Turisme de desconfinament: Tresors de l’Área Metropolitana de Barcelona (2ª part)

Vivim quelcom que mai vam pensar que passaria. El simple fet de parlar d’pandèmia, fins fa poc, era parlar de ficció. Però com se sol dir, moltes vegades la realitat supera la ficció. El Covid19 ens ha donat un bany de realitat, en el qual hem canviat els nostres hàbits, per a així estar més segurs.

També nosaltres ens hem adaptat a la nova realitat, mantenint la nostra exposició visitable a través de l’exposició virtual dels nostres models en aquest blog durant el confinament. I ara, que ja som en la Fase 1 de desconfinament, obrint l’atenció presencial al públic, amb cita prèvia, amb totes les mesures de seguretat i totes les precaucions.

En les nostres rutes i llocs recomanats per a visitar també ens hem adaptat. En aquest, i en els pròxims articles, us anirem presentant llocs genials sense sortir de la vostra àrea sanitària/província en un inici i, posteriorment, conforme el desconfinament vagi avançant i es permeti més mobilitat, llocs de turisme de proximitat, aquest turisme que tant ajudarà a recuperar l’economia i el normal funcionament postconfinament.

Sense més preàmbul passem a presentar-vos tresors amagats de l’Àrea Metropolitana de Barcelona on viure experiències en família sense allunyar-se molt de casa.


Tresors de l’Àrea Metropolitana de Barcelona Part 2

El Turó de Montgat

Foto: senderismeentrem.cat

Aquest petit turó de la població de Montgat té molta història.

S’han descobert restes d’un assentament neolític de l’any 3.500 a. C. Les seves dimensions eren majors llavors fins que una fita de la història del país el va reduir:

L’any 1840 un empresari de Mataró, que tornava de les Amèriques després d’haver fet una bona fortuna, es va proposar revolucionar el transport amb la primera línia de ferrocarril de la Península: el trajecte Barcelona-Mataró. Per a això es va buidar interiorment el Turó de Montgat, a pic i pala, per a fer passar pel seu interior el traçat de la revolucionària línia ferroviària.

Després d’aquesta primera actuació, al Turó se li ha anat llevant materials de la seva superfície en diverses ocasions. Aquestes contínues actuacions han deixat al descobert la seva estructura, que ha estat estudiada pels científics. En aquestes recerques geològiques s’ha descobert que està format per tres tipus de roques diferents, que situen la seva creació entre el Paleozoic i el Terciari. També s’han trobat restes fòssils de diferents plantes i animals.

També té un valor simbòlic per a l’excursionisme català ja que va ser aquí on, després d’una excursió, un grup de sis persones van decidir fundar el Centre Excursionista de Catalunya.

Us recomanem aquesta excursió per a fer-la amb nens. Trobareu unes escales que us portaran al seu cim fàcilment i des d’allí podreu observar el barri pescador, la platja i l’immens Mediterrani.

Ubicació: Localitza aquest tresor fent clic AQUÍ


Parc del Calamot a Gavà

Foto: saposyprincesas.elmundo.es

Aquest gran parc, de sis hectàrees, és ideal també per a passar un dia lluny de la ciutat i del sedentarisme del confinament. En les seves àmplies esplanades podreu jugar, practicar esport o llegir tranquil·lament.

També aquest lloc té molta història. Ja els ibers ho van habitar durant uns centenars d’anys, deixant objectes de ceràmica i altres estris quotidians, que posteriorment van quedar enterrats i que en la nostra època han estat descoberts, permetent conèixer millor la vida d’aquests habitants de la Península. També van passar per la zona els romans que ho van usar com a zona de vigilància, per les seves vistes de tota la costa.

Posteriorment aquests terrenys van ser propietat de dues masies que es van situar allí, el Mas de l’Horta i el Mas de Ca Ribes. En els seus terrenys trobareu exuberants i verds garrofers, acompanyats d’oliveres i ametllers, de la seva època agrícola. També trobareu pins pinyers que van ser plantats en substitució de les vinyes, en l’època de la filoxera. A més trobareu gran quantitat de plantes aromàtiques i d’arbustos, com el romaní, la farigola i la ginesta.

Des del seu mirador podreu contemplar el Castell de Castelldefels i tota la zona d’horta. També podreu veure des d’allí, mirant al nord, els tres colors del Massís del Garraf: el Garraf blanc, per la seva roca calcària, el Garraf vermell del Turó de Calamot i el Garraf negre de la muntanya de Sant Ramón.

Aquest lloc és ideal per a visitar-lo amb nens i plantejar-los activitats com jugar a descobrir les diferents espècies vegetals i a aprendre a reconèixer-les o a buscar restes arqueològiques del passat històric del parc.

Ubicació: Localitza aquest tresor fent clic AQUÍ


Parc de Can Mercader a Cornellà de Llobregat

Foto: turisme.elbaixllobregat.cat

Ni més ni menys que 10 hectàrees de parc amb molta història i moltes opcions diferents per a passar un dia agradable en família.

Els inicis del parc daten del segle XVIII, quan una família de burgesos de Barcelona, els Mercader, que s’havien traslladat allí a viure, van iniciar la transformació d’una zona d’horta en uns jardins. Els posteriors hereus van anar ampliant els jardins i incorporant nous i característics edificis, com el Palau Mercader, l’edifici del museu i la singular torre-observatori de la Miranda.

Des del 1974 l’Ajuntament de Cornellà es va fer càrrec del parc, que estava en molt males condicions de conservació, i després de la seva rehabilitació, el va obrir al públic en 1989, convertint-se en el primer parc públic de la ciutat.

El seu passeig central està flanquejat per majestuosos plàtans i també trobareu un llac envoltat de desmais, jardins i glorietes. També compta amb una gran esplanada on practicar esport o jugar amb els nens.

No us podeu perdre els seus trens en miniatura, que passegen als visitants del parc els diumenges i festius. Tampoc el Palau Mercader, construït a la semblança d’un castell, que compta amb un museu d’art en el seu interior.

Les seves vistes també són un imprescindible si ho visiteu. En un dia clar podreu veure des de Montjuïc fins al Garraf, passant pel Delta del Llobregat. També podreu veure el Reial Canal de la Infanta Carlota, de 1819, que va servir per a dinamitzar l’agricultura i la indústria en la zona. I si aneu a l’estiu trobareu la piscina municipal, situada al parc, oberta.

Ubicació: Localitza aquest tresor fent clic AQUÍ


Donada les noves circumstàncies, les autocaravanes, caravanes i furgonetes camper han demostrat ser una de les formes de turisme més segures, pel component d’aïllament de la unitat familiar que comporten, sense grans salons/menjadors d’hotels o piscines d’apartaments plenes de gent, que costarà de tornar a veure ja que no ajuden en la contenció del virus. Sabem que molts ja penseu en comprar una per a la vostra família o que voleu llogar per a passar, per fi, un cap de setmana a l’aire lliure, desconfinats però segurs.

Us animem a contactar-nos per a visitar amb cita prèvia la nostra àmplia exposició per telèfon (659.231.720) o per correu (vendes@lalba.net). Trobareu tant models nous com seminous, de la nostra flota de lloguer, amb importants descomptes i facilitats de finançament.

Selecció i informació de Descobrir.cat

 

 

F
F
Twitter
LAlbaCaravaning on Twitter
Latest Tweet: 🇹🇷🚐 Avui visitem Istanbul, en furgoneta camper, de la mà de @FBidaiakF. ➡️ https://t.co/5sxpD0LRvb
168 people follow LAlbaCaravaning
Twitter Pic ramonnos Twitter Pic soykarac Twitter Pic montsede Twitter Pic dianacar Twitter Pic JosepMay
F
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found