Preguntem als bloggers: On anem aquest estiu amb la nostra autocaravana? (Part III)

Aquí teniu l’últim lliurament de les entrades dedicades a presentar-vos bloggers del món del caravaning i les seves recomanacions de destinació per a aquest estiu.

No deixeu de llegir les anteriors dues entrades (fes clic aquí: PART 1 Suïssa i Noruega, PART 2 Galícia, Eslovènia i Croàcia). A més de conèixer aquestes meravelloses destinacions podreu conèixer millor als bloguers que han participat: ACmos Lo Que Nos Gusta, Geodogs On RoadViaxando En Furgo y Viajando en furgo.

Amb aquests tres articles, usant com a “excusa” la petició de recomanacions de destinacions, pretenem fer el nostre petit homenatge a la gran labor de difusió i guia que ofereixen les innombrables persones que gestionen blogs, grups o pàgines de Facebook, comptes de Twitter, Instagram,… sobre el món de les caravanes i autocaravanes. En un futur us seguirem parlant de blogs i pàgines a tenir en compte si el vostre són les cases sobre rodes.

Sense més, passem a conèixer i a veure que ens han recomanat aquests 2 bloggers:

LA GAVIOTA VIAJERA

Descripció del blog:

La Gaviota Viajera és el blog de Charo i Carlos o de “Los Gaviotas”, com els coneixen aquells que els segueixen. Van crear el seu blog fa cinc anys amb la intenció d’obrir-se al món. Els preocupava la solitud que anaven a experimentar el dia que arribés la desconnexió (que és com ells anomenen a la seva jubilació) i es van anticipar a això entrant de ple al món del caravaning.

la gaviota viajera charo carlos
Charo i Carlos, àlies Los Gaviotas

A La Gaviota Viajera podreu trobar els seus viatges, un blog personal i una secció dedicada a “El Mundo AC”, així com enllaços al seu Facebook i al seu canal a YouTube. En els seus articles no només expliquen els seus viatges i qüestions relacionades amb el món del caravaning, si no que en cada article hi ha molt sobre ells. Més aviat són una successió de relats, molt documentats, on a més ens parlen de la seva forma de ser i de la seva forma de pensar, però sobretot de la seva filosofia de vida.

la gaviota viajera ac
La seva autocaravana

Amb la seva pàgina web, ens expliquen, pretenien obrir una enorme porta per on anessin entrant amics de la Gavina Viatgera, un vehicle per trobar gent afí. I ho van aconseguir, amb el temps molts dels seus lectors habituals (que són molts) passarien a ser amics de Charo i Carlos i ells a canvi ¡els van innocular el virus de l’autocaravanisme!

Destinacions que ens recomana La Gaviota Viajera: llacs i rius de Suïssa.

Repetim Suïssa com a destinació recomanada. Ja ens van parlar del país alpí una mica més en general els nostres amics d’Acmosloquenosgusta.com en la primera part d’aquestes publicacions (veure AQUÍ). En aquest cas Els Gavines, grans coneixedors també de Suïssa i on Carlos va viure de petit, ens recomanen una ruta que van planificar seguint el curs de l’aigua.

Millor que ens ho expliquin ells:

“Vagi per davant que som uns habituals a fer viatges a Suïssa. De fet, el nostre primer viatge en autocaravana va ser un recorregut pel país transalpí, al que anomenem “Todo Suiza“, que vam fer en 2007. Però el viatge que us recomanem i que anomenem “SUIZA POR EL CURSO DE LOS RÍOS Y LOS LAGOS” va ser un viatge que vam plantejar d’una forma diferent i en molt aquest viatge va ser molt millor. Des del principi teníem molt clar que anàvem a rebutjar del recorregut la visita als Alps, encara que això en realitat és impossible perquè vas on vagis tens els Alps per tots costats, però una cosa és gaudir de l’impressionant paisatge que ofereix Suïssa i les seves muntanyes i una altra molt diferent és anar a les muntanyes, és a dir pujar a les estacions i agafar funiculars o telefèrics. El nostre recorregut per tant es centraria a viatjar per les valls del país.

És a les valls on estan la majoria de poblacions i on viuen el 90% dels suïssos. I és a les valls on trobes els llacs i els rius de Suïssa, que són molts i espectaculars, així que aquesta era la idea, seguir el curs de l’aigua. I això és el que vam fer! seguir el curs dels rius i els llacs de Suïssa. Per ser justs hauríem de dir “per alguns dels rius i llacs de Suïssa” ja que veure’ls tots és impossible. Només vam veure els mes grans i els rius mes importants, deixant per a una altra ocasió la zona italiana del Tesino i els Grisones, que tant ens apassiona, però que mereixen un viatge aparti.”

Podeu seguir a La Gaviota Viajera a Facebook, Twitter i Youtube.


FURGOBIDAIAK

Descripció del blog:

FurgoBidaiak és una família viatgera d’Euskal Herria que, tal com anuncien en la portada del seu blog, mai van imaginar que, en comprar la seva primera furgo camper, aquesta manera de viatjar s’anava a convertir en el seu estil de vida. Segur que molts us sentiu igual, desitjant que arribi el cap de setmana per sortir a la carretera i veure món.

La familia FurgoBidaiak

En el seu blog trobem descripcions de viatges en infinitat de destinacions però també molt més. En altres apartats ens parlen d’altres temes com viatjar amb nens, la gastronomia que han anat provant, llocs on pernoctar o llocs insòlits. Compta amb infinitat d’entrades, com diem molt variades i ben organitzades, que segur que us enganxaran durant hores i us donaran moltes idees per a les vostres futures sortides.

Destinacions que ens recomana FurgoBidaiak: Grècia i Albània 

FurgoBidaiak ens proposen dues destinacions pel preu d’un, que ells van visitar conjuntament en una llarga i completíssima ruta que han anat explicant en el seu blog en múltiples articles.

Això ens expliquen sobre aquestes destinacions:

Grecia: el paradís camper 

De tots els països europeus que hem recorregut en camper el que més ens ha agradat ha estat Grècia, la Grècia peninsular. Per què?  Grècia és un país amb un gran patrimoni arquitectònic i cultural, ple de museus, jaciments arqueològics i monuments per visitar. La costa del Peloponeso és espectacular i encara que en els tríptics i revistes turístiques sempre queda a l’ombra de les illes Cíclades, és una de les costes mediterrànies més belles i menys massificades que hem visitat. La gastronomia grega és purament mediterrània. Fruites, verdures, herbes aromàtiques i l’ús d’oli d’oliva de qualitat marquen tots els seus plats, i per si no fos poc amb preus molt assequibles.

Però sobretot, la qual cosa ens fa recomanar un viatge  en camper o autocarvana a Grècia és l’amabilitat de les seves gents i com ens van fer sentir. Aquí és on hem pogut viure aquesta sensació de llibertat durant el viatge de manera més intensa, poder pernoctar lliurement en platges, pobles o llocs de muntanya, sempre respectant i sent respectats.

Albania: La gran desconeguda

“Sí, Albània, un país que vam poder explorar durant uns pocs dies al retorn del nostre viatge per Grècia i que ens va encantar. És un país “en construcció” on les seves gents treballen perquè prosperi. A Albània podem trobar platges mediterrànies verges, diverses ciutats Patrimoni de la Humanitat com Berat o Gjirokaster i llocs imperdibles com les ruïnes i el Parc Nacional de Butrint. En la nostra opinió Albània és una autèntica joia i mereix la pena visitar-ho al més aviat possible, ara que encara està sense explotar turísticament.”

Podeu seguir a FurgoBidaiak a Facebook, TwitterInstagram


Agraïm la participació en aquest article a La Gaviota Viajera i a FurgoBidaiak

Esperem que aquests articles us siguin útils tant per conèixer blogs als quals seguir, com per obtenir idees per als vostres futurs viatges. Us recordem que podeu llegir la primera part fent clic AQUÍ i la segona part fent clic AQUÍ.

Que gaudiu de l’estiu!

 

F
F
Twitter
LAlbaCaravaning on Twitter
Latest Tweet: 🇹🇷🚐 Avui visitem Istanbul, en furgoneta camper, de la mà de @FBidaiakF. ➡️ https://t.co/5sxpD0LRvb
169 people follow LAlbaCaravaning
Twitter Pic alegreph Twitter Pic ramonnos Twitter Pic soykarac Twitter Pic montsede Twitter Pic dianacar
F
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found