Novetats a les Zones de Baixes Emissions al 2022

En 2022 continuen implementant-se les mesures establertes per la Llei de Canvi Climàtic en les principals ciutats d’Espanya. Us resumim que canvis es van aplicar a partir de l’1 de gener i les mesures que s’aniran aplicant en períodes posteriors.

S’activa la ZBE a Madrid

A partir de l’1 de gener de 2022, Madrid activarà la seva nova Zona de Baixes Emissions (ZBE). Fins ara ja comptaven amb dues zones d’especial protecció, el Districte Centre i la Plaça El·líptica.
A aquestes zones se li suma la nova ZBE, que estableix unes determinades restriccions als vehicles de fora de Madrid: Afecta als turismes amb classificació ambiental Al fet que no estiguin domiciliats a la ciutat de Madrid, seguint el següent calendari:
  • Des de l’1 de gener de 2022: Prohibit l’accés i la circulació per les vies públiques urbanes de l’interior de la M-30, excloent la pròpia M-30.
  • Des de l’1 de gener de 2023: Prohibit l’accés i la circulació per la M-30.
  • Des de l’1 de gener de 2024: Prohibit l’accés i la circulació per totes les vies públiques urbanes del municipi de Madrid.
  • Des de l’1 de gener de 2025: S’estén la prohibició també per als turismes A domiciliats a Madrid.
La prohibició d’entrada a les vies urbanes de l’interior de la M-30 tindrà un període d’adaptació, que només informarà els vehicles que la hi saltin. A partir de l’1 de març de 2022 es multarà als qui siguin captats pel sistema automàtic de control fotogràfic.
Cal destacar també que, en la zona ZBE de Districte Centre de Madrid, tenen prohibit l’accés els vehicles amb etiqueta B.

Barcelona ajorna les limitacions a vehicles amb etiqueta B

A Barcelona estava prevista la prohibició de circular als vehicles amb etiqueta B que no estiguin domiciliats a la ciutat per a l’1 de gener de 2022. Segons va informar l’àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) està prohibició s’ha ajornat sense data prevista encara d’entrada en vigor.
Els turismes amb etiqueta A ja tenen restringit l’accés en tota la ZBE, que inclou Barcelona, L’Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besós, i una part d’Esplugues de Llobregat i de Cornellà de Llobregat. A aquestes zones se sumen les poblacions de Badalona i Santa Coloma de Gramanet des de l’1 de gener de 2022.
Les restriccions a autobusos i autocars sense etiqueta, els matriculats abans de 2007, prevista també per a l’inici de 2022 queda ajornada també fins a, almenys, el 30 de juny de 2022.

En 2023 totes les ciutats de més de 50.000 habitants

Altres ciutats han començat a prendre mesures, com València, amb un projecte de ZBE en el centre històric de la ciutat. També Bilbao vol limitar l’accés al seu Casc Vell.
A Sevilla ja existeix la LEZ, la seva zona de baixes emissions, que només s’activa en dies en què la contaminació a la ciutat és alta.
De fet, la Llei de Canvi Climàtic estableix que, a partir de 2023, totes les ciutats espanyoles de més de 50.000 habitants hauran de tenir una Zona de Baixes Emissions.
F
F
Twitter
LAlbaCaravaning on Twitter
Latest Tweet: 🇹🇷🚐 Avui visitem Istanbul, en furgoneta camper, de la mà de @FBidaiakF. ➡️ https://t.co/5sxpD0LRvb
168 people follow LAlbaCaravaning
Twitter Pic ramonnos Twitter Pic soykarac Twitter Pic montsede Twitter Pic dianacar Twitter Pic JosepMay
F
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found