Estalvi de combustible en autocaravanes: Com optimitzar rutes amb Google Maps

Els preus dels combustibles continuen en augment i, com a propietari d’una autocaravana, saps com n’és d’important maximitzar l’eficiència del teu consum de combustible. Afortunadament, hi ha una eina poderosa que et pot ajudar en aquesta tasca: Google Maps. En aquest article, us mostrarem com utilitzar Google Maps de manera efectiva per estalviar combustible en els vostres viatges en autocaravana. Descobreix com planificar rutes més eficients, evitar embussos i aprofitar al màxim aquesta aplicació per reduir els costos i contribuir a la protecció del medi ambient. Prepara’t per optimitzar les teves aventures sobre rodes i gaudir de viatges més sostenibles amb aquests consells sobre com estalviar combustible amb Google Maps a la teva autocaravana!

Les funcions de rutes de Google Maps

Google Maps ha implementat una millora que us suggereix, a més de la ruta convencional, la ruta més eficient que resultarà en una menor despesa de combustible. Anteriorment, en demanar indicacions, Google Maps mostrava la ruta més ràpida per arribar a la teva destinació. De vegades, quan les circumstàncies ho permetien, s’oferien rutes alternatives amb temps de conducció similars.

Aquestes rutes es calculen tenint en compte el trànsit en temps real, que Google Maps monitoritza gràcies als dispositius que utilitzen la seva aplicació i que envien dades d’ubicació de manera contínua. Aquesta funció, molt útil per evitar congestions, també té la capacitat de detectar-les quan ja ets en ruta i t’avisa sobre la presència de trànsit més endavant. A més, sempre que sigui possible i més ràpid, ofereix alternatives de ruta per evitar aquestes congestions.

A més, Google Maps et permet seleccionar si vols evitar autopistes de peatge a la teva ruta. Aquesta característica, que també ajudava a reduir els costos de desplaçament, se suma ara a la possibilitat de reduir el consum de combustible en triar una ruta més ecològica.

Com estalviar combustible amb Google Maps?

L’aplicació de navegació de Google no deixa d’incorporar novetats i millores. En aquesta ocasió, s’ha anunciat una nova característica per reduir l’impacte ambiental i alhora estalviar diners en els teus viatges.

Aquesta nova funció utilitza Intel·ligència Artificial desenvolupada pel Laboratori Nacional d’Energia Renovable dels Estats Units. Mitjançant aquesta IA, s’analitzen dades com ara la durada del trajecte, els pendents del recorregut i el trànsit, i s’ofereix una nova ruta alternativa, que encara que no és la més ràpida, es considera més ecològica i econòmica.

Per exemple, entre dues rutes de 20 minuts, Google Maps seleccionarà aquella en què el terreny sigui més pla i la velocitat sigui més constant (amb menys semàfors i congestions), aconseguint així reduir el consum de combustible específicament per a aquest trajecte.

Aquesta nova funció s’anirà implementant gradualment als diferents dispositius que utilitzin Google Maps a través d’una actualització, i per utilitzar-la no podria ser més senzill:

Quan sol·licitis indicacions cap a un lloc específic, a més de mostrar-te la ruta més ràpida (ressaltada en blau), es mostrarà la ruta alternativa ecològica (ressaltada en gris) al costat d’un petit full verd per distingir-lo d’altres rutes alternatives que no redueixen de manera significativa la contaminació o el consum de combustible. També s’indicarà la diferència de temps de conducció, emissions de CO2 i consum de combustible en comparació de la ruta més ràpida.

 

Per seguir aquesta ruta, només heu de prémer sobre ella i l’aplicació us guiarà al llarg d’aquesta ruta més sostenible.

Si preferiu no utilitzar aquesta característica, també podeu configurar els paràmetres de l’aplicació per evitar que se us mostri la ruta econòmica.

Estalviar combustible mentre viatges amb autocaravana és una preocupació important, tant per a la butxaca com per al medi ambient. Amb la nova funció de Google Maps, tens una eina poderosa per optimitzar el consum de combustible. En triar la ruta més eficient i ecològica, podràs reduir les despeses de combustible i contribuir a la protecció del medi ambient.

Recordeu que aquesta característica s’implementarà gradualment, per la qual cosa és possible que encara no estigui disponible a tots els dispositius. Estigues atent a les actualitzacions de Google Maps i aprofita aquesta funció quan estigui disponible per a tu.

Comença a planificar els teus viatges amb Google Maps i estalvia combustible en les aventures amb autocaravana!

F
F
Twitter
LAlbaCaravaning on Twitter
Latest Tweet: Y
people follow LAlbaCaravaning
Twitter Pic Y
F
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found