Castells de Catalunya (3ª part)

Acabem la nostra selecció amb els últims cinc castells atípics i/o amb històries curioses de Catalunya.

Si t’has perdut els anteriors articles pots accedir des d’aquí:

Castells de Catalunya (1ª part)

Castells de Catalunya (2ª part)

No teniu autocaravana per a gaudir al màxim de les nostres rutes? Nosaltres us lloguem una. Contacteu amb el nostre equip per Whatsapp: 636.95.88.84.

Castells de Catalunya

Castell de Peralada


Este castillo sí que tiene mucha historia. El primer castillo, del siglo IX, llamado castillo Tolón, fue quemado en 1285 durante la invasión francesa del Empordà por Felipe el Atrevido. En el siglo XIV fue construido un nuevo recinto amurallado y, extramuros, el palacio de los entonces propietarios, los Rocabertí.

Ha estat remodelat en diferents ocasions i actualment pertany als Cellers Peralada. També alberga el famós Casino de Peralada i els seus jardins es poden visitar al juliol i agost, durant el Festival Internacional de Música de Peralada. Podeu visitar també l’arxiu biblioteca, el claustre, l’església i el Museu del Vi. I el seu restaurant és espectacular.

On pernoctar:

  • Àrea de Peralada: +info
  • Àrea de El Noguer (Cabanes): +info

Castell de Castelldefels

Aquest castell dóna nom a la població de Castelldefels. Prové de Castrum Felix (castell afortunat en llatí), que va derivar a Castello de Fels en romanitzar-se.

El castell de Castelldefels data del segle X i va ser construït sobre restes ibèriques i romans. La seva principal funció va ser la defensa del poble davant invasions àrabs i atacs de pirates.

S’organitzen visites guiades i hi ha jornades de portes obertes per a poder visitar el seu interior que ha anat sent reformat per l’ajuntament. Més informació AQUÍ

On pernoctar:

  • Parking de Les Escoles (Sitges): +info

Castell d’en Bori o de Samalús

De nou ens trobem amb una altra masia d’aquestes que a principis del segle XX les persones amb diners agradava convertir en castell.

En aquest cas el castell té el seu origen en la masia Ca Bori, que va servir de base per a construir el castell. De la masia queda ben poc: algun tros de mur i dues finestres del segle XVI.

El castell és rectangular, de tres pisos, i en la seva última planta va ser decorat amb diverses torres, merlets i gàrgoles.

On pernoctar:

  • Àrea de L’Alba (la nostra AreaAC): +info

Castell de Can Taió (Santa Perpètua de Mogoda)

D’aparença medieval però construït en 1920. El seu propietari, Miquel Gomis i Güell el va manar construir imitant de monuments i edificis històrics de Catalunya.

Alguns exemples: La seva espectacular porta d’entrada còpia la del poble medieval de Poblet, les muralles s’inspiren en les de la ciutat de Carcassone i un dels seus murs imita a la galeria gòtica de l’edifici de la Generalitat.

Actualment alberga un centre de protecció de menors. Es pot visitar exteriorment.

On pernoctar:

  • Àrea de L’Alba (nuestra AreaAC): +info

Castell de Riudabella

La construcció s’inicia amb una torrassa de defensa d’un poblat iber. En l’època romana se li afegeix un annex i es converteix en una “vila romana”. En el s.xv, un dels grans constructors del Monestir de Poblet, l’abat Delgado, va acabar d’edificar sobre la ” vila romana” una granja fortificada per al repòs dels monjos i que també es va destinar a funcions agrícoles tals com l’emmagatzematge de vi, gra i safrà.

L’any 1841, Riudabella és adquirida per l’actual família propietària, que en restaurar-la, ressalta el seu aspecte de recinte fortificat. En l’actualitat, es continuen exercint funcions agrícoles tals com el cultiu de la vinya, olivera…complementades amb enoturismo i estades històric-culturals.

Trobareu tota la informació AQUÍ

On pernoctar:

  • Àrea de L`Espluga de Francolí: +info

¡Nos vemos en la próxima ruta!

Selecció feta per www.descobrir.cat. Informació per l’article extreta de Wikipedia, AreasAC i de les pàgines web enllaçades en el text..

 

 

 

 

F
F
Twitter
LAlbaCaravaning on Twitter
Latest Tweet: Y
people follow LAlbaCaravaning
Twitter Pic Y
F
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found