Quin carnet necessites per a les nostres caravanes?

Vols comprar una de les nostres caravanes que somies desde fa anys? Doncs aleshores has de tenir en compte si necessites treure’t un altre carnet diferent del clàssic tipus B, en funció del pes del conjunt del cotxe més la caravana. Per això, abans de realitzar la compra, has de comprovar les dades tècniques, tant de la caravana com del cotxe amb què la remolcaràs. Així podreu veure la compatibilitat i el tipus de carnet que necessitareu.

 

El més important: la MMA

La massa màxima autoritzada (MMA) és clau en els permisos de conduir per a les caravanes. Es tracta del pes màxim per al qual el vehicle està autoritzat, incloent-hi la tara (la massa del vehicle en buit) i per tant que no ha d’excedir el vehicle. Per exemple, si la teva caravana té una tara de 1.250 kg, i una MMA de 1.300, NOMÉS podràs afegir 50 kg al pes de fàbrica.

A continuació, us detallem els diferents tipus de permisos de conduir per a caravanes:

Carnet tipus B

Amb el carnet de tipus B podem conduir conjunts de vehicles acoblats compostos per un vehicle tractor la MMA el qual no superi els 3.500 kg i un remolc la MMA el qual no excedeixi de 750 kg, sempre que la MMA del conjunt no excedeixi els 4.250 kg.

 

 

El carnet B+E

El permís B+E autoritza a conduir conjunts de vehicles acoblats compostos per un vehicle tractor dels quals autoritza a conduir el permís de la classe B i un remolc o semiremolc la massa màxima autoritzada del qual no excedeixi els 3500 kg.

L’examen de maniobres per obtenir el permís B+E consta de 3 maniobres:

  • Maniobra G.  Marxa enrere en recta i a corba

  • Maniobra M.  Acoblament i desacoblament del remolc

  • Maniobra N.  Estacionament segur per a carregar i descarregar

El permís B96

Pels remolcs pesants, que tenen una MMA superior a 750kg i que en conjunt amb el vehicle tractor no superin els 4.250 kg, necessitarem el permís B96.

El permís B96 és una ampliació del carnet tipus B i hauràs de superar els exàmens de circulació i maniobres necessaris, detallats a continuació, a més del reconeixement psicotècnic.

  • Maniobra I.  Estacionament en línia i sortida

  • Maniobra M.  Acoblament i desacoblament del remolc

A propòsit d’això, les caravanes amb més de 750 kg s’han de matricular a la Direcció General de Trànsit i han de portar la matrícula visible a la part posterior, juntament amb la matrícula del vehicle que l’arrossega. En cas que es tracti d’una caravana de segona mà, hauràs de fer el canvi de nom, comprovant abans de la compra que té en regla tota la documentació. La caravana tindrà la pròpia fitxa tècnica, permís de circulació, assegurança i, per tant, l’obligació de passar la ITV.

 

 

F
F
Twitter
LAlbaCaravaning on Twitter
Latest Tweet: Y
people follow LAlbaCaravaning
Twitter Pic Y
F
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found