Pobles de Catalunya que has de visitar: Espinelves

Hi ha dos Catalunyes, la metropolitana i la rural. Ambdues molt diferents i totes amb encant, però si sou dels que us agrada la tranquil·litat, la natura i la història, la Catalunya rural us agradarà més.

En aquesta sèrie d’articles, que iniciem avui, us presentarem pobles de la Catalunya rural, de costa, d’interior o de muntanya, que, per les seves característiques, heu d’apuntar-los en majúscules en la vostra llibreta de futurs destins, als quals dedicar una ruta o un cap de setmana amb la vostra autocaravana.

Segur que ens deixem molts però aquests són, al nostre parer, alguns dels més recomanables.

Avui comencem amb un micropoble però que té molt a mostrar i que us encantarà: Espinelves.

Espinelves

Molt conegut per la seva Fira de l’Avet, que ea celebra  a principis de desembre, preparant el Nadal, aquest petit poble amb encant compta amb una població de tan sols 200 habitants, boscos impressionants i una màgia especial en els seus carrerons.

Se situa a la província de Girona, entre el Montseny i el cor de les Guilleries, el bosc més ampli de tota Catalunya, entre el Coll de Ravell i el Coll del Buch. En el seu entorn trobem boscos d’alzines, avets, roures i castanyers. Destaca l’Arbreda de Masjoan, considerat el conjunt d’arbres monumentals més gran de Catalunya. Allí trobareu impressionants arbres de més de 40 metres i l’avet més alt de Catalunya, amb 43 metres.

El poble és creuat per la riera d’Espinelves i, com a edifici principal i més característic, trobem l’església de Sant Vicenç d’Espinelves, d’estil romànic i construïda en el segle XI. Destaca a l’església el seu pòrtic, del mateix segle XI. Però, a més de visitar l’església, us animem a passejar pels seus estrets carrers, a sentir-se part del poble per uns instants. Segur que trobareu mil racons que immortalitzar amb la vostra càmera, tant al poble com en els seus boscos pròxims.

Com us dèiem, la Fira de l’Avet és l’esdeveniment per excel·lència en aquest encantador poble. Des dels anys 80, en els primers dies de desembre els carrers d’Espinelves s’omplen d’avets i de gent que busca el seu, amb el qual preparar la seva llar per al pròxim Nadal. Oblideu-vos de la calma i la tranquil·litat durant aquests dies, literalment el poble és envaït per gent forana, i els seus petits carrers queden petits per la invasió. Però no sols es troben avets en aquesta famosa fira nadalenca. Podreu veure treballar a artesans, mostrant al públic les tècniques ancestrals de cada ofici. També trobareu tot tipus de decoracions nadalenques, inclosos centenars de Tions i de Caganers, i una gran oferta de productes gastronòmics, entre els quals destaquen els múltiples embotits pels quals la zona és coneguda. Els fuets, les llonganisses i botifarras que trobareu segur que us encanten.

Un altre dels atractius de la zona, que segur que encantarà als més petits, és La Selva de L’Aventura, un parc d’aventures enmig de la natura. Allí podreu llançar-vos per tirolines, travessar boscos a través de circuits acrobàtics, que salten d’arbre en arbre, i sentir a través dels vostres peus descalços la naturalesa en un recorregut adaptat per a això.

On pernoctar?

Als voltants d’Espinelves trobareu tres àrees on pernoctar amb la vostra autocaravana. Clicant en el nom accedireu a tota la informació sobre les diferents àrees:

Fins aquí el nostre resum de l’imprescindible poble d’Espinelves. Esperem que hàgim despertat la vostra curiositat i descobriu aquesta zona en alguna de les vostres futures sortides.

Estigueu atents a les nostres xarxes socials per a descobrir nous pobles que no us podeu perdre a Catalunya.

No teniu autocaravana però voleu viure l’experiència? Nosaltres us lloguem una! A L’Alba disposem d’una àmplia flota d’autocaravanes de lloguer, en constant renovació i completament revisades després de cada lloguer. Disposareu de tots els serveis amb els últims models del sector i gaudireu d’uns dies perfectes en família o amb amics. Fent CLIC AQUÍ trobareu tota la informació sobre el nostre servei de lloguer. També podeu contactar amb nosaltres per Whatapp: 636.95.88.84 (fent clic en el número de telèfon des del teu mòbil per iniciar una conversa amb nosaltres).

 

F
F
Twitter
LAlbaCaravaning on Twitter
Latest Tweet: 🇹🇷🚐 Avui visitem Istanbul, en furgoneta camper, de la mà de @FBidaiakF. ➡️ https://t.co/5sxpD0LRvb
167 people follow LAlbaCaravaning
Twitter Pic frizzbik Twitter Pic Autocara Twitter Pic sateliun Twitter Pic Caravani Twitter Pic marctost
F
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found