Turisme de desconfinament: Tresors de l’Área Metropolitana de Barcelona (1ª part)

Vivim quelcom que mai vam pensar que passaria. El simple fet de parlar d’pandèmia, fins fa poc, era parlar de ficció. Però com se sol dir, moltes vegades la realitat supera la ficció. El Covid19 ens ha donat un bany de realitat, en el qual hem canviat els nostres hàbits, per a així estar més segurs.

També nosaltres ens hem adaptat a la nova realitat, mantenint la nostra exposició visitable a través de l’exposició virtual dels nostres models en aquest blog durant el confinament. I ara, que ja som en la Fase 1 de desconfinament, obrint l’atenció presencial al públic, amb cita prèvia, amb totes les mesures de seguretat i totes les precaucions.

En les nostres rutes i llocs recomanats per a visitar també ens hem adaptat. En aquest, i en els pròxims articles, us anirem presentant llocs genials sense sortir de la vostra àrea sanitària/província en un inici i, posteriorment, conforme el desconfinament vagi avançant i es permeti més mobilitat, llocs de turisme de proximitat, aquest turisme que tant ajudarà a recuperar l’economia i el normal funcionament postconfinament.

Sense més preàmbul passem a presentar-vos tresors amagats de l’Àrea Metropolitana de Barcelona on viure experiències en família sense allunyar-se molt de casa.


Tresors de l’Àrea Metropolitana de Barcelona 1ª Part

El passeig marítim de Castelldefels

Foto: descobrir.cat

Castelldefels ha viscut molts anys d’esquena a la Mar Mediterrània, amb un passeig marítim inexistent i un creixement urbanístic descomunal, per la seva proximitat a la ciutat de Barcelona, que el va separar a poc a poc de les dunes de la seva platja.

Afortunadament, fa uns anys, això ha canviat. Castelldefels compta avui amb un passeig marítim preciós, que connecta les seves platges i verdes dunes amb passarel·les de ciment, que al seu torn protegeixen la platja del desgast dels temporals. També s’ha iniciat un procés de protecció i recuperació de la vegetació original de la zona i de les seves dunes, que ja són de considerable grandària. Tot això al costat d’un sistema de recollida de l’aigua de pluja per a un reg sostenible de les zones verdes.

Totes aquestes actuacions han convertit el nou passeig en un lloc on passejar, saludable i preciós. A més, Castelldefels compta amb diverses opcions per a practicar esports nàutics i, en època de bany, la seva Biblioteca de la Platja disposa d’un servei de préstec de llibres i d’una agenda d’activitats culturals i mediambientals molt interessant.

Ubicació: Localitza aquest tresor fent clic AQUÍ


Parc de Can Solei i Ca l’Arnús de Badalona

Foto: descobrir.cat

En aquest parc trobem un dels orgulls dels ciutadans de Badalona: la Torre del Rellotge.

Es tracta d’una de les estacions meteorològiques de registre continu més antigues de Catalunya. L’any 1881 va ser construïda pel banquer Evarist Arnús , prenent com a referència les torres que hi havia en el centre d’Europa. Originalment es trobava a Barcelona, als Jardins del Teatre Líric, però l’ampliació de l’Eixample amb el conegut Pla Cerdà, que va omplir d’edificis la zona, va posar en perill la permanència de la torre. Per a salvar-la, els descendents del mecenes van fer traslladar, pedra a pedra, la Torre a uns terrenys que tenia la família a Badalona, on està actualment.

La torre, de forma quadrada i de tres pisos d’altura, conserva interessants rellotges i aparells meteorològics antics, que han estat restaurats. Mirant la Torre del Rellotge podeu saber l’hora, la data (amb dia, mes i any) i la fase lunar en la qual estem. També compta amb una campana, un baròmetre de Bourdon, un termòmetre d’alcohol, un pluviòmetre elèctric i un indicador de la direcció del vent.

Es troba dins d’un gran parc, de 9 hectàrees ple de camins, llacs, edificis imponents i vegetació per tots els seus racons. Sens dubte un gran lloc on passar el dia en família.

Ubicación: Localitza aquest tresor fent clic AQUÍ


El Parc de Can Ginestar a Viladecans

Foto: amb.cat

Un altre impressionant parc on passar un dia en família i perdre’s entre naturalesa. Compta amb 14.000 metres quadrats i és una incursió de la Serralada de Marina a la ciutat de Viladecans.

Es troba en els terrenys d’una masia emblemàtica de la ciutat, que dóna nom al parc, i que durant anys van estar abandonats i sense ús. Ara han estat adequats per al gaudi dels habitants de Viladecans i els seus visitants. En l’adequació s’ha fet una molt bona feina per a reduir l’impacte visual de les estructures necessàries. Els murs que delimiten el parc s’han fet amb la pedra autòctona d’aquesta zona, i s’han cobert d’heura i altres plantes trepadoras, donant lloc a  impressionants murs verds, completament integrats en el paisatge.

Al parc podreu seguir els seus recorreguts, envoltats de roures, alzines, pins i molta tranquil·litat. Tots els camins es dirigeixen a la zona més alta del parc, on se situa la Masia de Can Ginestar i on trobareu una zona de jocs infantils.

Ubicació: Localitza aquest tresor fent clic AQUÍ


Donada les noves circumstàncies, les autocaravanes, caravanes i furgonetes camper han demostrat ser una de les formes de turisme més segures, pel component d’aïllament de la unitat familiar que comporten, sense grans salons/menjadors d’hotels o piscines d’apartaments plenes de gent, que costarà de tornar a veure ja que no ajuden en la contenció del virus. Sabem que molts ja penseu en comprar una per a la vostra família o que voleu llogar per a passar, per fi, un cap de setmana a l’aire lliure, desconfinats però segurs.

Us animem a contactar-nos per a visitar amb cita prèvia la nostra àmplia exposició per telèfon (659.231.720) o per correu (vendes@lalba.net). Trobareu tant models nous com seminous, de la nostra flota de lloguer, amb importants descomptes i facilitats de finançament.

Selecció i informació de Descobrir.cat

 

F
F
Twitter
LAlbaCaravaning on Twitter
Latest Tweet: L'equip de L'Alba Caravanig us desitja molt Bon Nadal i un feliç Any Nou! 🎄🎄🎄🎄🎄🎄 https://t.co/FAZnGF86PX
168 people follow LAlbaCaravaning
Twitter Pic LuisBlas Twitter Pic Anita706 Twitter Pic ivan_una Twitter Pic nanus212 Twitter Pic Area51So
F
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found