Google Maps sense connexió

En aquest article us expliquem com podeu usar Google Maps sense estar connectat a internet, aconseguint així usar l’aplicació sense consumir les dades del vostre telèfon o en cas de no tenir cobertura.

Navegació sense connexió a Google Maps

Si ets un usuari habitual de Google Maps en el teu mòbil o en el teu cotxe, amb Android Auto, ja sabràs que aquesta aplicació depèn de la connexió a internet del teu dispositiu per a mostrar-te el recorregut a seguir. Això pot ser un problema en determinades zones on la cobertura de la teva operadora mòbil sigui baixa o inexistent. També, encara tenint bona connexió, pot ser que no sigui de gran velocitat, limitant l’ús d’aquesta aplicació. Finalment, un altre problema que pots trobar-te és que les dades de la teva tarifa hagin estat consumides i per tant no et permeti utilitzar Google Maps.
Per a evitar qualsevol d’aquests inconvenients Google, que pensa en tot, ofereix l’opció de descarregar els mapes i la informació d’una zona concreta, evitant així dependre de la connexió a internet per al seu ús.
A continuació, us expliquem com heu de configurar aquesta opció en els diferents dispositius on es pot instal·lar, ja sigui en l’aplicació integrada en la pantalla del cotxe, o en dispositius mòbils, Android o Apple (IOS).

Com configurar Google Maps integrat en un cotxe sense connexió

Per a configurar la descàrrega de mapes de Google Maps en la pantalla del teu vehicle has de seguir aquests passos:
 • Obre Ajustos
 • Clica en Centre de Privacitat
 • Clica en Mapes sense connexió
 • Selecciona l’opció “Descarregar mapes sense connexió automàticament”
 • Esperar que el mapa sense connexió es descarregui
L’aplicació seleccionarà la zona del mapa que uses habitualment i la descarregarà perquè no requereixi de connexió per a indicar-te dins d’ella.

Com configurar Google Maps sense connexió en dispositius Android

Per a configurar la descàrrega de mapes de Google Maps en dispositiu Android, ja sigui un mòbil o una tauleta, has de seguir aquests passos:
 • Obre Google Maps
 • Clica en la imatge del teu perfil, en la part superior dreta de la pantalla
 • Clica en “Mapes sense connexió”
 • Clica en “Selecciona el teu propi mapa”
 • Marca la zona de mapa que vols descarregar, la que vagis a usar. En la part inferior t’indicarà la grandària de la descàrrega.
 • Clica a “Descarregar”
En entrar en “Mapes sense connexió” també veuràs l’opció de descarregar “Mapes recomanats”, una selecció de zona de mapa automàtica que fa l’aplicació basant-se en la zona per on et sols moure.

Com configurar Google Maps sense connexió en un dispositiu Apple

Per a configurar la descàrrega de mapes de Google Maps en dispositiu Apple, amb sistema operatiu IOS, ja sigui un iphone o un ipad, has de seguir aquests passos:
 • Obre Google Maps
 • Clica en la imatge del teu perfil, en la part superior dreta de la pantalla
 • Clica en “Mapes sense connexió”
 • Clica en “Selecciona el teu propi mapa”
 • Marca la zona de mapa que vols descarregar, la que vagis a usar. En la part inferior t’indicarà la grandària de la descàrrega.
 • Clica a “Descarregar”

Activar “Només Wifi” per a estalviar dades i bateria

Descarregar un mapa no farà que deixis de gastar dades de la teva connexió: Quan descarreguis un mapa, pots usar l’aplicació Google Maps com ho faries normalment. Si no tens connexió a Internet o aquesta és lenta, Google Maps usarà els mapes sense connexió per a donar-te indicacions.
Si el que vols és que usi la manera sense connexió sempre, encara tenint connexió, hauràs d’activar l’opció “Sol Wifi” que trobaràs fent clic en la imatge del teu perfil i seguidament clicant en Ajustos.
Amb aquesta opció no gastaràs les dades de la teva connexió 4G i a més notaràs un consum menor de bateria en utilitzar l’aplicació per a guiar-te cap a un destí.

Limitacions de l’opció “Mapes sense connexió”

Aquesta manera sense connexió té alguna limitació:
Quan estiguis sense connexió, podràs obtenir indicacions per a arribar amb cotxe, però no per a anar en transport públic, amb bicicleta o a peu.
No es mostraran la informació sobre el trànsit, les rutes alternatives ni les indicacions de carril.
Si no tens activada l’opció de “Només wifi”, en el moment en què tinguis connexió 4G, s’actualitzaran les dades i podràs veure totes aquestes opcions.

Esborrar i actualitzar mapes

Per a esborrar un mapa descarregat que ja no vagis a necessitar, i així alliberar espai de la memòria del teu dispositiu, has d’anar de nou a “Mapes sense connexió”, clicant en la teva imatge de perfil (en la zona superior dreta de la pantalla), clicar sobre el mapa que vulguis eliminar i clicar a “Eliminar”.
Els mapes descarregats tenen caducitat, per a evitar que continguin informació errònia, com a canvis en les carreteres. És per això que uns quinze dies abans que caduquin, automàticament intentarà actualitzar-ho només, sempre que es disposi d’una connexió wifi.
En cas de no trobar connexió, ens notificarà que el mapa ha de ser actualitzat. Fent clic en el missatge i connectant el dispositiu a una xarxa wifi podreu actualitzar-lo fàcilment, renovant la seva caducitat.
També pots actualitzar els mapes sense connexió manualment entrant en “Mapes sense connexió”, clicant en el mapa que vulguis actualitzar i fent clic a “Actualitzar”.
F
F
Twitter
LAlbaCaravaning on Twitter
Latest Tweet: Y
people follow LAlbaCaravaning
Twitter Pic Y
F
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found