15 plans per Sant Joan a Catalunya (Part III)

Acabem amb aquest article la nostra selecció de 15 celebracions de la trucada Revetlla de Sant Joan diferents. Tradicions i festes singulars que se celebren a Catalunya per a Sant Joan i que no voldràs perdre’t.

Encara no has llegit la primera part d’aquesta selecció? La trobarás AQUÍ. AQUÍ la seguona part.

No teniu autocaravana per a gaudir al màxim de les nostres rutes? Nosaltres us lloguem una. Contacteu amb el nostre equip per Whatsapp: 636.95.88.84.


Foguera a la plaça del Vi de Girona

A Girona tots els veïns surten a donar la benvinguda a la Flama del Canigó, que recorre la ciutat des del Parc de Vista Alegre fins a la plaça del Vi. Pel camí els Castellers amenitzen l’espera.

En arribar a la plaça s’encén una gran foguera i comença la festa. Al voltant de la foguera ballen Diables, entre espurnes, i els veïns fent un cercle. Tot un aquelarre espectacular.

Sens dubte Girona és un lloc màgic on viure Sant Joan. Els seus carrers, edificis i racons us transportaran a l’Edat mitjana, o a algun capítol de Joc de Trons.

On pernoctar?


Tronada de Festa Major de Sant Pere a Reus

La Festa Major de Reus es celebra per Sant Pere (el 29 de juny) oficialment però per a Sant Joan ja es comença a viure l’ambient festiu.

Destaca la seva Cercavila del Foc, que recorre la ciutat, animant-la a participar en la festa amb pirotècnia i música.

Després de la Cercavila la festa segueix a les Barraques, casetes de venda de beguda i menjar gestionades per entitats de la ciutat. Allí els veïns es reuneixen per a festejar junts la Revetlla fins a la matinada.

L’endemà comença la Festa Major amb una espectacular Tronada en la plaça del Mercadal.

On pernoctar?


A Berga, festa pels mes petits

La Patum de Berga, una festa basada en el foc i la pirotècnia de la que algun dia us parlarem, es celebra entre finals de maig i finals de juny. Pel que per Sant Joan la majoria d’anys la ciutat ja ha cremat molta pólvora en arribar a la Revetlla.

Per això la Revetlla de Sant Joan a Berga és familiar i molt pensada per als nens. Després de l’arribada de la Flama del Canigó comencen les actuacions infantils i tot tipus d’activitats per als més petits.

Al vespre s’organitzen per tot Berga sopars populars on veïns, familiars i amics es reuneixen per a sopar junts als carrers i places de la ciutat, Després del sopar segueix la festa amb actuacions en directe durant tota la nit.

On pernoctar?


Revetlla marinera a Arenys de Mar

A Arenys el mar, la platja i el foc són els protagonistes. Aquest poble del Maresme, pròxim a Barcelona viu de cara al mar i en aquesta celebració no podia ser d’una altra forma.

La Fira del Solstici ens ofereix la possibilitat d’esperar a la festa visitant les seves múltiples casetes on trobareu productes típics d’alimentació i artesania d’allò més variada.

Després de l’arribada de la Flama del Canigó i la lectura del manifest, s’encén una gran foguera a la platja i els veïns del poble, i els visitants, celebren entre música, cava i coca el seu particular revetlla marinera.

On pernoctar?


Revetlla al costat de l’Estany de Banyoles

A Banyoles comencen aviat amb la celebració. Al migdia munten un vermut popular per a gaudir de la jornada castellera de la Colla local, la Colla Castellera Esperxats de l’Estany.

Després del vermut i els castells a la tarda trobareu moltes activitats infantils que serveixen d’avantsala a la recepció de la Flama del Canigó. La flama recorre tot Banyoles, portada per excursionistes i atletes del lloc, fins a arribar a la plaça de l’ajuntament, amb la qual s’inicia un espectacle de foc.

La nit i la matinada comença amb un sopar popular on tots són benvinguts i la posterior música i celebració de rigor.

On pernoctar?


Esperem que hàgiu descobert formes alternatives de passar la nit de Sant Joan i que us animeu a viure-les.

 

F
F
Twitter
LAlbaCaravaning on Twitter
Latest Tweet: Y
people follow LAlbaCaravaning
Twitter Pic Y
F
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found