Restriccions a Catalunya des del 15 de març i per Setmana Santa

En aquest nou article us expliquem com queden les restriccions a Catalunya des del 15 de març, amb la finalitat del confinament comarcal, i que es podrà fer per Setmana Santa. També us parlem de la necessitat de portar un Certificat autoresponsable si surts de la teva comarca.

Fi del confinament comarcal

Sembla ser que els indicadors de la pandèmia estan millorant en les últimes setmanes i això ha portat al govern de la Generalitat a suavitzar les mesures contra el Covid. Així ho van anunciar la consellera de Salut, Alba Vergés, i el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, el dijous 11 de març.

Aquesta reducció de les limitacions a la població de Catalunya acaba, entre cometes, amb el confinament comarcal. Diem entre cometes ja que s’estableix una condició important: es podrà sortir de la comarca on es resideix però només amb les persones que formen la teva bombolla de convivència, és a dir amb les persones amb les quals vius.

Per tant, des del 15 de març i fins al 28 de març, les famílies catalanes poden viatjar, sempre dins dels límits de la Comunitat Autònoma, i podrem tornar a sortir fora de la nostra comarca amb les nostres autocaravanes.

Però s’han de tenir en compte dos aspectes més:

  • Es manté el toc de queda de les 22h i, per tant, si sortiu en la vostra autocaravana, a les 10 de la nit haureu d’estar ja en ella, com ho faríeu en el vostre habitatge habitual.
  • No es permet les reunions de més de sis persones o de més de dues bombolles de convivència.

Per a sortir del perímetre comarcal és necessari portar el Certificat autoresponsable de desplaçament de la Generalitat, del qual us parlarem més a baix.

Altres limitacions que s’acaben

Juntament amb la fi del confinament comarcal, s’han aprovat altres mesures que acaben amb limitacions vigents fins ara:

  • Els comerços ja poden obrir durant tota la setmana. Els que tinguin una superfície igual o menor a 800 m² amb un aforament del 30%, i els que superin aquests 800 m² hauran d’ajustar les seves instal·lacions a aquest límit de superfície, delimitant zones. Els mercats i fires de mercat podran tornar amb un aforament permès també del 30%
  • Els centres comercials poden obrir lliurement però mantenint les limitacions d’aforament del 30% en les zones comunes, assegurant la ventilació constant i una bona qualitat de l’aire. Els restaurants i les zones recreatives d’aquests centres comercials continuaran tancades.
  • Es permet de nou les activitats de cultura popular i tradicional sempre que siguin a l’aire lliure, en una zona perimetrada i de manera estàtica. En espais tancats també es permeten, sempre que s’asseguri la ventilació, el control d’accessos i la limitació d’aforament.
  • Es permet les competicions esportives federades per a menors de 16 anys i es permet que hi hagi públic en les competicions esportives, que no siguin d’àmbit estatal ni internacional, amb un límit d’aforament del 50% o 1.000 persones en espais oberts, i del 30% en espais tancats, amb un màxim de 500 persones, o 1.000 si el local té dispositius de ventilació i filtrat de l’aire.

Què es podrà fer per Setmana Santa a Catalunya?

A continuació us expliquem el que se sap sobre quines restriccions estaran vigents per Setmana Santa, encara que, tal com s’ha informat des de la Generalitat, aquestes mesures poden canviar en funció de com evolucionin les dades relatives a la pandèmia.

Si les dades epidemiològiques ho permeten durant Setmana Santa es mantindrà l’obertura del tancament comarcal per a bombolles de convivència, ja comentat, i que continuaria vigent des del 15 de març.

D’altra banda Catalunya seguirà tancada en el seu perímetre autonòmic, com tota la resta de comunitats autònomes, tal com va acordar el Ministeri de Salut amb els diferents governs autonòmics. Per tant, des del 26 de març fins al 9 d’abril, no es podrà viatjar fora de la teva Comunitat Autònoma, sempre que no sigui per una causa justificada. En cas de tenir una causa justificada per a fer-ho recordeu que sempre heu de portar el Certificat autoresponsable de desplaçament de la Generalitat, especificant el motiu. Més a baix dedicarem un apartat a aquest certificat que heu de tenir també present per a sortir de la vostra comarca.

Els bars i restaurants mantenen els seus horaris d’obertura, que està establert entre les 7:30h i les 17h. En aquest cas, i si no canvien les restriccions, no es podrà obrir per a sopar. En bars i restaurants es permeten grups de 4 persones a l’interior i de 6 en terrasses, sense limitar-se en aquesta ocasió a les dues bombolles de convivència vigent en la quinzena prèvia a Setmana Santa, com ja us hem comentat.

De fet aquesta limitació a dos grups de convivència per Setmana Santa es redueix i es prohibeix, durant aquestes dates, del 26 de març al 9 d’abril, reunir-se amb un altre grup de convivència que no sigui el teu en espais tancats. Encara que si podràs fer-ho en locals públics si manteniu la limitació de 4 o 6, depenent de si és l’interior o en l’exterior d’un local.

Els certificats autoresponsables de la Generalitat

És molt important tenir en compte aquests certificats, que haurem de portar correctament emplenats, en cas de moure’s per Catalunya. D’aquesta manera evitarem les sancions, que van dels 300 euros als 6.000 euros, sempre que el desplaçament estigui dins dels supòsits permesos.

Per a desplaçar-se fora de la comarca, encara que ja es pugui fer lliurement amb la teva bombolla de convivència, és obligatori portar el certificat autoresponsable d’entrada i sortida comarcal, marcant la nova opció que s’ha incorporat “Mobilidad de les persones que integren una bombolla de convivència”. A més, en aquest document s’estableixen altres supòsits que permeten sortir del perímetre comarcal de residència com realitzar exàmens, cuideu a persones majors o dependents, participar en competicions esportives,… entre molts altres.

Podeu descarregar el certificat autoresponsable d’entrada i sortida comarcal AQUÍ

A més d’aquest certificat existeixen dos més que haureu de tenir en compte també, i que podreu emplenar si el vostre desplaçament està dins dels supòsits establerts que permeten la mobilitat, ja sigui fora de Catalunya o passades les 22h, dins ja del toc de queda.

Podeu descarregar el certificat de desplaçament nocturn AQUÍ

Podeu descarregar el certificat d’entrada i sortida de Catalunya AQUÍ

També podeu emplenar online qualsevol d’aquests tres certificats AQUÍ o fer-ho mitjançant l’ aplicació mòbil web ConfinApp.

F
F
Twitter
LAlbaCaravaning on Twitter
Latest Tweet: 🇹🇷🚐 Avui visitem Istanbul, en furgoneta camper, de la mà de @FBidaiakF. ➡️ https://t.co/5sxpD0LRvb
169 people follow LAlbaCaravaning
Twitter Pic soykarac Twitter Pic montsede Twitter Pic dianacar Twitter Pic JosepMay Twitter Pic frizzbik
F
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found