Rutes per a Setmana Santa: Ruta del Cister

T’agradaria fer una escapada diferent i cultural per Catalunya? Us ve de gust descobrir el llegat d’una ordre religiosa que va marcar la història i l’art d’aquest territori? T’animes a recórrer amb autocaravana un itinerari que et portarà per tres comarques plenes d’encant i patrimoni? Si has respost que sí a aquestes preguntes, t’invito a seguir llegint aquest article, on et proposo una ruta amb autocaravana per la Ruta del Cister per als dies de setmana santa. T’explicaré què veure i on dormir a cada etapa, així com alguns consells pràctics perquè gaudeixis al màxim d’aquesta experiència. No t’ho perdis!

 

Dia 1: Santes Creus

Ens dirigim cap a l’Alt Camp, la primera comarca que visitarem a la nostra ruta. Podem agafar l´autopista AP-7 o la carretera nacional N-240 fins a Valls, on prendrem la sortida cap a Santes Creus. Allí podrem visitar el primer monestir de la ruta, el Reial Monestir de Santa Maria de Santes Creus, fundat al segle XII i declarat Bé d’Interès Cultural. Podrem admirar-ne l’arquitectura gòtica, el claustre i l’església, on es troben les tombes reials de Pere III el Gran i Jaume II el Just. També podrem conèixer les llegendes medievals que envolten el monestir i el seu entorn.

Per pernoctar, podem optar pel Àrea de la Cooperativa Barberá, ubicat en un celler d’estil modernista, declarat bé cultural d’interès nacional que es pot visitar, amb una botiga de productes propis (vi i cava), així com productes gurmet de la zona.

 

Dia 2: Poblet

Després d’esmorzar, seguim la nostra ruta cap a la Conca de Barberà, la segona comarca que visitarem. Podem agafar la carretera C-37 fins a Montblanc, la capital de la comarca i una vila medieval emmurallada que mereix una visita. Allà podrem passejar pels carrers empedrats, admirar els monuments històrics com l’església gòtica de Santa Maria o el convent barroc de Sant Francesc, i gaudir de la seva gastronomia típica com els cargols a la llauna o els dolços de Montblanc.

Des de Montblanc, prenem la carretera T-700 fins arribar al segon monestir de la ruta, el Reial Monestir de Santa Maria de Poblet, fundat al segle XII i declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Es tracta del monestir cistercenc habitat més gran d’Europa i acull les tombes reials de diversos reis i reines d’Aragó. Podrem visitar el seu impressionant conjunt arquitectònic, que inclou l´església abacial, el claustre major, el palau reial i les dependències monàstiques. També podrem participar en les oracions diàries que fan els monjos o fer una visita guiada pel Paratge Natural de Poblet, un espai protegit que envolta el monestir i que ofereix una gran diversitat de flora i fauna.

Per pernoctar, podem optar pel Àrea de Serra de Prades, situat als parcs naturals de Poblet i Montsant, o el Àrea de Masia Poblet, envoltada de vinyes.

 

Dia 3: Vallbona

Després d’esmorzar, continuem la nostra ruta cap a l’Urgell, la tercera comarca que visitarem. Podem agafar la carretera C-14 fins arribar a Rocallaura, un petit poble amb encant on podrem fer una parada per visitar la seva església romànica del segle XII o el balneari modernista del segle XX. Des de Rocallaura, prenem la carretera LV-2014 fins arribar al tercer monestir de la ruta, el Reial Monestir de Santa Maria de Vallbona, fundat al segle XII i declarat Bé d’Interès Cultural. Es tracta de l’únic monestir femení de la ruta i l’únic que conserva la comunitat de monges cistercenques. Podrem visitar la seva església gòtica, el claustre romànic i la sala capitular, on hi ha les tombes reials de la reina Violant d’Hongria i la infanta Sancha d’Aragó. També podrem participar a les oracions diàries que fan les monges o comprar els seus productes artesanals com el licor de Vallbona o les pastes d’ametlla.

Per pernoctar, podems optar pel àrea d’autocaravanes de Vallbona, situada al costat del monestir i amb tots els serveis necessaris.

 

Dia 4:Cervera

Després d’esmorzar, seguim la nostra ruta cap a la Segarra, una comarca veïna de l’Urgell que ens ofereix un paisatge de camps de conreu, boscos i pobles medievals. Podem agafar la carretera C-25 fins arribar a Cervera, la capital de la comarca i una ciutat amb molta història i cultura. Allà podrem visitar el nucli antic, declarat Conjunt Historicoartístic, on destaquen l’església gòtica de Santa Maria, el palau barroc dels Ducs de Cardona o la universitat renaixentista, fundada al segle XV i una de les més antigues de Catalunya. També podrem gaudir de la seva oferta gastronòmica, basada en els productes locals com el pa amb tomàquet, la botifarra o els carquinyolis.

Per pernoctar, podem optar pel àrea d’autocaravanes de Cervera, una àrea il·luminada, senyalitzada des de la ciutat i situada davant de la comissaria de policia.

 

I això és tot per ara. Espero que hagis gaudit d´aquesta ruta amb autocaravana per la Ruta del Cister per als 5 dies de setmana santa. Ha estat un plaer compartir amb tu aquest viatge per la història, l’art i la natura de Catalunya.

Segueix coneixent rutes per a setmana santa AQUÍ

No teniu autocaravana però voleu viure l’experiència? Nosaltres us en lloguem una! A L’Alba disposem d’una àmplia flota d’autocaravanes de lloguer, en constant renovació i completament revisades després de cada lloguer. Disposareu de tots els serveis amb els darrers models del sector i gaudireu d’uns dies perfectes en família o amics. Fent CLICK AQUÍ trobareu tota la informació sobre el nostre servei de lloguer. També podeu contactar amb nosaltres per Whatsapp:636.95.88.84 (fes clic al número de telèfon des del teu mòbil per iniciar una conversa amb nosaltres).

 

F
F
Twitter
LAlbaCaravaning on Twitter
Latest Tweet: Y
people follow LAlbaCaravaning
Twitter Pic Y
F
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found