Rutes amb nens: Gorges del Segre

De nou us portem una ruta apta per a fer amb nens, però que segur que també encantarà als adults. En aquesta ocasió descobrim un lloc poc conegut del riu Segre encara que no per això menys impressionant. Es tracta del congost de Camarassa, un lloc espectacular que el riu ha anat modelant durant segles.

Si voleu consultar altres rutes per a fer amb nens trobareu algunes que ja hem publicat AQUÍ.

La ruta

El Segre és un riu habitualment tranquil però el seu pas constant durant segles ha esculpit el seu recorregut en els trams més estrets, formant congosts dignes de visitar. Alguns d’aquests congosts són bastant coneguts com el de Terradets o el de Rubió. Precisament aquesta ruta, que trobareu amb més detall en descobrir.cat, comença en un altre tram estret del Segre però en una part menys coneguda, el congost del Mu. El fet que sigui menys conegut no vol dir que sigui menys impressionant que els esmentats anteriorment. De fet, si ja coneixeu l’arxiconegut congost de Mont-Rebei i heu de triar una ruta pel Segre, aquesta hauria de ser la vostra elecció.

El congost de Mu té una gens menyspreable longitud de 4 quilòmetres, estenent-se des del Barranc del Mu fins al punt en el qual el Segre s’uneix al riu Noguera Pallaresa, prop de Camarasa.

Tot llest? Comencem la ruta:

Podeu arribar en autocaravana fàcilment fins a la zona de pícnic de la Font de l’Espadella, des d’on iniciarem la ruta.

El riu transcorre encaixonat entre el Montsec, en el seu cara sud, i la cara nord de la serra Carbonera. Al llarg de la ruta es van succeint els penya-segats, els racons i les elevacions del camí que ens ofereixen unes vistes espectaculars.

Arribats al barranc de Palomar iniciem la forta baixada en ziga-zaga fins a arribar a un pont penjant, que segur que encanta als més petits, i, poc després, superem la presa de la central hidroelèctrica d’Alòs seguint una passarel·la metàl·lica clavada en la paret, no apta per a persones amb vertigen però molt “aventurera”. Pel rio, passen les truites remuntant els esglaons adaptats que els permeten ascendir.

Aquesta és una ruta no gaire fàcil però és assequible per a la majoria de persones i amb nens no tindreu problemes per a fer-la. En total són 11,4 quilòmetres de ruta, i també passa pel congost de Camarasa. Això fa que, en arribar a la Central de Alòs, els soferts conductors hagin de tornar a pas lleuger per a recollir els cotxes que vau deixar en l’àrea de la Font de l’Espadella. La resta del grup segueix fins a la capçalera del petit embassament de Sant Llorenç de Montgai, on us torneu a trobar tots en el pont d’Escala. Fins a aquest punt seguim el riu pel marge esquerre fins al pont de Pastor, i, des d’aquest, pel marge dret.

Ruta alternativa:

 

Com ja us dèiem la ruta anterior és assequible però una mica llarga i comporta que que el grup se separi. Us plantegem una alternativa que, encara no sent circular tampoc, comportant anada i volta, creiem que se us farà més suportable. Teniu aquesta ruta disponible a Wikiloc. Seguint les seves indicacions no us serà difícil seguir-la.

En aquest cas deixem la nostra autocaravana en la central d’Alòs i des d’allí, en sentit invers a la ruta anterior, iniciem la ruta. En aquest punt ja podreu veure el salt d’aigua de la presa i començar a recórrer les passarel·les metàl·liques, en direcció al poble d’Alòs de Balaguer.

A Alós acaba la ruta, permetent descansar, menjar i visitar els seus carrers. Segur que el poble us encanta, amb les seves múltiples fonts i els seus petits canals d’aigua. També podeu visitar el Castell d’Alòs.

Després de recuperar forces podeu iniciar el camí de retorn fins a la Central d’Alòs.

On pernoctar?

Disposeu d’un àrea de pernocta molt a prop, a Sant Llorenç de Montgai, al Camping La Noguera. Trobareu tota la informació AQUÍ

Esperem que gaudiu molt d’aquesta ruta, en família i amb amics. Ja ens explicareu. Fins a la següent ruta!

 

Fotos informació de descobrir.cat, Wikiloc, totnens.cat, ClubRural, Wikipedia i Camping La Noguera

 

F
F
Twitter
LAlbaCaravaning on Twitter
Latest Tweet: Acaba de publicar una foto https://t.co/urLiewXJT0
157 people follow LAlbaCaravaning
Twitter Pic alromaci Twitter Pic aparkare Twitter Pic SurveyCa Twitter Pic HymerRus Twitter Pic Restaura
F
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found