Estalviant combustible amb Google Maps

Els preus dels combustibles estan pels núvols. Desafortunadament, la majoria no tenim alternativa i hem de pagar-ho al preu que ens demanin. En aquest article us expliquem com reduir el consum del teu vehicle en planificar rutes usant Google Maps.

Les rutes de Google Maps

Google Maps està implementant una millora que et suggereix, a més de la ruta habitual, la ruta més eficient, que comportarà una despesa de combustible menor.
Fins ara, Google Maps et mostrava la ruta més ràpida per a arribar a un lloc, quan li demanaves indicacions. A vegades, quan la ruta ho permet, s’oferien altres rutes alternatives, amb temps de conducció semblants. Aquestes rutes es calculen tenint en compte el trànsit en temps real, que Google Maps monitora gràcies a tots els dispositius que usen la seva aplicació, i que envien dades d’ubicació de forma continuada. Aquesta característica, molt útil per a evitar retencions, també té la capacitat de detectar-les quan ja estàs en ruta, avisant-te que, més endavant, trobaràs trànsit. Alhora, sempre que sigui possible i més ràpida, ofereix al moment rutes alternatives per a evitar aquestes retencions.
A més, permet seleccionar si en la teva ruta prefereixes evitar els peatges o no. A aquesta característica, que també permetia reduir la despesa en un desplaçament, se li suma ara la possibilitat de reduir el consum de combustible amb la ruta més ecològica.

Com estalviar combustible amb Google Maps?

L’aplicació de navegació de Google no para d’incorporar novetats i millores. I en aquesta ocasió s’ha anunciat una nova característica per a reduir l’impacte de la contaminació i, alhora, estalviar uns euros en els vostres desplaçaments.
Aquesta nova característica utilitza Intel·ligència Artificial, desenvolupada pel Laboratori Nacional d’Energia Renovable dels Estats Units. Mitjançant aquesta IA, analitza dades com la durada del trajecte, els pendents del recorregut i el trànsit, i ofereix una nova ruta, alternativa a la més ràpida, considerada més ecològica i econòmica, encara que no tan ràpida.
Per exemple, entre dues rutes de 20 minuts, Google Maps seleccionarà aquella en la qual el camí sigui més pla i la velocitat sigui més constant (menys semàfors i retencions), aconseguint així reduir el consum del vehicle per a aquest trajecte en concret.
Aquesta nova característica s’anirà desplegant gradualment durant la primera meitat de 2022 en els diferents dispositius que la usin, mitjançant actualització. I per a usar-la no poden posar-t’ho més fàcil:
Quan demanis indicacions cap a un lloc concret, a més de la ruta més ràpida, seleccionada per defecte i acolorida de color blau, es mostrarà la ruta alternativa ecològica, de color gris i amb una petita fulla verda al costat, per a diferenciar-la d’altres rutes alternatives que no suposen una reducció substancial de la contaminació o del consum. S’indicarà també la diferència de temps de conducció que suposa, d’emissions de CO₂ i de consum de combustible, que suposa respecte a la ruta més ràpida.
Per a seguir aquesta ruta només hauràs de prémer sobre ella i l’aplicació us guiarà per aquesta ruta més sostenible.
Si, en canvi, prefereixes no usar aquesta característica, podràs evitar que se’t mostri la ruta econòmica, configurant els ajustos de l’aplicació.
F
F
Twitter
LAlbaCaravaning on Twitter
Latest Tweet: 🇹🇷🚐 Avui visitem Istanbul, en furgoneta camper, de la mà de @FBidaiakF. ➡️ https://t.co/5sxpD0LRvb
169 people follow LAlbaCaravaning
Twitter Pic soykarac Twitter Pic montsede Twitter Pic dianacar Twitter Pic JosepMay Twitter Pic frizzbik
F
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found