Turisme des de la nostra àrea de pernocta: Granollers

Ja us vam parlar fa unes setmanes del nsotre poble, La Roca del Vallès. (Podeu consultar l’article AQUÍ).

Aquesta setmana dediquem el nostre article a la ciutat de Granollers i els seus encants.

Com sou molts els que utilitzeu la nostra àrea de pernocta al llarg de l’any, per la seva proximitat a diferents zones d’interès (Barcelona, Montseny, Circuit de Montmeló,…), amb aquests articles us donem idees perquè, quan vingueu a la nostra àrea de pernocta, disposeu d’informació dels voltants i pugueu gaudir i conèixer la nostra comarca, el Vallès Oriental.

Granollers

La ciutat de Granollers, de 60.000 habitants, se situa a la comarca del Vallès Oriental, de la qual és capital. I molt prop de diferents punts d’interès com el Circuit de Montmeló o el Montseny. Està a tan sols 15 minuts de Barcelona, de les platges del Maresme i de Mataró, ciutat de la qual us parlarem algun dia.

Patrimonio

La Porxada

Sens dubte el monument més característic de la ciutat. Data del 1586-1587 i va ser concebut originalment com a llotja per a la venda del gra.

Mesura 24 metres de llarg per 15,65 d’ample i ho conformen 15 columnes que subjecten una teulada de quatre vessants.

Durant la Guerra Civil va quedar molt danyada pel bombardeig del 31 de maig de 1938, però després de la guerra va ser totalment reconstruït.

Al 1984 s’esfondrà la part nord i al 1986, 400 anys després de la seva construcció s’inicia una nova reconstrucció.

Al 2006 va ser nomenat Bé Cultural d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya, sent així a partir d’aquell moment un bé a protegir.

 

Les muralles de Granollers

Es va iniciar la seva construcció al 1291 i va ser acabada el 1380. Es va enderrocar al segle XIX però encara es conserven trams de la reconstrucció feta al segle XVI.

Era de forma hexagonal i comptava amb 11 torres de defensa, un camí de ronda anomenat “corredossos” i 5 portals que donaven accés a les principals vies de comunicació (Barcelona, Caldes de Montbui, La Roca,…).

Al 2009 es va descobrir una de les torres rodones, durant les obres de la zona per als vianants del centre.

La Tenería de en Ginebrada

Al 2009 l’ajuntament va convertir un jaciment arqueològic de l’Edat mitjana en museu. Allí podeu conèixer la història de la ciutat i la seva evolució al llarg dels anys.

En el recinte podreu veure la Tenería on s’adobaven pells des del segle XVI fins al segle XIX

Refugi de la plaça de Maluquer i Salvador

A la plaça de Maluquer i Salvador, a més de poder visitar la torre conservada de la muralla, podreu visitar el refugi civil que protegí fins a a 800 persones, el seu aforament màxim, dels bombardejos de la Guerra Civil. Es va inaugurar en el 70 aniversari del bombardeig de Granollers, al 2009.

Campanari de l’esglèsia parroquial de San Esteve

El campanar és l’única cosa que queda de l’antiga església gòtica de Sant Esteve, del segle XV, que va donar pas a l’actual església romànica. Encara podeu veure també, al Museu de Granollers, mènsules i capitells de l’església original.

Altres edificis a destacar:

La Sala Francesc Tarafa: Va albergar l’antic hospital de la ciutat, construït entre el segle XIV i el XV. i que va estar en ús fins a 1844. És d’estil gòtic i actualment alberga una biblioteca.

La Casa de los Tagamanent: Avui només queda la part central d’aquest palau del segle XV. No us perdeu la seva façana principal, el portal d’entrada, el finestral gòtic i la finestra de la segona planta.

 

L’Ajuntament: Davant de la Porxada trobem l’Ajuntament de Granollers. Ha estat adaptat i remodelat en diverses ocasions des de la seva construcció original, en el segle XVI. Actualment és d’estil neogòtic.

Hospital – Asil: Del 1923, aquests edificis modernistes van prendre el relleu de l’hospital situat a l’antic convent dels caputxins.

Fires i mercats

La ciutat de Granollers històricament sempre ha estat un ciutat molt dedicada al comerç i actualment continua sent així. Trobareu infinitat de mercats de diferents tipus entre els quals destaquen:

  • La Fira d’artesans del Vallès (2º dissabte de cada mes)
  • Mercat de antiguitats (últim dissabte de cada mes)
  • Fira del disc (2º divendres i dissabteo de cada mes)
  • Mercat de segona mà de Can Bassa (3er dissabte de cada mes)

Rutes i itineraris

La ciutat disposa de múltiples itineraris i visites guiades per a descobrir els secrets i històries de la ciutat. Disposeu de rutes molt variades, com la ruta modernista , la ruta medieval o l’itinerari que recorre “la ciutat bombardejada”.

AQUÍ podeu consultar el calendari de visites guiades.

Productes locals:

A la ciutat disposen d’una marca pròpia per als productes conreats en els seus voltants i que a la vegada respecten el medi ambient: els anomenats productes de Palou.

A més podreu menjar les mongetes de ganxo, de les quals ja us parlem en l’article sobre la Roca del Vallès, i el Rajol, un dolç de festa major, típic des de 1994.

Esperem que us haguem animat a visitar la ciutat de Granollers i que també ens visiteu a nosaltres a la nostra àrea de pernocta.

Fins a la pròxima ruta!

 

F
F
Twitter
LAlbaCaravaning on Twitter
Latest Tweet: Y
people follow LAlbaCaravaning
Twitter Pic Y
F
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found