4 formes diferents de començar l’any

Ja va arribar! Ja tenim de nou aquí el cap d’any. I com tota celebració, hi ha mil maneres de començar amb bon peu el 2020. La majoria ho celebra en família, a casa de familiars o amics, però cada vegada més són molts els que aprofiten per a viure-ho en llocs diferents. És de sobres conegut el més típic, prendre’s el raïm a Madrid a la Porta del Sol, i, amb sort, fins pots tenir uns segons de glòria a la televisió. Però nosaltres avui ens hem volgut fixar en formes diferents de celebrar-ho, per si us serveixen d’inspiració.

On ho celebreu vosaltres?

4 formes diferents de començar l’any

Cap d’any a la australiana a Alacant:

Sí! Has llegit bé, a l’australiana. Austràlia sempre és el primer país del món que dóna la benvinguda al nou any. Però no ho fan sols. Des de fa uns anys diferents locals d’Alacant organitzen una celebració d’Any Nou al mateix temps que el fan a Austràlia. Les campanadas sonen a les 14:30h i mitja hora abans comença la festa amb la mascletà de Cap d’Any, en la plaça de Los Luceros. Aquesta mascletà simula el so de les 12 campanadas.

En els locals que ho organitzen, a més, serveixen un menjar especial i la festa s’allarga tota la tarda.

També trobareu activitats per als més petits en la plaça de l’ajuntament, on es fa un cotillón infantil, amb assaig general de les campanadas, actuacions musicals infantils i jocs. La festa infantil és de 11h a 13h i les campanadas seran a les 12 del migdia.

A la nit els alacantins es reuneixen per a, ara sí en hora espanyola, celebrar l’arribada del nou any. Allí trobareu música en directe i es reparteix raïm de franc als assistents.


Cap d’any piromusical i poètic a Barcelona

Sens dubte també una forma diferent de començar l’any. En l’Avinguda María Cristina l’ajuntament organitza una gran festa a partir de les 21:30h. A partir d’aquesta hora es podrà gaudir de l’espectacle de llum, música i foc a la Font Màgica de Montjuïc. Però el plat fort comença 12 minuts abans de la mitjanit. En aquests 12 minuts es farà un recorregut pels últims 12 mesos  i un viatge per diferents llocs del món, on ja s’haurà arribat al 2020. Finalment les 12 campanadas donaran pas a un gran espectacle pirotècnic i acabarà la celebració amb un espectacle poètic on es felicitarà l’any amb dotze desitjos.


Inici de l’any matiner a ritme de sardana

En diferents llocs de Catalunya es dóna la benvinguda a l’any nou d’una forma tradicional i ben original, l’anomenat Aplec del Sol Ixent. Per a començar no se celebra a l’hora habitual, la mitjanit, si no que els seus participants se citen abans que surti el sol, a les 7 del matí del dia 1, per a rebre als primers raigs de sol de l’any. És per això que tots aquests Aplecs se situen en caps orientats a llevant.

Quan surt el sol se celebra el nou any ballant sardanes i prenent xocolata calenta. Les més conegudes són les de la costa de l’Empordà, un dels primers llocs on surt el sol a la península. Destaca el que es fa al Cap de Creus, el punt més nord-oriental de la península. Té la peculiaritat que, una vegada acabada la festa, els més atrevits es donen el primer bany de l’any a la platja des Llaner Gran, a Cadaqués.


Amb nens a Port Aventura

Si busqueu una activitat més adequada per a celebrar el nou Any en família aquesta pot ser una bona opció. Sens dubte els vostres petits gaudiran molt de la celebració pensada per a ells i la recordaran sempre.

El parc de Vilaseca ha pensat en tot perquè passeu uns dies genials en família. Tot el parc es vesteix de Nadal en aquestes dates i incorpora als personatges nadalencs en els seus espectacles i pels seus carrers.

L’experiència inclou:

  • allotjament als seus hotels
  • sopar de gal·la tipus bufet en el centre de convencions del parc
  • xous i espectacles variats durant el sopar
  • Cotilló, raïm i focs artificials després de les campanades
  • Festa posterior amb orquestra i dj
  • Esmorzar
  • Accés il·limitat a Port Aventura i una entrada per persona a Ferrari Land

Esperem que, feu el que feu, el vostre cap d’any sigui genial i que el nou any us porti molta felicitat i moltes experiències. Ens veiem al 2020!

F
F
Twitter
LAlbaCaravaning on Twitter
Latest Tweet: https://t.co/M3eurRG06g "Se dispara la demanda de autocaravanas de alquiler para el verano" ¡NO TE QUEDES SIN TU AU… https://t.co/AFFjS2Hqh4
157 people follow LAlbaCaravaning
Twitter Pic javierni Twitter Pic OscarRub Twitter Pic audiocd6 Twitter Pic RubenSen Twitter Pic diasdeca
F
A
A
 Photos
A
 Followers
A
 Following