Nou mapa de la DGT molt útil

En aquest article us vam mostrar el nou mapa de la DGT que us permetrà estar totalment informat sobre l’estat de les carreteres en temps real. D’aquesta manera coneixereu tota afectació per temporals, corts per obres o accidents i evitareu sorpreses en la vostra ruta.

La nova pàgina web de la DGT

La DGT ha estrenat recentment una pàgina web on s’informa en temps real, mitjançant un mapa interactiu, l’estat de totes les carreteres del país.
En aquest mapa no sols trobareu informació sobre corts per condicions meteorològiques adverses, sinó que també veureu si la vostra ruta quedarà interrompuda per obres, accidents o un altre tipus de desviaments o corts.

Com es mostra la informació

En el mapa trobareu una sèrie d’icones que us indiquen, en cada punt, que tipus d’incidència s’ha produït. Hi ha icones per a les següents incidències: retencions, fum o pols, pluja, gel, neu, vent, obres, accident de trànsit o obstacle en la via.
La vora del cercle que conté la icona us indica si es tracta d’una previsió (vora discontínua) o d’una incidència en curs (vora contínua).
Trobareu marcats també els possibles talls de carretera per esdeveniments com per exemple una carrera ciclista i l’estat dels ports de carretera. A més, s’indiquen les restriccions per a determinats vehicles com els pesats, els que transporten mercaderies perilloses o els vehicles especials i/o que requereixen autorització.

Nivells de la incidència

En la part superior esquerra de la icona trobareu un punt de color que indica el nivell en què es troba cada incidència:
  • Negre: Carretera Tallada. Per a incidències meteorològiques la carretera es troba intransitable per a qualsevol mena de vehicle i existeix un clar risc de quedar immobilitzat en la carretera per períodes prolongats de temps.
  • Vermell: Circulació molt lenta amb parades freqüents i prolongades (congestió circulatòria). Per a incidències meteorològiques indica que la calçada es troba completament coberta de neu, sent només possible la circulació fent ús de les cadenes o pneumàtics especials, a una velocitat màxima de 30 Km/h. Aquesta situació es dóna amb més freqüència en els ports de muntanya. Es prohibeix la circulació de vehicles articulats, camions i autobusos.
  • Groc: Circulació lenta amb parades esporàdiques. Per a incidències meteorològiques indica que la calçada comença a cobrir-se de neu, prohibint-se en aquest nivell la circulació de camions i vehicles articulats i circulant els turismes i autobusos a una velocitat màxima de 60 Km/h.
  • Verd: Circulació a velocitat moderada. Per a incidències meteorològiques indica que la circulació no es veu afectada, encara que convé extremar la prudència i es recomana no sobrepassar la velocitat de 100 Km/h en autopistes i autovies i de 80 Km/h en la resta de carreteres. Els camions hauran de circular pel carril dret i se’ls prohibeix realitzar avançaments.

Esperem que aquesta informació us sigui útil i us eviti sorpreses en els vostres viatges en caravana, autocaravana o furgoneta camper.

F
F
Twitter
LAlbaCaravaning on Twitter
Latest Tweet: 🇹🇷🚐 Avui visitem Istanbul, en furgoneta camper, de la mà de @FBidaiakF. ➡️ https://t.co/5sxpD0LRvb
169 people follow LAlbaCaravaning
Twitter Pic soykarac Twitter Pic montsede Twitter Pic dianacar Twitter Pic JosepMay Twitter Pic frizzbik
F
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found