Deu mercats de Nadal a Catalunya (part I)

Ja arriba el Nadal i amb ell els mercats tradicionals on comprar tots els ornaments per vestir la llar en aquestes dates. Us presentem deu que trobareu per Catalunya cada any.

FIRA DE NADAL I MERCAT D’ARTESANS DE CALDES DE MONTBUI

A Caldes de Montbui són famosos per les seves aigües termals, i al Nadal al poble estan molt presents. Hi trobareu un arbre gegant il·luminat i tot de paradetes al Mercat de Caldes. Però la tradició que més crida l’atenció de vilatans i visitants és la gran olla que preparen amb 1.600 litres de caldo, fet amb aigua termal i carn d’olla, i que tothom pot tastar. Finalitza sobre el 8 de desembre.

 

FIRA DE L’AVET D’ESPINELVES

S

Enguany es celebra la 40a edició de la Fira de l’Avet al bonic poble d’Espinelves. Moltes famílies de Catalunya tenen per tradició visitar el poble al desembre per comprar l’avet que presidirà les festes nadalenques de la família. A més d’avets, també trobareu paradetes amb tot d’ornaments típics i figures pel pessebre. A més, s’organitzen tot d’espectacles familiars pels visitants. Finalitza el 12 de desembre.

 

FIRA DE NADAL DE TOSSA DE MAR

Vora la platja, a Tossa de Mar trobareu el mercat de Nadal més important de tota la Costa Brava. A més de les tradicionals parades trobareu tot de tallers i activitats per tota la família, on podreu aprendre papiroflexia, a fer neules o espelmes. També hi trobareu concerts de música en directe i vermuts solidaris a favor de Metges Sense Fronteres. El mercat s’ubica al Passeig del Mar. Tot això, juntament amb l’encant medieval de Tossa, el converteix en una visita obligada, prèvia al Nadal. Finalitza el dia 19 de desembre.

 

FIRA DE SANTA LLÚCIA DE BARCELONA

Si hi ha un mercat popular i multitudinari aquest és sense dubte el de la plaça de la Catedral de Barcelona. Allà trobareu tot ornament que pugueu imaginar, o descobrir de nous, en les seves més de 270 parades. A Barcelona trobareu també la Fira de Nadal de la Sagrada Família, a la plaça de la basílica. Fora de Barcelona hi ha altres Fires de Santa Llúcia a Lleida, Sabadell, Canyelles o Sant Julià de Lòria (Andorra). La Fira de Santa Llúcia de Barcelona finalitza el 23 de desembre. 

 

FIRA DEL TIÓ DE SOLSONA

A Catalunya el Tió és un personatge principal del Nadal i a Solsona li dediquen tot un mercat nadalenc a aquest simpàtic personatge. Hi trobareu moltíssims tions, de totes les formes i tamanys. A més, també hi ha activitats organitzades per tota la família, tallers, cocursos i parades amb altres ornaments nadalencs. Finalitza el dia 20 de desembre.

Segueix llegint l’article a la segona part AQUÍ

F
F
Twitter
LAlbaCaravaning on Twitter
Latest Tweet: Y
people follow LAlbaCaravaning
Twitter Pic Y
F
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found