Comunitats on es requereix el passaport Covid

Us fem un resum de les comunitats autònomes que obliguen a presentar el passaport Covid per a entrar en bars i restaurants, perquè ho tingueu en compte en els vostres desplaçaments fora del vostre lloc de residència.

11 regions demanen el passaport, 5 no

Galícia va ser la primera comunitat que va proposar l’ús del passaport Covid per a accedir a l’hostaleria. Després de la negativa del Ministeri de Sanitat d’aplicar aquesta mesura a tot el territori nacional de manera obligatòria, diverses comunitats han legislat en aquesta direcció.

L’anomenada sisena ona ha obligat aquestes comunitats a precisar d’aquests certificats de vacunació per a evitar contagis massius en llocs d’oci on el risc de contagi és més elevat.

Les últimes a sumar-se a la mesura han estat Andalusia i Cantàbria, quedant només sis comunitats on no es requereix el passaport Covid. Són les següents: Madrid, Astúries, Castella Lleó, Castella-la Manxa, Extremadura i La Rioja.

Les comunitats que sí que demanen el passaport Covid, i tenen avalada la mesura per part dels seus tribunals superiors de justícia, són onze: Galícia, Illes Balears, Aragó, Navarra, País Basc, Múrcia, Comunitat Valenciana, Catalunya, Cantàbria, Canàries i Andalusia.

Aquesta mesura, encara no generalitzada, està demostrant la seva efectivitat per a controlar el nombre de contagis i està fomentant la vacunació.

Varietat de normes

Cada Comunitat Autònoma ha regulat de manera diferent les mesures aplicables per a afrontar la sisena ona. Malgrat l’alta taxa de vacunació, les dades no deixen de créixer i ha obligat a prendre mesures, més o menys restrictives, i diferents en les diferents comunitats.

Us resumim les mesures aplicables per cada Comunitat Autònoma:

Andalusia

Sense limitacions ni necessitat de presentar passaport Covid en locals de restauració i oci nocturn. Obligatorietat de presentar el passaport per a acudir a hospitals i residències, almenys fins al 15 de gener.

Aragó

El municipi de Casp, a diferència de la resta de la Comunitat, té restriccions sobre aforaments i horaris per estar únicament aquesta població en nivell 2 d’alerta.

En la resta de la Comunitat no hi ha restriccions d’accés, horari o aforament en els locals de restauració. Es requereix passaport Covid únicament per a l’accés a l’oci nocturn i a celebracions i esdeveniments multitudinaris.

Astúries

Sense restriccions d’aforament ni d’horari. En el cas de l’hostaleria i l’oci nocturn serà necessari instal·lar mesuradors de CO₂ i assegurar una bona ventilació o procurar una distància de metre i mig entre persones no convivents.

Balears

Obligatori per a accedir als locals d’oci nocturn com a discoteques, i a les residències d’ancians. Des del dissabte 4 de desembre, també s’exigeix per a entrar en locals de restauració amb aforament per a més de 50 clients. A Menorca també haurà de presentar-se en cinemes, gimnasos i habitacions compartides d’allotjaments turístics.

Canàries

Les illes de Gran Canària i Tenerife pujaran al nivell 2 d’alerta el pròxim 13 de desembre. La resta d’illes continuen una setmana més en el nivell d’alerta que tenien: Fuerteventura, en nivell 3 i La Palma, La Gomera, El Hierro i Lanzarote en nivell d’alerta 1.

Les reunions estan limitades a 12 persones en nivell 1, a 8 en nivell 2 i a 6 persones en el nivell 3.

En els locals de restauració, en nivell 1, les terrasses poden funcionar sense límit d’aforament i els interiors al 75% amb taules de 12 persones i tancament a les 3.00 hores; en el nivell 2, les terrasses estan limitades al 75% i els interiors al 50% amb taules de 8 persones i tancament a les 2.00; i en el nivell 3 les terrasses estan limitades al 75%, els interiors al 40% amb taules de 6 persones i tancament a la 1.00.

En els locals d’oci nocturn els aforaments són iguals que en l’hostaleria, però es permet ampliar l’horari de tancament fins a les 4.00 de la matinada en els nivells 1 i 2 i fins a les 3.00 en el nivell 3 sempre que l’empresari, “sota la seva responsabilitat”, exigeixi a tots els seus treballadors i clients certificat de vacunació, prova negativa o certificat d’haver passat la malaltia. Si no, l’horari de tancament és a les 3.00, les 2.00 i la 1.00, respectivament.

Des de l’1 de desembre els turistes que viatgin a Canàries des d’altres punts d’Espanya han de presentar certificat de vacunació o d’haver passat la malaltia en els últims sis mesos o una prova negativa. A més, del 10 de desembre al 10 de gener, es podrà sol·licitar el passaport COVID als qui desitgin entrar en locals d’hostaleria i oci nocturn.

Cantàbria

Sense límits d’aforament. Ús de la màscara en espais tancats. Es prohibeix fumar en terrasses.

El Govern càntabre ha sol·licitat autorització judicial al TSJ de Cantàbria per a poder exigir el passaport COVID en espais de restauració i hostaleria, oci nocturn, esdeveniments culturals (cinema, teatre, auditoris, circ de carpa i espais similars) i multitudinaris, així com per a assistir de públic a esdeveniments esportius.

Castella-la Manxa

Comerç minorista sense restriccions d’aforament però obligació de mantenir distància de seguretat. Mercats ambulants amb els seus llocs habituals, amb una distància de 1,5 metres entre lloc i lloc.

Es prohibeix la venda de begudes alcohòliques a partir de les 22.00 hores, fins a les 08.00 de l’endemà, excepte en aquells establiments dedicats al servei de l’hostaleria i restauració.

Castella i Lleó

Es continuarà utilitzant la màscara en espais interiors d’ús públic i també en exteriors quan no es compleixi la distància mínima de metre i mig.

Catalunya

Passaport COVID obligatori per a accedir a l’interior dels locals d’oci nocturn, bars i restaurants; gimnasos i centres esportius; residències d’ancians; festivals de música dempeus en interiors; i celebracions en hotels i restaurants en els quals es balli en recintes tancats.

Comunitat Valenciana

S’exigeix el passaport Covid per a entrar en establiments d’hostaleria, restauració i oci amb aforament superior a 50 persones. També per a l’accés a esdeveniments, festivals i celebracions de més de 500 persones. A més, es requereix el passaport Covid per a visitar a pacients i interns en hospitals i residències.

Extremadura

Sense restriccions obligatòries ni passaport Covid. S’aconsella reunions no superiors a 10 persones usant màscara. En la restauració i l’oci nocturn, es recomana no superar el 80% d’aforament a l’interior.

Galícia

Passaport COVID obligatori per a accedir a l’oci nocturn, restaurants i visites a hospitals. També s’exigeix en bars i cafeteries a partir de les 21.00 hores.

Comunitat de Madrid

Bars i restaurants sense restriccions d’aforament i hora de tancament que marqui la llicència. Es permet el consum de barra assegut.

Oci nocturn sense restriccions d’aforament i hora de tancament que marqui la llicència. Es permet el consum de barra assegut i dempeus en taules altes. Les pistes de ball en interiors estan operatives, però amb màscara i sense consumir alcohol en aquests espais.

Múrcia

L’exigència del passaport COVID és voluntària per als amos dels locals d’oci nocturn que vulguin obrir al 100% en els municipis en nivell d’alerta 1 i 2.

Navarra

Des del dissabte 27 de novembre s’exigeix el passaport COVID per a permetre l’entrada a restaurants de més de 60 comensals, establiments amb llicència de discoteca o sales de festa i esdeveniments multitudinaris de caràcter cultural en espais interiors amb consumició de menjar o beguda de més de mil persones.

País Basc

Autorització judicial de la obligació de presentar el passaport COVID, però encara sense data d’aplicació, per a accedir a tots els establiments hostalers, concerts i recintes esportius com a estadis de futbol i pavellons de bàsquet.

La Rioja

Des del 8 de desembre de 2021, el Govern de La Rioja ha acordat derogar les mesures enfront de la COVID-19 regionals per a adaptar-les al nou semàfor del Ministeri de Sanitat. El focus es col·loca en la pressió hospitalària i assistencial i les mesures no estaran associades a nivells, sinó que s’establiran sobre la base de les recomanacions de Salut Pública.

Ceuta

Bars i restaurants sense límit d’aforament, tancament segons llicència i barra amb distància interpersonal. Prohibit fumar en terrasses sense distància de 2 metres.

Locals d’oci nocturn sense límit d’aforament, tancament segons llicència i pista de ball amb distància i màscara.

Melilla

El Tribunal Superior de Justícia avala l’ús del passaport COVID en hostaleria i oci nocturn, així com en visites a hospitals, residències i centres penitenciaris.

F
F
Twitter
LAlbaCaravaning on Twitter
Latest Tweet: 🇹🇷🚐 Avui visitem Istanbul, en furgoneta camper, de la mà de @FBidaiakF. ➡️ https://t.co/5sxpD0LRvb
170 people follow LAlbaCaravaning
Twitter Pic soykarac Twitter Pic montsede Twitter Pic dianacar Twitter Pic JosepMay Twitter Pic frizzbik
F
A
A
 Photos
A
 Followers
A
 Following