Rutes per fer amb nens (Part III)

Tercer lliurament de les nostres rutes aptes per a nens. En aquesta ocasió us plantegem tres noves rutes que ens portaran a Vidreres, a la comarca del Lluçanès i a Santa Coloma de Gramenet, molt prop de Barcelona.
Si us vau perdre els anteriors lliuraments aquí podreu accedir: Part I i Part II. A més, a la categoria Rutes del nostre blog, trobareu molts més llocs de Catalunya per a visitar en família com per exemple el nostre article “Cinc muntanyes per pujar amb nens“.

A cada ruta sempre us diem on podeu pernoctar amb la vostra autocaravana o furgoneta camper.

¿No teniu autocaravana? Nosaltres us lloguem una perquè us inicieu en el meravellós i lliure món del caravaning. Contacteu amb el nostre equip per Whatsapp 636.95.88.84 preus i disponibilitat.

Rutes per fer amb nens

Castell de Sant Iscle i els pantans d’en Llobet

Ens dirigim a Vidreres, a la comarca de la Selva, molt aprop dels principals punts turístics de la Costa Brava (Blanes, Lloret, Tossa i Platja d’Cèrcol).

Es tracta d’una ruta circular, fàcil, de 6,1 km en total. En aquesta ruta travessareu un magnífic i espès alzinar, amb algun pi també. A més passareu per tres pantans i podreu veure el Castell de Sant Iscle.

El castell, del segle XII, va ser un important punt de defensa. L’únic element en peus és la torre de l’homenatge, a la qual no podreu accedir. Però amb els més petits podeu imaginar, veient les ruïnes del castell, com va ser en el seu moment de màxima esplendor.

Un altre factor que fa aquesta ruta ideal perquè els petits passin un dia inoblidable és que també passareu camps de cultiu on podreu veure i fins i tot alimentar a ovelles i cabres.

Trobareu la ruta completa AQUÍ 

On pernoctar:

La riera de la Gavarresa i el pantà d’Olost

Una altra ruta circular que ens portarà a baixar la Vall de la Gavarresa, en el cor de la comarca del Lluçanés.

Després dels primers quilòmetres  arribarem a l’Embassament d’Olost, un dels principals punts d’interès d’aquesta ruta.

També aquí trobareu animals, a la granja del Reixagó, on podeu fer una parada per descansar.

Us agradarà també el petit bosc del Boixeter que a més té una petita bassa.

Aquesta ruta és ideal per a l’observació d’ocells, que trobareu en gran quantitat, si sou silenciosos, als voltants de l’embassament. No us oblideu els prismàtics i una petita guia per a jugar a identificar-los.

Trobareu la ruta completa AQUÍ 

On pernoctar:

Puig Castellar i les ermites des de Sant Jeroni de la Murtra

En aquest cas no ens allunyem de la ciutat i ens quedem molt prop de Barcelona, a la seva veïna ciutat de Santa Coloma de Gramenet. Però no per estar tan aprop de grans ciutats aquesta ruta té menys encant.

Recorre una part de la Serra de la Marina, que és un oasi natural de tranquil·litat i silenci enmig del ciment i l’asfalt, ideal per a fugir momentàniament de l’estrès de la ciutat.

La ruta us portarà des de Santa Coloma a Badalona i està ple de sorpreses per a descobrir juntament amb els més petits.

Podreu trobar, per exemple, el Monestir de Sant Jeroni de la Murtra, del segle XV i estil gòtic. Si feu la ruta en diumenge consulteu els horaris de visita AQUÍ. Podreu veure l’interior del Monestir,coneixereu com era la vida monacal i podreu veure els retrats de personatges il·lustres que en el seu dia van ajudar el monestir, com els Reis Catòlics, Colom o Ramón Llull.

També trobareu el poblat ibèric de Puig Castellar, amb exposició dels objectes oposats fins avui, o les ermites de Sant Climent i Sant Onofre i miradors des d’on veure el mar i la immensitat de les ciutats que envolten la Serra de la Marina.

Trobareu la ruta completa  AQUÍ 

On pernoctar:

Esperem que aquestes tres rutes hagin despertat la vostra curiositat i us animeu a fer-les en família.

Estigueu atents que tenim més rutes preparades per a fer amb nens i us les anirem presentant en les properes setmanes.

 

F
F
Twitter
LAlbaCaravaning on Twitter
Latest Tweet: Y
people follow LAlbaCaravaning
Twitter Pic Y
F
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found