Canvis en les multes relacionades amb mòbils

Els últims canvis en la Llei Sobre Trànsit, Circulació de Vehicles de Motor i Seguretat Viària eleven les multes per utilitzar el telèfon mòbil en el vehicle. A més, també han sorgit nous dubtes entre els conductors que us aclarirem en aquest article.

Quines sancions comporta l’ús del mòbil durant la conducció?

La falta d’atenció al volant és una de les principals causes dels accidents de trànsit, i la DGT està cada vegada més atenta a l’ús del telèfon mòbil, el dispositiu que aglutina la majoria de les distraccions durant la conducció.
Per això s’ha passat de la retirada de 3 punts a 6 punts, per a sancions relacionades amb dispositius mòbils. A més, has de sumar-li la multa associada, per un import de 200€.

Quan em poden multar?

La DGT porta temps usant cambres en les carreteres del país, per a registrar qualsevol infracció i, per tant, també per a detectar infraccions relacionades amb el mòbil. Això és important ja que comporta que no has de cridar ni interactuar amb el telèfon per a ser multat: la DGT et sancionarà pel simple fet de sostenir un mòbil a la mà.

Llavors, on haig de portar el mòbil?

La DGT és conscient que els dispositius mòbils avui dia compleixen moltes funcions en un vehicle que poden realitzar-se amb seguretat i sense perill de distracció:  Contestar o realitzar crides amb el mans lliures, donar ordres de veu per a enviar missatges o accedir a alguna mena d’informació, usar-lo com a navegador GPS o per a posar música o podcasts…
Totes aquestes accions o usos del mòbil en el vehicle estan permeses, sempre que no distreguin l’atenció del conductor. Això és important ja que, en aquest cas, sense fer ús actiu del telèfon, però considerant-se que ha estat motiu de distracció, pots ser multat amb 100 euros. Es considera una falta lleu, i no suposa pèrdua de punts.
Per tant, pots tenir el mòbil a la vista per a les diferents funcions permeses, usant un suport homologat, sempre que no et distregui. Però atent on poses el suport, que també et pot multar per això.

On situar el suport de mòbil?

L’article 13.2 de la Llei Sobre Trànsit estableix: “El conductor d’un vehicle està obligat a mantenir la seva pròpia llibertat de moviments, el camp necessari de visió i l’atenció permanent a la conducció, que garanteixin la seva pròpia seguretat, la de la resta d’ocupants del vehicle i la dels altres usuaris de la via”.
És a dir, aquells mòbils situats en llocs que entorpeixin el camp necessari de visió o l’atenció permanent en la carretera pot ser motiu suficient per a ser multats amb 100 euros per estan incorrent en una falta lleu, fins i tot utilitzant suports homologats. Es recomana que aquests vagin situats sobre el quadre de comandament, perquè és on menys destorbaran al conductor.
F
F
Twitter
LAlbaCaravaning on Twitter
Latest Tweet: 🇹🇷🚐 Avui visitem Istanbul, en furgoneta camper, de la mà de @FBidaiakF. ➡️ https://t.co/5sxpD0LRvb
169 people follow LAlbaCaravaning
Twitter Pic soykarac Twitter Pic montsede Twitter Pic dianacar Twitter Pic JosepMay Twitter Pic frizzbik
F
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found