Lloguer de vehicles amb DNI-Car: La nova forma segura i digital de viatjar

La Direcció General de Trànsit (DGT) i la Federació Nacional Empresarial de Lloguer de Vehicles amb conductor i sense (FENEVAL) s’uneixen per combatre els robatoris i fer un pas cap a la digitalització amb la presentació del DNI-Car, una innovadora solució per als cotxes de lloguer.

La DGT ha donat llum verda a l’emocionant projecte del DNI-Car, desenvolupat juntament amb FENEVAL, que té com a objectiu eliminar els molestos documents físics en el lloguer de vehicles i migrar cap a un sistema completament digital. Inicialment, aquesta tecnologia s’implementarà als cotxes de lloguer sense conductor, però s’espera que en el futur s’estengui a altres tipus de vehicles.

El director general de Trànsit, Pere Navarro, ha ressaltat durant la presentació els avantatges de la digitalització i com això millorarà el servei ofert als ciutadans: “La digitalització és el futur i estem entusiasmats d’oferir aquest cas pràctic amb el DNI-Car per a les empreses de Rent a. el lloguer de cotxes”.

La digitalització ha estat un objectiu prioritari per a la DGT, començant amb l’exitosa app miDGT que permet portar el permís de conduir en format digital. Ara, en resposta a la demanda de FENEVAL, han creat el DNI-Car. Aquesta nova solució permetrà a totes les empreses de lloguer digitalitzar de manera segura la documentació dels seus vehicles, accessible mitjançant un còmode codi QR.

En què consisteix el DNI-Car? Dissenyat específicament per a cotxes de lloguer, el DNI-Car reuneix tota la documentació sota un mateix format en un codi QR, que els usuaris hauran de presentar a les diferents operadores de lloguer de vehicles. El millor de tot és que no caldrà tenir una app específica al telèfon mòbil ni carregar amb documents físics, ja que el codi QR podrà estar en una targeta o desat com a imatge al dispositiu mòbil.

Aquest sistema no només facilita el procés per a les empreses de lloguer, sinó que també agilitza la tasca de les autoritats. En cas de que un usuari sigui detingut, la policia o la Guàrdia Civil podran accedir ràpidament a la documentació del cotxe i de l’usuari mitjançant el codi QR.

Quina informació contindrà el QR del DNI-Car? El codi QR, lliurat als usuaris per les companyies de lloguer juntament amb el contracte i amb validesa mentre duri el lloguer, inclourà la informació següent del vehicle:

  • Permís de circulació del vehicle.
  • Fitxa tècnica del vehicle.
  • Estat del vehicle, indicant si ha estat reportat com a robat.
  • Segell de seguretat amb tecnologia blockchain, que garanteix confiança, seguretat i protecció de la informació.

Aquesta nova tecnologia representa un gran avenç per a les empreses de lloguer de vehicles, especialment davant l’augment de robatoris que han experimentat en els darrers anys. El DNI-Car jugarà un paper clau en la reducció d?aquests robatoris, ja que l?absència de documents físics dificultarà la venda de vehicles robats tant dins com fora d?Espanya. A més, les autoritats podran verificar la documentació en temps real, gràcies al codi QR, i comprovar si un vehicle ha estat reportat com a robat.

Juan Luis Barahona, president de FENEVAL, ha destacat la importància d’aquest servei per al sector del lloguer de vehicles: “El DNI-Car representa un pas crucial en termes de sostenibilitat, seguretat i immediatesa per a les empreses de Rent a Car. Obtenir la documentació del vehicle en tan sols canvi significatiu”.

A més, FENEVAL s’encarregarà de facilitar a les empreses una digitalització transparent i accessible de la documentació a través de la tecnologia blockchain, garantint la immutabilitat de la informació. Aquesta federació establirà els requisits i l’accés a la digitalització per assegurar una implementació exitosa del DNI-Car al sector del lloguer d’autocaravanes i caravanes.

F
F
Twitter
LAlbaCaravaning on Twitter
Latest Tweet: Y
people follow LAlbaCaravaning
Twitter Pic Y
F
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found