament immediat:

Caravanas nuevas Adria Aviva
Caravanas nuevas Adria Altea y Adora
Caravanas de ocasión

Permís de conduir requerit i capacitat de remolcat del teu vehicle

Comencem amb el bàsic. Que diu la legislació referent al remolc de caravanes? A l’hora de comprar la teva caravana la primera dada que has de conèixer és la seva massa màxima autoritzada ja que aquesta dada serà clau per a conèixer que permís de conduir requeriràs per a poder remolcar-la sense risc de ser multat.

Si la teva caravana no supera els 750 quilograms podràs remolcar-la sense problema amb un permís de conduir del tipus B. En canvi, si aquesta MMA és superior hauràs de tornar a l’autoescola per a treure’t el carnet B96 o el B+E. Això dependrà de la MMC (la massa màxima del conjunt) que és la suma de les MMA de cotxe i caravana.

  • Si el vehicle pesa 3.500 quilos o menys, la caravana més de 750 quilos i sumant la MMA de tots dos (MMC) no superen els 4.250 quilos necessitaràs el permís de conduir B96
  • Si el vehicle pesa 3.500 quilos o menys, la caravana més de 750 quilos i sumant la MMA de tots dos (MMC) està entre els 4.250 quilos i els 7.000 quilos necessitaràs el permís de conduir B+E

A més d’això hauràs de comprovar que el teu vehicle estigui autoritzat per a portar un remolc. Per a això hauràs d’anar a la fitxa tècnica del teu cotxe i comprovar la MMR (massa màxima remolcable). En aquest apartat trobaràs dos números, un o cap.

  • Si a la fitxa tècnica, en l’apartat de MMR tens 2 números aquests indiquen el pes que pot tenir el remolc amb fre d’inèrcia i sense fre d’inèrcia respectivament.
  • Si a la fitxa tècnica, en l’apartat de MMR tens només 1 número indicarà el pes que pot tenir el remolc amb fre i que no pot remolcar remolcs sense fre
  • Si a la fitxa tècnica, en l’apartat de MMR està en blanc indicarà que el teu cotxe no pot portar remolc

Velocitats permeses

En remolcar una caravana o un altre tipus de remolcs les velocitats màximes permeses varien considerablement per a adequar la velocitat a les noves condicions de conducció. Aquestes velocitats són les següents:

  • 90 km/h en autopista i autovia, per tant 30 km/h menys que sense remolc.
  • 80 km/h en carreteres convencionals de més d’un carril o amb un voral d’almenys 1.5 metres d’ample, per tant 20 km/h menys que sense remolc.
  • 70 km/h en la resta de carreteres convencionals, per tant també 20 km/h menys que sense remolc.
  • En zona urbana es manté la limitació genèrica de 50 km/h

Seguretat i acompliment de la normativa en aparcar

Podràs estacionar la teva caravana, tant enganxada com sense vehicle, en qualsevol punt on es permeti l’estacionament de vehicles. En alguns casos alguns ajuntaments tenen normatives locals que limiten l’estacionament d’autocaravanes i caravanes, la usis com a habitatge en aquest moment o no. Per tant us aconsellem que consulteu l’article que dediquem a aquest tema perquè sapigueu quins són els vostres drets, que podeu fer i que no a l’hora d’estacionar la teva caravana aquí:  Legislació: Evita les multes pernoctant a una autocaravana

A més d’això hauràs d’assegurar-te de posar a la teva caravana unes falques en les rodes per a evitar que pugui desplaçar-se estant estacionada per una lleu pendent. En el nostre departament de recanvis i accessoris tenim una gran varietat de falques per si no disposes d’unes.

Mai dins!

Per a acabar aquesta primera part dels nostres consells per a una conducció segura amb caravana us expliquem una cosa òbvia però que creiem que és important remarcar. Durant els desplaçaments amb la caravana remolcada ningú pot anar dins d’ella. La normativa de trànsit és molt clara en aquest aspecte, que sembla lògic per la desprotecció interior que ofereixen les caravanes en cas d’accident. Per tant, en aquests desplaçaments, tots els membre de la família, mascotes incloses, hauran de situar-se en el cotxe amb els corresponents sistemes de retenció de seguretat cordats.

Atent a la segona part d’aquest article, que publicarem en breu, amb més consells perquè les vostres vacances i viatges amb caravana siguin segures i una gran experiència.

També pots consultar per a més informació un dels nostres últims articles relacionats, que encara que està dedicat a les autocaravanes, té consells aplicables a les caravanes també: Consells per autocaravanistes novells.

 

 

 

F
F
Twitter
LAlbaCaravaning on Twitter
Latest Tweet: 🇹🇷🚐 Avui visitem Istanbul, en furgoneta camper, de la mà de @FBidaiakF. ➡️ https://t.co/5sxpD0LRvb
168 people follow LAlbaCaravaning
Twitter Pic ramonnos Twitter Pic soykarac Twitter Pic montsede Twitter Pic dianacar Twitter Pic JosepMay
F
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found