Collint castanyes al Montseny

Ja tenim aquí de nou la Castanyada, i us proposem viure-la en un dels llocs més icònics de Catalunya en aquesta època: el Montseny.

La castanyada a Catalunya:

La castanyada és una festa tradicional catalana, que com l’Halloween als països anglosaxons o el Magosto d’Astúries, Lleó i Galícia, se celebra al voltant del Dia dels Difunts, l’1 de novembre i prové d’una antiga festa ritual funerària del segle XVIII.

Consisteix en un àpat en el qual es mengen castanyes cuites, els tradicionals panellets, moniatos cuits i fruita confitada. Tot això regat amb dolç vi Moscatell.

És tradició que en els dies previs es muntin parades a les ciutats i pobles catalans on es venen castanyes rostides allí mateix, inundant tot amb el seu deliciós aroma i l’olor a fum.

La castanyada al Montseny:

El massís del Montseny és lloc de castanyes. Allí trobareu boscos de castanyers i castanyes caigudes en els seus camins. A més és una època ideal per a visitar-ho, ara que la tardor ja tenyeix la seva vegetació de grocs, vermells i marrons.

Rutes per collir castanyes:

Hem seleccionat dues rutes pel Montseny, on podreu agafar castanyes. Una activitat que podeu realitzar en família o amb amics i que als més petits segur que els encanta, com una ruta de cerca de tresors.

Totes dues rutes són fàcils i amb poc desnivell, aptes per a tothom.

Cal destacar que les castanyes són un recurs important de la zona, tant per a la fauna que s’alimenta d’elles (senglars, esquirols, lirons o el gaig), que amb sort i una mica de silenci potser podreu observar, i també per als productors locals. És per això que us demanem que agafeu castanyes amb moderació i sempre amb el permís dels propietaris dels boscos privats.

La Serra del Navall:

Aquesta ruta ens dirigeix pel vessant sud del Turó de l’Home, la muntanya més alta del massís amb 1705 metres, cap a la Serra del Navall, que separa el Turó de l’Home del poble que porta el seu nom.

En aquesta ruta podreu observar part de la gran diversitat de flora i fauna del Montseny, travessant boscos molt diversos, passant per alzinars, zones d’arbustos com el bruc, zones amb arboços, castanyers centenaris o fins i tot avets. També travessa la riera Xica.

Tota la informació de la ruta AQUÍ

La riera d’Arbúcies:

Aquesta ruta ens porta des del Coll de n’Orri a la riera d’Arbúcies, passant per la Serra de Repiaix. Passa per sobre de la població de Breda i des d’allí podreu veure un altre impressionant massís, el Montnegre.

La ruta travessa primer boscos mixtos de castanyers, alzines, sureres i pins i després, en arribar a la riera, la vegetació canvia deixant pas a plàtans d’ombra i altres arbres de ribera. També tindreu bones vistes del Castell de Montsoriu i la Torre de les Bruixes.

Tota la informació de la ruta AQUÍ

On pernoctar amb autocaravana al Montseny:

Amb autocaravana podeu passar un magnífic cap de setmana al Montseny. No teniu autocaravana? Nosaltres us lloguem una. Contacteu amb el nostre equip per Whatsapp: 636.95.88.84

Esperem que aquestes rutes us animin a passar uns dies al Montseny a la tardor, gaudint dels seus boscos i, lògicament, de les seves magnífiques castanyes. Fins a la propera ruta!

 

F
F
Twitter
LAlbaCaravaning on Twitter
Latest Tweet: 🇹🇷🚐 Avui visitem Istanbul, en furgoneta camper, de la mà de @FBidaiakF. ➡️ https://t.co/5sxpD0LRvb
163 people follow LAlbaCaravaning
Twitter Pic marctost Twitter Pic Campiste Twitter Pic towearin Twitter Pic eLCixCo Twitter Pic LupoPerr
F
A
A
 Photos
A
 Followers
A
 Following