Un recorregut amb autocaravana pels llums nadalencs d’Espanya

L’època nadalenca s’acosta, i amb ella, les ciutats d’Espanya es preparen per enlluernar amb la seva esplendor festiva. Per a aquells que estimen viatjar amb autocaravana i experimentar la màgia de les llums nadalenques a cada racó, aquest article us portarà per un recorregut encantador a través d’algunes de les ciutats més emblemàtiques del país. Des del càlid sud de Sevilla fins al vibrant Madrid, la cosmopolita Barcelona, la lluminosa València, la festiva Màlaga, l’exòtic arxipèlag de Las Palmas de Gran Canària, fins a la dinàmica Bilbao, us presentarem les dates i detalls precisos d’encesa de llums. Prepara la teva autocaravana per submergir-te a la brillant atmosfera nadalenca que aquestes ciutats han preparat per a tu i experimenta la diversitat de tradicions i estils que fan que cada lloc sigui únic durant les festivitats. Embarca’t en aquest viatge ple de llum, color i la càlida màgia del Nadal a cada racó d’Espanya!

 

Sevilla: Llums que il·luminen la història

A la màgica ciutat de Sevilla, els llums de Nadal s’encenen el dilluns 5 de desembre, donant inici a un espectacle que comença a les 18:00 hores. La inauguració comptarà amb la música en directe de la Banda Simfònica Municipal i la Banda de Música La nostra Senyora del Sol.

Aquest any, 287 carrers i places de tots els districtes de Sevilla s’il·luminaran, creant un ambient festiu que perdurarà fins al 6 de gener de 2023. L’horari dels llums serà de 18.30 a 23.00 hores, excepte en dates especials com el 24 i 31 de desembre, i el 5 de gener, quan s’estendrà fins a la 1.00 hores.

No et perdis els bells arbres de Nadal de llum ubicats en llocs emblemàtics com Porta Jerez, Plaça de Cuba, Estació de Santa Justa, i molts més al Casc Antic.</ span>

 

Madrid: Una ciutat il·luminada amb estil

Madrid s’omple de llum i color durant les festes nadalenques, amb milions de làmpades que compleixen amb els més alts estàndards de respecte al medi ambient i eficiència energètica. Aquest any, els llums s’encendran el dijous 23 de novembre a les 19:00 hores a la remodelada Puerta del Sol, i romandran fins al 7 de gener.

El disseny de la il·luminació nadalenca inclourà propostes de reconeguts dissenyadors com Roberto Verino, García Madrid i Marta Rota. Els carrers de Madrid lluiran 6600 cadenetes lluminoses, 115 cirerers, onze grans avets il·luminats, pessebres figuratius i altres elements decoratius.

L’horari de les llums a Madrid serà de 18:00 a 00:00 de diumenge a dijous, i de 18:00 a 01:00 els divendres i dissabtes. En dates especials com el 24 i el 31 de desembre, l’horari s’estendrà fins a les 03:00 i 06:00, respectivament.

No oblidis pujar-te al Naviluz, l’autobús del Nadal, que recorre els carrers emblemàtics de la ciutat perquè gaudeixis dels llums d’una manera única.

 

Barcelona: Llums que il·luminen la diversitat

Barcelona s’il·lumina del 23 de novembre al 6 de gener, amb horaris ampliats respecte a anys anteriors. De diumenge a dijous, l’encesa serà de 17.30 a 22.00 hores, i els divendres i dissabtes s’estendrà fins a les 23.00 hores. La nit de final d’any i la nit de Reis, els llums es mantindran encesos fins a la 1:00 de la matinada.

Aquest any, el passeig de Sant Joan s’il·luminarà per primera vegada, amb un disseny innovador inspirat al barri del Fort Pienc. A més, es prestarà atenció al teixit comercial a diversos barris, fomentant el comerç local.

 

València: Esperit nadalenc a cada racó

A València, l’esperit del Nadal arriba el 2 de desembre a les 19:00 hores amb l’encesa oficial de la il·luminació. Cada tarda, de 18.00 a 00.00 hores, la ciutat s’omplirà de llum, màgia i color, amb un espectacle que s’estendrà mitja hora més els caps de setmana.

La Plaça de l’Ajuntament destacarà amb un bell arbre de Nadal i un original vídeo mapping projectat sobre la façana de l’edifici. A més, s’instal·laran motius nadalencs a catorze barris, descentralitzant la celebració i portant la màgia a tots els racons de la ciutat.

 

Màlaga: Un festival de llums per recordar

Màlaga inicia el compte enrere per a l’inici de les festes nadalenques amb l’encesa prevista per al 24 de novembre. El carrer Larios, el més cridaner, mantindrà la seva il·luminació de l’any passat, però hi haurà llums nous a diferents punts de la ciutat i districtes.

La inauguració comptarà amb un espectacle de llum al Jardí Botànic-Històric La Concepción, a càrrec de l’empresa Contrarider. La temàtica de l’espectacle estarà relacionada amb la natura, la fauna, la flora, la història del jardí i el Nadal.

 

Las Palmas de Gran Canària: La màgia de l’encesa

A Las Palmas, l’Ajuntament guarda silenci sobre els detalls de l’enllumenat nadalenc fins al mateix dia de l’encesa, dijous que ve 23 de novembre. El Nadal passat, les palmeres de la plaça de Santa Anna i la façana de les Cases Consistorials es van il·luminar amb fil lluminós i cortines de llums led, creant una experiència única.

Els llocs de pas obligat són el carrer Triana, amb la seva espectacular decoració, i el gran arbre de Nadal del passeig de Las Canteras, que canvia de color cada any i es converteix en un atractiu turístic.

 

Bilbao: Il·luminació responsable per a tothom

L’Ajuntament de Bilbao retardarà una setmana l’encesa de les llums de Nadal, que començaran a il·luminar la ciutat el 30 de novembre. L’horari d’encesa serà de 18:00 a 22:00 hores cada dia fins al 8 de gener, reduint una hora els divendres, dissabtes i vespres de festa.

Bilbao destaca pel seu compromís amb l’eficiència energètica, utilitzant llums LED a totes les instal·lacions nadalenques. El consum aproximat en energia per a l’enllumenat nadalenc ha rondat els 3000 euros en anys anteriors.

 

 

Prepara’t per viure la màgia del Nadal, recorrent aquestes belles ciutats que es vesteixen de llum per celebrar l’època més especial de l’any. Bones festes i que la teva autocaravana segueixi sent còmplice de futures aventures!

Continueu la nostra travessia pels llums nadalencs d’Espanya fent clic aquí.

No teniu autocaravana però voleu viure l’experiència? Nosaltres us en lloguem una! A L’Alba disposem d’una àmplia flota d’autocaravanes i furgonetes camper de lloguer en constant renovació i completament revisades després de cada lloguer. Disposareu de tots els serveis amb els darrers models del sector i gaudireu d’uns dies perfectes en família o amics. Fent CLICK AQUÍ trobareu tota la informació sobre el nostre servei de lloguer. També podeu contactar amb nosaltres per Whatsapp: 636.95.88.84 (fes clic al número de telèfon des del teu mòbil per iniciar una conversa amb nosaltres).

F
F
Twitter
LAlbaCaravaning on Twitter
Latest Tweet: Y
people follow LAlbaCaravaning
Twitter Pic Y
F
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found