Deu mercats de Nadal a Catalunya (part II)

Ja arriba el Nadal i amb ell els mercats tradicionals on comprar tots els ornaments per vestir la llar en aquestes dates. Us presentem deu que trobareu per Catalunya cada any.

Si et vas perdre la primera part la trobaràs AQUÍ

 

FIRA DEL NADAL I DEL TORRÓ ARTESÀ DE CARDEDEU

Un altre element indispensable del Nadal a Catalunya és el torró. A Cardedeu aquest dolç nadalenc és el protagonista del seu Mercat de Nadal des de fa 26 anys. Aquí trobareu una immensa varietat de sabors, que cada any augmenta amb la creativitat dels mestres artesans que els elaboren, i que venen de tot Catalunya. A més, hi trobareu tot d’activitats culturals: ballada de sardanes, esbarts dansaires, contes, concerts de nadales i de música en directe i molt més. També preparen una escudella boníssima. Finalitza el dia 12 de desembre.

 

FIRA DEL GALL DE VILAFRANCA DEL PENEDÈS

Una de les festes grosses del Penedès, dedicada al gall negre del Penedès, una varietat autòctona i molt apreciada per cuinar. A més d’aviram trobareu tasts de vins i caves i podreu fer acopi per les celebracions nadalenques dels millors caldos. També podreu tastar receptes de gall negre. Enguany es celebra el 18 i 19 de desembre.

 

MERCAT MEDIEVAL DE VIC

Vic es transforma durant el Pont de la Puríssima, viatjant en el temps fins a l’Edat Mitjana. Allà podreu veure la representació d’oficis tradicionals medievals, o activitats relacionades com el tir amb arc o batalles amb espases. També trobareu moltes parades on comprar productes artesans, tant d’alimentació com artesania de tot tipus. Finalitza el 8 de desembre.

 

MARKET GIRONELLA VILA DE NADAL

Al Berguedà, al poble de Gironella, organitzen un Mercat de Nadal molt especial, inspirat en els mercats nadalencs del centre d’Europa. Hi trobaràs 21 parades d’artesania i restauració, que van gestionant per setmanes els diferents comerciants i vilatans de Gironella. Un bon lloc per adquirir regals de proximitat, fets artesanalment i on trobareu també un munt d’activitats, amb concerts i tallers infantils. Finalitza el 5 de gener.

 

FIRA DE PESSEBRES I ORNAMENTS DE NADAL DE MATARÓ

Una de les fires de Nadal més grans i importants de Catalunya, segons el seu ajuntament la segona més important després de la de Barcelona. Allà hi trobareu tots els ornaments típics per guarnir la llar per Nadal. També avets, naturals i artificials, plantes i flors nadalenques, tions i centres de taula nadalencs. Tampoc falten mil i una figuretes pel pessebre, amb els caganers del moment, i els dolços típics d’aquestes dates: torrons i neules.

Si et vas perdre la primera part la trobaràs AQUÍ

F
F
Twitter
LAlbaCaravaning on Twitter
Latest Tweet: 🇹🇷🚐 Avui visitem Istanbul, en furgoneta camper, de la mà de @FBidaiakF. ➡️ https://t.co/5sxpD0LRvb
169 people follow LAlbaCaravaning
Twitter Pic soykarac Twitter Pic montsede Twitter Pic dianacar Twitter Pic JosepMay Twitter Pic frizzbik
F
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found