De Carnaval en autocaravana per Catalunya

Avui us parlem dels quatre carnestoltes més coneguts i visitats de Catalunya: Sitges, Vilanova, Torelló i Solsona. Agafeu la vostra disfressa, a la família i amics i la vostra autocaravana, que estem de Carnestoltes!

Al final de l’article també us diem on podeu pernoctar prop d’aquestes quatre poblacions.

No teniu autocaravana però voleu viure l’experiència? Nosaltres us lloguem una! En L’Alba disposem d’una àmplia flota d’autocaravanes de lloguer, en constant renovació i completament revisades després de cada lloguer. Disposareu de tots els serveis amb els últims models del sector i gaudireu d’uns dies perfectes en família o amb amics. Fent CLICK AQUÍ trobareu tota la informació sobre el nostre servei de lloguer. També podeu contactar amb nosaltres per Whatsapp:636.95.88.84 (fes click en el número de telèfon des del teu mòbil per a iniciar una conversa amb nosaltres).

Els 4 Carnavals més populars de Catalunya:

Sitges

El Carnestoltes de Sitges és un dels més cèlebres d’Espanya. Famós per comptar amb gran participació, és habitual que en les seves diverses desfilades participin una mitjana de 2.500 persones disfressades en multitud de comparses, més de 50 carrosses i que fins a mig milió de persones omplin aquest preciós poble de la costa catalana.

Foto: elindependiente.com

Un dels seus moments àlgids és el dijous, cridat típicament Dijous Llarder (Dijous lardero, grasiento), quan la Reina del Carnestoltes, triada en els dies previs, acompanyada del seu seguici donen el sermó de Carnestoltes.

Podeu trobar tota la informació del Carnestoltes de Sitges AQUÍ

Vilanova i la Geltrú

Carnestoltes caracteritzat per la seva tradició de les Comparses. Any rere any 80.000 parelles de “comparsers” surten als seus carrers amb més de 100 xarangues, que els acompanyen. Com en els famosos Carnestoltes de Cadis, la sàtira i la crítica social són la temàtica típica de les seves composicions.

A més Vilanova s’omple de balls, disfresses i cors que porten el color, l’originalitat i la música a tots els racons de la ciutat. Destaquem també la Guerra de Caramels que té lloc cada Carnestoltes.

Foto: lavanguardia.com

Podeu trobar tota la informació del Carnestoltes de Vilanova AQUÍ

Torelló

Una petita població de l’interior de Catalunya que s’ha anat fent un buit entre els Carnestoltes més populars gràcies als seus múltiples i molt originals carrosses. Al costat d’elles desfilen els seus ciutadans, competint entre elles per a ser considerada la millor.

Foto: lavanguardia.com

Pels seus carrers també trobem els caçadisfresses, persones que premien a les millors disfresses que es veuen pels seus carrers.

Podeu trobar tota la informació del Carnestoltes de Torelló AQUÍ

Solsona

Un Carnestoltes diferent, també a l’interior de Catalunya. La sàtira i les comparses marquen el ritme d’aquesta festa tan celebrada a Solsona. La principal diferència és que aquí no hi ha disfresses, substituïdes per les bates de colors de les comparses.

Foto: naciodigital.cat

Un dels seus moments àlgids és la Penjada del Ruc (la Penjada del Ruc), que lògicament és de peluix. Aquesta tradició deriva del nom de Mataburros que reben els habitants de Solsona. el nom prové de la llegenda en la qual es conta que per a eliminar unes herbes que creixien en el campanar a Solsona van decidir pujar un ruc perquè se les mengés. En veure que no cabia per l’estreta escala algun il·luminat va pensar que la solució era pujar al ruc lligat amb una soga al coll, amb fatals conseqüències per al pobre ruc.

Podeu trobar tota la informació del Carnestoltes  de Solsona AQUÍ

On pernoctar:

Sitges

A Sitges trobareu dos llocs on pernoctar, a més dels seus múltiples càmpings:

Vilanova

A més de les àrees comentades de Sitges, que es troba al costat de Vilanova, també podreu pernoctar en el Àrea Stop & Go Cubelles. Canvi d’agües+pernocta: 12 €, electricitat 5€/día.

Torelló

A Torelló trobem tres àrees adaptades per a la pernocta en autocaravana o furgoneta camper:

 

Esperem que gaudiu del Carnestoltes sigui on sigui, i que aquest article us animi a visitar els Carnestoltes mes populars de Catalunya. Tingueu en compte que, com diem per aquí, “per Carnestoltes tot si val!“.

 

 

F
F
Twitter
LAlbaCaravaning on Twitter
Latest Tweet: 🇹🇷🚐 Avui visitem Istanbul, en furgoneta camper, de la mà de @FBidaiakF. ➡️ https://t.co/5sxpD0LRvb
163 people follow LAlbaCaravaning
Twitter Pic marctost Twitter Pic Campiste Twitter Pic towearin Twitter Pic eLCixCo Twitter Pic LupoPerr
F
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found